divendres, 8 de maig del 2009

Les xarrades del dimarts i dimecres.

El passat dimarts continuarem amb les xarrades de la setmana cultural. Marta Ribó ens parlà de "Les varietats agrícoles locals i la seua conservació", ens explicà els beneficis de les varietats de fruites i verdures autòctones per ser mes resistents i sostenibles, i també ens alerta dels transgènics i la poca informació que ens donen per a poder saber quins aliments son o quins animals han estat alimentats amb aquestos.


El dimecres la xarrada era "Cultura tradicional i cultura popular" Sebastià Garrido tota una personalitat en el estudi i recuperació de melodies, cants i balls quasi oblidats, ens explicà l'evolució que s'havia donat al llarg de l'historia des de el segle XVIII, fins a arribar a Pilar Primo de Ribera i la "música i danzas regionales".


Ens comentà el poc que s'ha conservat el nostre folklore en part pel "mesinfotisme" dels valencians, i ens va fer escoltar unes gravacions, que ell havia fet a gent molt major de diferents pobles, en les que ells vells cantaven cançons i melodies que després, en l'ajuda de musics s'han recuperat actualment.

Ens va animar a mantindre les nostres tradicions per respecte als nostres avantpassats, als nostres pares i mares i com a una herència als nostres fills i filles.

Desprès vingué la festa, una rondalla d'Algemesí ens toca unes quantes cançons (jotes, boleros...) i la gent que sabia, es fica a ballar. Tot un luxe per acabar el dia.
* article de Romeu

1 comentari:

Anònim ha dit...

tan de bo la vostra llavor continue la mes sincera enhorabona

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.