divendres, 17 d’abril del 2009

SAN JOSEP

I ja per finalitzar el resum de les falles 2009, només resta parlar del dia 19 de març, Sant Josep, el dia gran de les festes josefines, eixe dia en que acabem un exercici però n’encetem un de nou.
Aquell dia, en primer lloc, la darrera despertà; jo de nou vaig fer fugina, ja sabeu que això de matinejar no és el meu fort, i després de tants dies... Be, seguidament vingué l'esmorçar al cau per a que la gent agafara forces, quedava un llarg dia per davant.

En acabar, totohom corrent cap a casa a fer-se els pirris i vestir-se, pensant que ja no queda res de falles (com passa el temps!) i recordant alguna que altra anècdota dels dies anteriors. I cap al cau de nou. Alli, una vegada tots reunits, ens dirigirem a casa de les nostres regines en primer lloc i cap a l'Ajuntament en segon, on havia de començar l’Ofrena als suecans il·lustres. Feia un oratge de categoria i quan ens donarem conter ja estàvem a l’Estació i quasi haviem acabat el passacarrer.




En arribar al cau tingué lloc la tradicional mascletà. Després, alguns es quedaren a dinar al cau i altres tornaren cap a casa per tal de dirar en amb la familia, celebrant el sant d’algun dels seus membres. Els xuquerest que estavem al cau també vam celebrar, no només el sant sino també l’aniversari d’un membre de la nostra comissió, Juanjo, alias el Cubi. Laura el va obsequiar amb una tortaeta i ens en va oferir un trocet, com no, estava de lujo...




Poc després, cap a casa, a vestir-se de nou per aprofitar el darrer passacarrer i cap al cau una altra vegada. Des d’alli partirem per recollir les Falleres Majors i tot seguit cap al parc de l’estació, on començava l'Ofrena a la Mare de Déu de Sales.






Quan arribarem ja quasi ens tocava eixir, un cigarret, un parell de fotos i arribà el nostre torn, a desfilar. En un tres i no res estaven al final del carrer Mare de Déu, oferint-li el ram a la nostra patrona. Un parell de fotos més i en acabar tots cap a la falla, a cremar el monument infantil.



Seguidament a cambiar-se i de nou al cau per sopar i posteriorment fer els preparatius per a la cremada de la falla. Quant ens vam donar conter Laura ja estava encenent la metxa amb que concloïa l’exercici 2008-2009, enguany vestida de valenciana i totalment en condicions, amb un somriure als llavis. Els seus sentiments, al igual que els de la presi i la resta de fallers, estaven a flor de pell, s’acabaven les falles....

Finalment, tothom cap a casa, que li devem hores al llit...

3 comentaris:

rocio ha dit...

El dia 19 ooooooooooooooh¡¡ ja s'acabat les falles 2009, que han segut molt llargues...

Desde principi del mes de Febrer començarem participant en tots els actes que la JLF i la falla preparaven. Durant 2 mesos em pogut disfrutar tots els caps de setmana de combois fallers, i no podria dir amb quin em queda perque cadascun ha tingut el seu encant. Espere que les falles 2010 siguen per l'estil o millor si cal.

MADUIXANA ha dit...

ESTE DIA COM EN LA RESTA DELS ALTRES ENS VA ACOMPANYAR EL BON ORATGE, I LA VERITAT ENCARA QUE COMENSAREM PER LA VESPRA L´OFRENA EN LA LLUM DEL SOL LA VAREM ACABAR JA DENIT, I FOREM PUNTUALS PER A TOTS ELS ACTES, I ENS VA DONAR TEMPS A TOT EN TOTA LA TRANQUILITAT DEL MON. AL ANY QUE BE IGUAL O MIJOR SEGUR...

laura ha dit...

El dia 19 era el ultim dia de falles pero per a mi va ser el millor dia, no olvidare mai el dia de sant josep per la vesprada, impresionant!

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.