divendres, 3 d’abril del 2009

SEGUIM FENT MEMÒRIA

I seguint amb la crònica fallera, anem a parlar del dia 17, que començà, com no, amb una bona despertà (per cert, molt bo el xocolate); eixe dia, com és el primer i la gent encara no està massa cansada hi ha una gran afluència, però ja els demés... (jo soc la primera que faig fugina, ja ho sé). Seguidament ens vam dirigir al cau on vam degustar un bon esmorçaret. I a continuació, ja sabeu, a fer-se els pirris que hi havia passacarrer. Estava previst fer-lo per la barriada, però modificarem una mica l’itinerari per tal d’anar a l’Ajuntament, on recolliriem algun premi per l’ús del valencià. La gent enguany no era gens optimista respecte a aquest tema, tothom esperava un tercer o quart premi, ja que havien vist els llibrets d’altres comissions i estaven molt però que molt be.

En fi, que recollirem a les falleres majors i anarem a l’Ajuntament. Allí hi havia un bon ambient, la resta de comissions ja havia arribat i les xarangues estaven animant la festa. Com ja vos hem dit vam ser agraciats amb el primer premi, del qual jo estic particularment satisfeta, ja que conforme dir Dúlia l’altre dia, hi havia molta competència.



I ara be allò, la meva particular crítica constructiva. No sería l’acte més “” si s’anunciaren els guanyadors des del balcó, on tothom podria sentir-ho? Fent alguna cosa pareguda a la crida, vull dir; no se si estareu d’acord en mi, però jo el trobe una mica gelat. Es fa a dintre de l’Ajuntament i la major part de la comissió es queda fora, alli cara sol (i enguany ha fet bona cosa de calor) una bona estona (que es fa una mica llarga) fins que alguna fallera major s’asoma (per fi) alçant un banderí... Crec que es podria millorar, que opineu?

Seguidament tornarem al “barrio indio” i repartirem oli a totes les persones que han colaborat en la falla pagant el cartonet, en senyal d’agraïment. Després ens canviarem i acudirem de nou al cau, on els cuiners ja havien preparat el dinar. Agafarem forces, ens canviarem de nou i, ja per la vesprada, visitarem l’Asil d’ancians, com és tradició. Allí vam veure alguns amics d’altres comissions i dins, com és habitual, paradetes, alguna que altra cançoneta i/o ball per animar els ancians i alguna que altra foto.



Finalment arribà la nit. Poc a poc la gent anava arribant al cau amb la seva disfressa (enguany hi ha hagut una gran participació) i el soparet baix del braç. Carregàrem les piles i ja sabeu, començà a sonar la música, cubatilla, bailoteo, xupitet...

13 comentaris:

encarni ha dit...

bon dia xuqueretes/ts.ja estic así ,no me crec que puga ser la primera.
tin que donar la enhorabona a totes les persones que han colaborat amb en el nostre llibre,tinc que dir que jo enguany no m'avestit de fallera cap de dia ja que no me ve bó el cos (supuetament la modista m'antrat 5 dits enves de 3,JI,JI,JI.)pero enguany he segut fallera de casal i tampoc me heu passat tan mal.ja vos pasare totes les fotos de les difreses de eise dia, crec que li vaig fer fotos a tots els que vingeren disfrasats.

encarni ha dit...

Ah! rojuel tens rao, deurien de fer totes eixes entregues de premis en mes cola-boracio a cara de les comisions falleres.disfrutariem tots mes.

MADUIXANA ha dit...

BON DIA, JO TAMBE ESTIC D´ACORD EN QUE SE FAÇA SI NO EN EL BALCO DE LA CASA CONSISTORIAL, PERFECTAMENT PODRIEN MONTAR UN XICOTET ESCENARI, PER A QUE PER SUPOTS CABEREN LES FALLERES I PRESIDENTS DE TOTES LES COMISIONS, PUES COM TOTS SABEU JO SOC DE CULLERA I EN ESTE POBLE ENTREGEN PREMITS PER ELS MONUMENTS, TAMBE ES FEIA EN EL AJUNTAMENT, I PER LA GRAN AGLOMERACIO DE GENT I PER FER MES FESTA, DE FA UNS CUANTS ANYS CAP AÇI ES FÁ EN LO MERCAT, I ESTAN JUNTES TOTES LES COMISSIONS EN LES CHARANGES I ES MOLT EMOCIONANT, PER LO TANT RECOLSE LA MOCIÒ JAJAJAJA
ENCARNI, JA ESTA VICIAETA, JAJAJAJA, JO M´ALEGRE, PERO LO MENOS AIXINA SE ALGO DE TU, ARA FALTA MARISA, AON ESTA?

encarni ha dit...

marisa treballant,jo també esta parlem encara soc un poc novata.

rocio ha dit...

Aquest dia va estar mol guay¡¡¡

El passacarrer del mati va ser super llarg, fins les 2 dels mig dia estaguerem pegant voltes per la barrià i per la vesprada reportage de fotos a l'estacio i visita a l'asil.

Recordeu a l'Estela per dalt de la pasarela? la van tindre que agarrar Elvi la mare de la infantil per creuar-la amb ella, jajaja es unica

Jo li he proposat fer una terapia de xoc, estar alli dalt quant passe un tren rapid, jajaja

Carmen ha dit...

El premi de promoció linguística no sols el donen pels llibrets (de la falla i de l'obreta de teatre), es també important el certamen de narrativa infantil i especialment per la "primera setmana cultural" organitzada per a maig. Es premia el que la falla promociona el ús del valencià en general.
Personalment eixe dia em vaig emocionar molt per la falla i especialment per Romeu, com diu Marti el "promotor cultural de la falla". Per tota la tasca que està realitzat en aquest tema, junt en altres persones col.laboradors/es (Dulia, Manolo, etc.).

rocio ha dit...

Gracies CArmen, millor que tu ningu sap el que Romeu treballa en aquest tema i es molt d'agraïr, encara que a ell no li agrada que liu diguen, com no a la resta dels grup que heu fa possible.
Al llibret ja tenim informacio sobre la setmana cultural, i en pocs dies la tindrem tambe al blog.

Va que hui es divendres i tenim reunio¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

encarni ha dit...

Carmen,per a curtar paraules no he sabut donar bé la enhorabona a tots.si que vodria donrla atots aquells que any tras any han estat ahí treballant per a promocionar el ús del valenciá en general, graÇies per tu habero explicat bé.

INMA ha dit...

prima jo ui intentare anar a la reunió quan acabe de treballar, si daixo te tocaré. eeeeeee el ball de disfreses molt way, pero al any que be podriem proposar fer un desfile, aixina lluim els tragets tots que hi han que son molt elaborats.jejeje

Martí ha dit...

Jo voldría felicitar a totes les persones de la Falla que fan posible en la seua entrega i treball que la cultura valenciana i la seua llengua tinga una important presencia en la falla ( que no siga sols casalleta, blavet, etc...) pero crec just reconeixer que un nivell per d'alt de tots están, per mereiximent propi, el nostre benvolgut amic, expatriat alla a fer la ..., el nostre Manolo, la nostra benvolguda Dulia i el nostre estimat Romeu. Sou els motors, sou el alma mater, sou els ferraris culturals de les falles, sou la maquinaria perfecta per a fer funcionar la cultura i la llengua a la nostra falla. GRACIES PER EL VOSTRE TREBALL I LA VOSTRA AMISTAT. SOU ELS MILLORS.

rocio ha dit...

Marti mira que tens gracia per a dir agraïments, eres un crak¡¡

Prima tu vine de totes formes, a vore si no senc el movil alli en el casal

El teu prima el teu, estaba molt xulo i currat, jajaja pero saps que a la Sucro tambe havien colorins Alpinoooooooo, pero sense caixa, mira les fotos del seu blog i voras.

dúlia ha dit...

Completament d'acord amb Mayte respecte a l'entrega de premis. Jo em quedí un poc despagada perquè no t'enteres de res si no estàs tot el rato mirant cara el balcó. Podien posar eixe entarimat que posen per a les vaquetes i que els aprofita per a tot (jo l'he vist posat en el casino per a fer un concert de violí i ni tan sols li tiraren una teleta boniqueta per damunt) allí davant i tot ho voríem i hi hauria més festa. Però, a poc a poc, tot arribarà.
I moltes gràcies al nostre espitós Martí, mestre "kunfuner" xuquerer (¿com es dirà això que fas?) per les seues emotives paraules. Si véns esta nit et convide a un xipitet.

laura ha dit...

La veritat que Roja tens tota la rao del mon cuan dius que es pot millorar la entrega de premis de l'us del valencia, perque no saps lo emocionant que es cuan van diguent dins de l'ajuntament els premis i sols podem gaudir de eixe moment les falleres majors i els president, en este cas la presidenta.

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.