dissabte, 17 de gener del 2009

EL DIA DESPRÉS

¡Hola xuquerets i xuqueretes (salutacions a Carmen, que no em donà "chuches", en lo que a mi m'agraden)! Estic ací per a fer-vos un resum del que va ser la mostra de play-backs de la nostra falla.
En primer lloc vull deixar clar, com a opinió personal, que a mi no m'agradà el canvi de lloc però, al mateix temps, reconec que estava millor condicionat del que m'havien dit. Jo no trobí problemes de so, ni de llums, ni d'espai per a canviar-se, ni altres coses que m'havien comentat. Jo trobí, només, que està lluny i com està lluny, moltes persones que abans anaven a vore tots els play-backs doncs allí no van si no tenen interés de vore a alguna persona en concret. I, encara que disfrutem assatjant, participant, vestint-nos, maquillant-nos i tot això, si després no s'ompli el pati de butaques (o cadires de plàstic, que, per al cas, és el mateix) sembla que no siga un èxit perquè el públic dóna molta calidesa a l'espectacle. Les falles amb molts fallers no ho noten perquè només ells i les seues famílies ja ho omplin, però nosaltres som una falla poc nombrossa i jo, personalment torne a dir, trobí que hi havia poca gent.
Però deixant això de banda, crec que tot el que ens pertoca a nosaltres es quedà molt bé. Crec que els xiquets s'ho passaren bé i ens ho feren passar bé, crec que Virgi es portà com una professional i va poder vore als seus xiquets actuar (¿i no és molt més bonic així? ¿a que ho disfrutares més que l'any passat?), crec que els més xicotets ho feren molt graciós (encara que a Elsa no la tragué Cuenca en el vídeo ¿a que no, Elsa?), les xiques ye-yé estigueren ye-yé de veritat, les adolescents, guapíssimes i xafant amb seguretat, les majors com sempre, a l'altura de les circumstàncies, els roquers fent d'Alaska, super-xulos (eixa Àngela malalteta i tot cantant "¿a quién le importa"? Llàstima Martí, que t'ho perderes), eixe Xulo que no en feia ni cas quan li deia que m'enxufara el micro(Xulo, tens una cassalleta pagada al divendres que ve), eixe Faustí que una hora abans de l'espectacle només tenia un CD en el seu poder, eixes presentadores tatxant el guió i refent-lo amb els canvis d'última hora (¿per què sempre hi ha canvis a última hora?), eixe David que no sabia que havia d'estar també fent-se càrrec de la música fins una hora abans de l'espectacle, eixa Maduixana corrents d'ací cap allà i posant una miqueta d'ordre al vestuari (si és que això pot ser), eixos hòmens posant decorat com si foren vertaders interioristes, eixos cortineros anda i vengo vinga el passeig amb les cortines, eixes mares preparant, deixant i arreplegant els seus fills, eixos fills plorant o rient, eixe públic agraït que aplaudia tot el que veia, eixos fallers d'altres falles que ens visiten i ens regalen també els seus aplaudiments, eixe Speilberg que ens avisa que no comencem encara que falta un membre del jurat (gràcies guapo), eixe jurat que sembla també professional i que li agrade o no li agrade (ja sabem que no podem agradar a tots) també aplaudix cada una de les actuacions, eixos fallers que no pogueren vindre i ens tenien en el seu pensament... i moltíssimes coses més que em vénen al cap però que no vos posaré perquè acabareu avorrint els play-backs per la meua culpa.
Amb tot açò vull dir que sé que no som els millors, ni els que més expectació alcem, ni els que més participem, però som nosaltres, som la Xúquer, és la nostra falla i els nostres xiquets, les nostres adolescents i la nostra gent, i només per això, ja ens podem sentir orgullosos de fer el que fem.
Que passeu una bona setmana i ja parlem.

26 comentaris:

Esther ha dit...

Bueno Dúlia en lo del canvi de local estem d´acord en que no ens agrada, però en això de que està ben condicionat tenim un pareixer ben distint.

Tu no trobares problemes de so, però nosaltres que ens sabíem la cançò sí que notàrem que ens botà al principi un parell de vegades.

El piso esvarava molt, per lo que no poguérem disfrutar del ball com toca, ja que estàvem més pendents de no caure ningún bac ni esvarar-nos que del que realment estàvem fent allí dalt.

Lo de l´espai per a canviar-se, Dúlia com es nota que tu ja venies canviadeta de casa, eh????? allí havíem de conviure unes 20 persones seríem???, entre els que ixíem a ballar i les que estaven ajudant-nos en un sol wàter, i damunt en la llum tancada quan començà el play-back, que haguérem de baixar a la part de darrere a canviar-nos sense espill i sense res. Si volies voret en l´espill havies de pujar dalt i a apanyar-te amb la llum apagada.Menos mal que no ixqueren els més majors de la falla (sense intenció d´ofendre ningú)xq haveren tingut que anar a "palp".

Sense palar-ne de que una vegada començat el play-back ja no pots ixir del mini vestuari, perquè has de creuar per lescenari, per tant no vam poder vore el nostre play-back.

No sé si em deixe algo més, perrò crec que en açò ja hi ha prou.

Com has pogut vore la visió de les coses difereix molt depenent de la posició de cadascú.

Si algú dels que estaven allí té una altra opinió.........

Anònim ha dit...

esther crec q tens rora la raó, pero no se tal volta es acostumarmos... ara aixo si , podien pegar-li una pasadeta de barnis anti- deslisant com la q crec q te l'escenari del lido q el primer any tb esvarava una animalà¡¡
ANGELES LLOPIS.

Mayte ha dit...

A mi personalment, no m´agrada gens el llloc, es un almacent de papes, gelat... no se hem va pareixer que no estaven a sueca, eixos dies de play-backs, on per el carrer es veia moviment, la gent del carrer anava al lido per fer cua per seure a un bon lloc, on hi havia la gent que de normal passaba les vespradetes alli , fent costat als fallers, donaba igual la falla que fora, sempre hi havia gent que ens feia un somriure, un aplaudiment , un gest carinyos i el lido de gom a gom , xica que a mi personalment el local no es del meu agrado i damunt alla baix..., i pareix que ens hem d´acostumbrar....

Per l´altre costat un abraç i mil gracies a tots vosaltres que heu fet una vegada mes que disfrutem de la gent de la XUQUER

Mayte ha dit...

PER CERT ESPEREM FOTOS DELS PLAY-BACKS

MADUIXANA ha dit...

DULIA, M´HAS GUANYAT LA MA EN EL ARTICLE PUES AHIR ESTABA ENCARA AFAENA.
PERO ENCARA QUE NO ESTIC D´ACORT EN ALGUNES COSETES, EL ARTICLE ESTA DE LUXE, COM SEMPRE NO EL FALTA CAP DE DETALL, PERO COM ES MOL NORMAL NO SABEM TOTS EL QUE LI PUGA PASAR AL ALTRE.
JO TAMBE VULL DONAR LES GRASIES A TOTS I COM NO A LES MARES DELS MES MENUDETS QU´ENS VAREN PORTAR DE LUJO PUES COM MOLT BE DIU ESTHER, DINS NO NIA JOC PER A MOLTES COSES, I SENSE LLUM, DEMANAN PERMIS A VORE QUE ESTABA DINS DEL WC, ELS QUE ESTABEN BAIG EN L´ALTRA SALETA PER ACAMBIARMOS, ESTABEN GELATS, FEIA POR PER ELS MES MENUTS NO CAIGEREN PER LES ESCALES, HOMENS, DONES, XIQUETS I XIQUETES TOTS A LA MONTONA, JAJAJAJA, ENTRA TOT DEL CONBOI PERO UNA MIQUETA AGOBIAOR, NO SE QUE FARAN LES COMISIONS QUE TINGEN MES GENT,I COM ES EL PRIMER ANY ES NORMAL QUE TINGEN FALLOS, PERO M´AGRADA MES EL LIDO, PER A TINDRE EL CALOR DE LA GENT DEL POBLE, GRASIES A TOTS

MADUIXANA ha dit...

AY, JA SE M´HABIA OLVIDAT, PERDON, DESDE EL ALTRE DIA EN EL ARTICLE DE LES MAMIS XUQUERERES ENS FALTA COM NO LA NOSTRA VERO, PERDON VERO, JO NO PARABA DE PENSAR, EY ASI FALTA ALGU, PERDON, VERO TU EL QUEDA MENOS PUES A FALLES JA TINDREM LA PRESENCIA DEL NOU MEMBRE, SEMPRE HAS ESTAT AL COSTAT DE MOLTA GENT, EN SILENCIT I DESDE EL HOMBRA, PERO AHI, BUENO QUE TINGUES UN RATET CURTET, I AIXINA PODREM TINDRET FORTA PER GAUDIR DE ESTES FALLES EN LA TEUA COSETA, QUE ENCARA NO S´HAN TERARA DE MOLT PERO ESTEM PREPARANT UN SAINET MOLT DIVERTIT, I VOLEM VORET ALLI, BESETS

Anònim ha dit...

de veritat us ho dic, feu una instancia i demaneu que acondicionen l'escenari per a que no esbare si l'ajuntament ho sap tal volta ho faça no perdeu res i costa molt poc fer ho

Esther ha dit...

Jo crec que haurem de fer més d´una instància, però considere que hauríem de reunir-nos tots els membres representants dels play-backs de cada falla per tal de fer-ho com toca, no demanant uns per ací i d´altres per allà. Així tal volta fem més força, no???

Anònim ha dit...

jo,soc fallera de altra comissio,i vaig anar de espectadora i no em va agradar gens,pareixia allo ,no se ni que dir que pareixia ,pero me paregue horrible el lloc.

Anònim ha dit...

el casal multiusos, que fins el nom es lleig, es una cagada més, i es que en sueca no podem fer res bonic, tots ho fan malament xe, i si ester tots junts millor ara falta a vore qui es meneja per a fer ho pèrque ja diu la dita, el que no plora no mama.

MADUIXANA ha dit...

JA VOS HE ENVIAT ALGUNES FOTOS, ENCARA EN FALTEN MOLTES MES, PERO VA MOLT LENTO EL MEU ORDENADOR, I JO NO ESTABA AHIR MASA BE, PUES EL COSTIPAT EN GUANYA LA MA, PERO SI HUI VOS ENVIE EL RESTO.

Anònim ha dit...

Crec que tots aquells que sabeu de primera mà les deficiències que té el lloc, s'hauríeu de reunir de totes les falles com diu Esther i també fer una instància on poseu totes i cadascuna de les coses que al vostre parer s'han d'arreglar i això es presenta a l'ajuntament i tenen un any per tal d'arreglar-ho i adequar el lloc perquè les coses fins que no es gasten no se sap i ja que està mal fet des de primera hora, doncs que per al pròxim any tot això estiga solventat. Però s'heu de menejar de veritat perquè és una cosa que ens afecta a totes les falles i es pot arreglar si es feu sentir. Jo, per supost, he donat la meua opinió des de la meua vivència. Si haguera eixit a ballar (és una hipòtesi només) està clar que l'article haguera eixit diferent, per això és bo que cadascú contem la nostra experiència.
I, per a estar pendents de les caigudes, ho féreu molt bé.

Anònim ha dit...

maytechu, ja te he enviat aixo¡
angeles ll.

rocio ha dit...

D'aquest tema les que millor poden parlar son les que han actuat i les persones que han estat ajudant. Tambe vec viable fer un escrit de cada falla amb les millores possibles per al proxim any, i presentar-lo a l'Ajuntament.
En quant al meu punt de vista si que vec que al multiusos sols habia gent nostra,gent que el dia dels playbacks al cau tambe estaran, mentres que al Lido hi havia mes gent d'altres comissions.

elsa ha dit...

hola a totes!!!jo estic totalment d'acord amb Esther i vaig patir totes les deficiències d'aquest casal multiusos.Pero tenim que tragar en lo que hi ha aquest any i l'any que be tornarem a intentar que se faja altra vegada en el Lido o al menys que se miyore totes aquestes cosetes eencara que ho veig molt dificil perque en la primera reunio de playbacks de totes les comisions ja ho comentarem i no va poder ser,s'ha condicionat pero en les minimes condicions i pera totes les artistes de totes les comisions aixo no es prou,jeje.Ja vorem que podem fer.

Dulia aixo que no m'haja tret Cuenca en el video ho tinc en conter,eixa me l'apunte.

Mayte ha dit...

Moltes gracies Angeles, ja ho tinc al meu correu, ja saps si et tens d´algu que hem pugam pujar, tiram una maneta
graciestes wapa

Mayte ha dit...

Maduixanan ja estan les teues fotos al blog, en el album , poc a poc anire posant-ne mes, Rigo tambe m´hen a apsat

Anònim ha dit...

pues que millor quan la colla de agermanats es reunisca que parlen del casal multiusos, crec que es una opcio

Anònim ha dit...

en tot cas sera la JLF, no?

Anònim ha dit...

Primer que res, i a banda del tema del casal multiusos (que no em sorpren res ja que tot el que fa el ajuntament desde fa anys son femeraes), voldría felicitar i donar l´enhorabona a tots els que han participat en la mostra del Play Back de la Falla Xúquer. Jo lamentablement enguany no he pogut anar a vorel per tindre clase de kungfu, pero l´he vist a TV Sueca i m´agrada molt. Torne a donar les gracies a artistes,directors, presentadores, tecnis de llum i so, decoradors, organitzadors i tots aquells que d´una o altra manera a ajudat a que es fera la mostra. Felicitats i anim per al play back de falles, que eixe es el nostre. Tambe vullc aprofictar per donar anims al grup de teatre per a que es vaja molt be en el concurs de sainet (que segur que eixira be donat el gran talent que te el grup en general)espere poder anar al bernat i balovi per a vorelos i disfrutar del sainet.

Anònim ha dit...

Voldría aclarir que dalt al donar les gracies a la gent del play back ma fet un lio i no he ficat que les gracies son perque gracies a ells hem disfrutat del Play back, al igual que gracies al esfors i dedicació del grup de teatre disfrutem del sainet. Es que a vegades em faj lios escribint i acabe lianla. Xe que el play back va eixir de categoría i el sainet tambe eixirá de categoria.

Mayte ha dit...

NO ES QUE EL FAÇES UN LIO, SI NO QUE MIRA LES HORES I NORMAL QUE JA NO SAPIES EL QUE POSES, A MI HEM PASA EL MATEIX,NO CREUS....
JO ESTIC ARA MATANT HORES I JA NO TINC EL CAP PER FER RES MES, ASI LA PENYA ESTA MOLT FOTUDA I ESTA A REBENTAR L´ASSUNT...

MADUIXANA ha dit...

BUENO XIQUETS, GRASIES PER ELS ANIMOS AL GRUP DEL SAINET, PERO ENGUANY NO ENTREM EN CONCURS, PERO TRANQUILS, ASO NO VOL DIR QUE NO FAÇAM OBRETA, TRANQUILS SI QUE LA FEM PERO EN EL CASAL, I MES QUE ENGUANY TENIEM FITXAGES NOUS, I PER CERT MOLT BONS... NO VULL DIR PER EL MOMENT NOMS...JAFJAJA I LA OBRETA ESTA MOLT PERO QUE MOLT BE

Anònim ha dit...

¡Ai Martí, sí que fas els lios grans! Enguany el grup de teatre no participa en el concurs de sainets perquè per imprevistos haguérem de canviar d'obreta i ja no arribàvem a temps. Això, no obstant, no vol dir que es quedeu sense sainet. El dia 15 de març, diumenge, (ja ho recordarem més endavant) el grup artístic de la falla Xúquer representarà per a la nostra comissió i tot aquell que vulga vindre, i molt gustosament per cert, l'obreta que estem assajant. A vore si et deixes caure hui per la reunió i xarrem un poquet ¿no?. Que tingues un bon dia.

rocio ha dit...

jajaja que gracios Marti¡¡¡

Dulia no el veus que no te hores per anar al cau, pues està un poc desinformat, un lapsus ...

Anònim ha dit...

Perdoneu per el fallo, no estic per a res, tinc masa coses en el cap i la capacitat del meu disc dur, ademes de dur, es curteta i no em cap ja mes informació. Sabía de les dificultats que tenía el grup de sainet en fer l´obreta d´enguany, per raons que no anem a comentar ajenes al mateix grup, pero jo confiaba en la vostra profesionalitat, art, maestría i saber. Soc el mes firm admirador vostre i vec que no sou consients del vostre talent i valua qu´atesoreu (de vegades de fora es veu mes clar l´asunt). De totes maneres el que feu ben fet está, i teniu tot el meu suport animic i moral, ademes de que tinc ganes de vore el sainet. AHHHH, se me oblidaba, se d´algunes incorporacions que estic impacient per voreles i se de segur que eu farán de categoría, de veres.
Ah, que no m´enrecordaba esta nit treballe i no podré anar al cau Dulia, ja ens vorem que tinc ganes de parlar amb tu. Hola Rociooooo, com estas bonica???? fa temps que no el vec, a vore si ens veguem en el cau i ens fem un xipitet, jajajajaja, t´en recordes???

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.