dimarts, 12 de febrer del 2008

QUI SOM EL GRUP DEL SAINET

Què vos he de dir del grupet del sainet? Només que la gent que el forma és de pa i mel.
Com tots treballem, fem l'assaig a unes hores de la nit que ens pilla completament esgotats i farts de la faena i d'altres obligacions quotidianes, i arribem amb unes cares... gelats i mig adormints, que cualsevol diria que en compte de fer comèdia, més bé sembla una tragèdia (però és que no es pot fer a cap altra hora).
Però bé, açò és com tot, només és ficar-te i avant.
Cada u va repassant el seu paper i la senyoreta directora (Dúlia), comença l'assaig. Ens apunta en veu baixeta i de la manera que cada u li ho demana. S'acopla a qualsevol només per ajudar-li en el moment de l'actuació.
Róber, pendent de què fem tots. Al mateix temps li pega un repàs al seu paper i li tira una maneta a la senyoreta directora.
Vero i Espe, molt obedients, ja estan en el seu lloc, a punt de començar. I la nostra Pelaya, (com no) li fica a tot un toquet d'humor que de vegades ens fa esclatar a tots a rialles o com a mínim ens trau un somriure relaxant.
Héctor repassant i comentant amb Abel en un costat de l'escenari, per no interrompre l'actuació dels company (cosa que demostra un respecte considerable si ens fixem en com funcionen les reunions dels divendres).
Manolo pegant-li voltetes al casal repassant mentalment el seu paper i concentrant-se. I a mi (Ana) m'agrada observar a tots al mateix temps repassant el meu i el de tots com si fóra una pel·lícula, imaginant-me-la en viu i en directe.
I la veritat és que en els trocets més còmics, tots ens riem com si es tratara de la primera vegada que ho sentim.
El més divertit de tot açò és que et fiques en el paper que et toca i l'únic que has de fer és viure'l (a més d'aprendre't els diàlegs) i a diferència del playback, quan falla algú, es nota molt i ningú es pot substituir per cap altre. Tots som una cadena que no es pot trencar, i el millor és que quan algú s'enganya no ens enfadem. Al contrari, li trobem de seguida un toc d'humor o paròdia.
Tots aportem idees, en el vestuari, moviments, gestos, decoració, posicions entre els companys i inclús corregim i comentem com es podria fer millorar-ho tot.
Jo, particularment, a tot açò ho anomene “teràpia de risoteràpia”, ja que quan assagem és com si férem un “KIT KAT” en la rutina del dia a dia.
Hem d'estar pendents del que diem i del que diu el company per saber quan li hem de contestar. Encara que a vegades volem tindre protagonisme i ens adelantem a l'altre perquè no parle (és broma) i al pobre el deixes fora de joc, que no sap què contestar. I és en este moment quan a tots ens aflora l'artiste que dugem dins, perquè espontàniament li contesta qualsevol cosa que li passa en eixe moment pel cap.
Per tot açò no sols vos convidem tota la colla del sainet a que vingueu a vore'ns, sinó que al pròxim també hi participeu.
* article de Maduixana

13 comentaris:

rocio ha dit...

Si senyora aixo es un article ben explicat, mare meua tinc ganes que vore-vos esta nit, no hi ha dubte que ens riurem amb vosaltres.

rojuel ha dit...

Vaja, vaja, Ana!! I no volies escriure, menut "articulasso"!! Enhorabona, i a seguir escriguent, que ho has fet molt be.

No tinc cap dubte que avui ens riurem i passarem un ratet agradable amb vosaltres.

I gràcies a tots els participats pel seu esforç i dedicació i per representar la nostra falla. Ens vegem al lido

Anònim ha dit...

MUCHA MIERDAAAAAAAA.Akesta nit vos toka a vosaltres i estic segura k aneu a ferho de kategoria.K tots tingau moltisima sort i en el reparto k hi ha segur k ix de p.m.

morales ha dit...

Colons!!! a costat pero al final tenim una nova redactora en la nostra web, molt bon article i que tingau moltisimaaaaaaaaa sort!!!

Eva ha dit...

Enhorabona Ana!!! la veritat es que a mi també m´agradat molt l´enfoc que li has donat a l´article, jo sentinto molt no vaig poder anar a vorevos pero tinc clar que amb estes persones i artistes que ens has descrit ho deguereu fer fenomenal!!

Anònim ha dit...

MOLTISSIMES GRASIES A TOTS...

Anònim ha dit...

VULLC TAMBE AGRAIR DESDE ASI A TOTS ELLS QUE AIR MOS AYUDAREM A TOT EL MONTAGE. I ALS QUE NO MOS VEGEREU, TRANQUILS EU REPETIREM EN EL CASAL...

Anònim ha dit...

MORALES GRASIES I COM TU YA SAPS TOT LO BO COSTA. AIXINA QUE CUANT PUGES ESPEREM EL TEU... GRASIES DE TOT COR

Anònim ha dit...

MORALES GRASIES I COM TU YA SAPS TOT LO BO COSTA. AIXINA QUE CUANT PUGES ESPEREM EL TEU... GRASIES DE TOT COR

Anònim ha dit...

UI ES EL ANIVERSARI DE LA NOSTRA DIRECTORA DULIA ... MOLTES FELICITATS

Anònim ha dit...

DESDE ASI VULLC DONARLI LA ENHORA BONA A LA NOSTRA COMPANY ESPE, QUE AIR TINGUE MOLT DE VALOR EN TOT LO QUE VA FER, PUES COM POGUE APRESIAR ES MOLT DIFICIL I COM ES UNA PERSONA MOLT RESPONSABLE ES TIRA A LA PLAÇA COM EL QUE MES.. GRACIES GUAPISSIMA I YA VORAS COM EN EL CASAL ES UN ALTRA COSA, PUES ESTEM COM EN CASA...ANIMO

Anònim ha dit...

EM POT DIR ALGÚ A QUIN HORA ES LA ENTREGA DE PREMITS.PER FAVOR. GRACIES

Anònim ha dit...

EM POT DIR ALGÚ A QUIN HORA ES LA ENTREGA DE PREMITS.PER FAVOR. GRACIES

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.