dimarts, 29 de setembre del 2009

LA PLUJA

ALERTA ROJA PER FORTES PLUGES Dilluns 28-09-09

Després d'un dia molt incert, amb abundant nuvolositat, alguna que altra gota i un cel que anava tancant-se a mesura que avançaba el dia, ahir diumenge de vesprada es decretava l'ALERTA ROJA per fortes pluges i davant la possibilitat d'arreplegar fins a 180 l/m² en a penes 12h . Pre-emergència que també hui seguirà activada en les comarques de la meitat sud de la província de València (La Ribera, L'Horta, La Safor, La Marina, La Vall de Cofrents, La Canal de Navarrés, La Costera i La Vall d'Albaida). Per tant, vatjen amb molta precaució perquè serà un dia molt complicat i on serà recomanable tindre amb compter estos consells:

- CIRCULEN PER CARRETERES PRINCIPALS (obliden-se de camins i carreteres secundàries que poden ser més fàcilment inundables).

- SI ES TROVEN EN UN LLOC ON EL COTXE ESTÀ INMOVILITZAT PER LA CRESCUDA SÚBITA DE L'AIGUA, ESPEREN FINS A QUE L'AIGUA ARRIBE AL VIDRE DE LA PORTA (AIXÍ S'IGUALARAN LES PRESSIONS DE DINS I FORA DEL COTXE) I PODRÀ OBRIR MÉS FÀCILMENT LA PORTA.

- NO CREUEN BARRANCS NI XICOTETS RIUS QUE PORTEN MÉS D'UN PAM D'AIGUA I ON LA CORRENT SIGA FORTA.

- EVITEN CIRCULAR I DESPLATZAR-SE PER CARRETERA SI NO ÉS ABSOLUTAMENT PRECÍS I IMPRESCINDIBLE.

Insistim, ens trovem davant una situació MOLT DELICADA per esta primera GOTA FREDA de la tardor i, en principi, no serà fins este pròxim dijous quant la situació millore de manera definitiva. Estiguen atents.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

rocio ha dit...

Jo estic cagà, esta mati quant eixia de Riola he vist el riu i anaba plenet (el proxim escalo ja es la carretereta del cordó)i amb força (les canyes corrien depresa)
espere que pare ja i no tinguam mes histories, o al menys que ploga amb menys força.

Así per la plaja continua plogent prou, i per ahi per Sueca?

rocio ha dit...

Per cert qui va anar al mig any faller? que ens conte com es va quedar

MADUIXANA ha dit...

BUENO ROCIO, LA VERITAT ES QUE EL RIU ANABA MEGA PLE, I A MES EN MOLTISIMES CANYES I MERDA, QUE VAIXABA EN MOLTA FORÇA, AÇI NO MES MIREM A LA MAR PER A QUE EN LO MARETJA QUE ESTA TRAGUE EL AIGUA QUE DU EL RIU, LES BARQUES ESTAN BEN AMARRAES, I LA VERITAT TOT ESTE ORATGE A MI PERSONALMENT EN FA MOLTA POR, ANUE TOTS EN MOL DE COMTER I MOL ANIMO A TOTS ELS AFECTATS EN EL BARRIO INDIO, QUE ELS TINC AL MIG L´ANIMA

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.