dimarts, 5 de maig del 2009

Crònica inauguració setmana cultural‏

El passat dissabte, tal com estava previst es va inaugurar, l'exposició d'Indumentària tradicional valenciana, inici de la nostra 1a Setmana Cultural Falla Xúquer, a la Biblioteca Suecana. Alli ens trobarem gent de la falla, el regidor de Cultura Josep Navarro, membres de la Junta Local Fallera de Sueca, amb el seu president al front, falleres majors de Sueca, i altres assistents. Després dels parlaments marcats pel protocol, quedà inaugurada l'exposició.
.


A l'exposició es poden veure diferents apartats com la roba interior, l'home, els vestits de seda, teixits lleugers, i el segle XIX.
.


Al meu paréixer està molt bé i interessant, espere que aneu i vore a vosaltres que vos pareix.

Diumenge començà la primera xarrada Indumentària tradicional valenciana on Javier Raussell i Angela Ros que junt amb Susana Valles, s'han encarregat de muntar l'exposició, ens explicarem a la gent que ompliem el claustre de la Biblioteca Suecana, d'on venen i els perques de la forma de vestir dels nostres avant passats, tenint en compte la informació que s'han trobat en arxius de diferents tipus. Ens comentaren coses molt curioses com per exemple d'on ve, el que es porten pirris tapant les orelles.
També intentaren fer-nos reflexionar de la manera que ens vestim els i les falleres... Després, es va obrir un torn de preguntes, on la gent va preguntar els seus dubtes. A les 21.30 h. finalitzarem la xarrada per que calia tancar.
.

Hui dimarts tenim la xarrada Varietats agrícoles locals i la seva conservació, animeu-vos, un tema interessant que no es presis ser llaurador per a vindre, encara que ens han dit que si coneguem a gent major que intentem fer-los vindre, corregueu la veu...
.
*Article de Romeu

4 comentaris:

Mayte ha dit...

jo no vaig poder estar , ja he vist que es va quedar xulo, en la tele ha eixit, enhorabona a tots ells que ho han fet possible

rojuel ha dit...

Jo tampoc vaig poder acudir, una llàstima, em deixaré caure un dia d'aquests. Moltes felicitats a tots els organitzadors

MADUIXANA ha dit...

NO HE POGUT ANAR, I M´HE QUEDAT EN LES GANES, VULL DONAR LA MEUA ENHORABONA A TOTS ELS QUE HABEU POGUT FER REALITAT TOTS ESTOS ACTES, I LA VEU TRANQUIL ROMEU QUE SI QUE L´HAVEM FETA CORRER. GRACIES A TOTS, AH! SI TENIU MES FOTOS LES FIQUEU....

encarni ha dit...

David i jo volgent anar a totes le xarrades,per moltes raons hens ha segut imposible.al divendres hens vorem.Ah! Soni,conta en nosaltres per al diumenge,ja et tocaré per quedar amb tú.

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.