dilluns, 8 de desembre del 2008

QUE PENSEU........

L'Horta
EL JUEZ ORDENA EL CIERRE DEL CASAL DE UNA FALLA DE ALDAIA

14.11.08 -
F. D. C.
ALDAIA

El juzgado de lo contencioso-administrativo número 9 de Valencia ha dictado un auto que ordena el cierre cautelar del casal de la falla Villarrobledo de Aldaia, situado en la calle del Jardín, en pleno Barrio del Cristo. La medida, recurrible, queda en vigor hasta que disponga de licencias de apertura y medioambiental, que podrían tardar tres meses.El litigio se inició cuando dos un matrimonio, que vive encima, denunció ruidos. La falla, con sus 320 componentes, sostiene que respetan los horarios y que insonorizaron buena parte del local. Asimismo, junto al resto de comisiones, firmó un protocolo para evitar molestias al vecindario. Pero la falta de una legislación específica para casales les ha perjudicado.Pascual Carrasco, presidente de la comisión, ha manifestado su temor de que al tener el local cerrado dejen de obtener ingresos y no puedan pagar los mil euros de la hipoteca de compra. Considera que "será posiblemente el mejor acondicionado de todas las fallas de Valencia". Todos los vecinos consultados les han dado su apoyo destacando su buena sintonía con el barrio y distintas personas les han ofrecido un local por días.David Solís, presidente de la Junta Local Fallera, considera que la medida es "excesiva, sabiendo que está en trámites para tener la licencia. Vamos a exigir a la Junta Central Fallera que hable con la Generalitat para que haga una licencia específica para casales. No es un bar, ni un pub, ni una discoteca".La alcaldesa, Empar Navarro, destaca que "tenían toda la documentación como asociación y se han ido adaptando a los cambios de normativa, que cumplen a rajatabla. El problema es que los casales no tienen nada regulado, son como una discoteca. Esa normativa no la cumple ningún casal de la Comunitat Valenciana, nadie tiene licencia de apertura. Hay un vacío legal respecto a la peculiaridad de un casal fallero."


FALLA "EL PORTAL" DE SUECA


Fallers i falleres aquesta noticia va aparèixer el 14-11-08 al diari “Las Provincias”. Coneguent la problemàtica en la que, tant el nostre casal com el d’altres comissions, ens hem vist involucrats, crec que es per a prendre mesures que calmen al veïnat. Nosaltres tenim una situació especialment greu, al estar denunciats per un veí als jutjats de sueca. Ara estem patint una pressió desmesurada amb denuncies als jutjats i amb recollida de firmes al veïnat.

De moment no ha vingut cap tècnic de l’ajuntament a prendre mesures del soroll. Quant hem fet qualsevol festa, sempre, hem demanat permisos. Legalment hem complim la llei, horaris i permisos municipals.

¿Que penseu? ¿ tenim que legalitzar la nostra situació? ¿quines mesures prenem? ¿fem com altres comissions i ens se’n anem a les afores de sueca? ¿ deixem el veinat?.

Adeu

3 comentaris:

MADUIXANA ha dit...

TENIM QUE PENDRE ALGUNA MESURA, PERO EL GRAN PROBLEMA ES QUINA?, JA QUE EL PRINCIPAL PROBLEMA ES QUE NO TENIM EN PROPIETAT, NI TAMPOC TENIM L´ECONOMIA COM PER A FERMOS AVANT EN UNA EMPRESA COM EIXA, LA VERITAT ES QUE EU TENIM PROU CRU... PERO JO CREC EN EL VEINAT, EN EL SEU RECOLSAMENT, PUES VOS PUC ASEGURAR, QUE SOM UNS DELS POCS CASALS QUE RESPECTA TOT, EL SORROLL, ELS VEINS, LES NORMES I FINS I TOT EL MITG AMBIENT, PUES LLOGEN EN ELS DIES DE FALLES EIXE CONTENEDOR, PER A NO MOLESTAR AL VEINAT.
POT SER UNA DE LES MESURES, FER ALGUNA ACTIVITAT EN LA QUE INVOLUCREM EN LA FESTA MES AL VEINAT COM SE FEIA AVANS.
LEGALITZAR LA NOSTRA SITUACIO TAMBE ES MOLT COMPLICAT I TOTA LA MAJOR DE LES RESPOSTES A MOLS PROBLEMES ES L´ECONOMIC...
VOSALTROS QUE DIGUEU?

Mayte ha dit...

Aquest article l´he rescatat del blog de la falla el portal, de sueca, ipense que es molt interesssant ,ja que tots els caus de sueca estem amb el mateix problema i sense donar-s´n conter podem sufri les mateixes conseqüencies que ells.

Anònim ha dit...

¡Hola! Ja estic ací altra volta. Jo pense que estaria bé que feren una normativa legal específica per als casals perquè és cert que ni som bars, ni restaurants, ni discoteques, però mengem, beguem i ballem allí un bon grapat de persones. I, sobretot, intentar respectar, ja que nosaltres també exigim respecte, a totes les persones que ni són falleres ni els agraden les falles. Crec que amb bona voluntat per ambdues parts, la cosa no té per què resultar problemàtica. Ara, si falta açò, ja ve el lio.

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.