divendres, 7 de març del 2008

LA CAVALCADA DEL NINOTET

Ja per acabar de comentar les festes d’aquest fi de setmana passat, ens falta fer-li l’article als nostres mini-xuquerets, les perletes i el futur de la comissió.
Cada any la falla Xuquer trau als seus xiquets a desfilar en la cavalcada del ninot, ells tenen el mateix paper que els majors en traure una critica del poble i donar-la a conèixer a la resta de ciudatans. Al igual que nosaltres, les mamis els fan les disfresses, i amb molta il·lusió esperen el dia de la cavalcada per a disfressar-se i desfilar per els carrers de costum.
Aquest any els nostres xicotets no ens acompanyaren a la cavalcada, acció aseptada per uns i criticada per altres.
Els fallers que estaven a favor d’una cavalcada paral·lela defenien que l’accés a l’alcohol era molt fàcil, i que la JLF ho havia recomanat i no es feia responsable dels que li passarà al xiquet. Els de la part contraria defenien que durant tota la vida de la falla Xuquer els menuts havien eixit a la desfilada i mai havíem tingut cap percans, ja que sempre tenim pares, familiars i fallers a la vista d’ells, i que amb una festa mes un gasto de xaranga mes.
A la fi es va decidir que els xiquets no eixiren en la de majors i si en la infantil, però amb un equipet de musica.
Així va ser, el diumenge per la vesprada, desprès de la paelleta i el cafenet començaren acudir xiquets disfressats de coetes i traquetes els mes menuts i de bebes amb gossets a la ma, els mes majorets.
Les critiques segons Maduixana (part de l’organització) son : “LA TRADICIO DE TIRAR ELS XIQUETS COETS NO TE PERQUE PEDRES, SIMPLEMENT ES TE QUE ANAR EN PRECAUSIO DE NO FERIR-SE NI FER MAL A NINGÚ. I L’ALTRA VA PER ALS AMOS DELS GOSOS QUE TRAUEN A PASEJAR SENSE CORRETJA ELS ANIMALETS I NO REPLEGUEN LES SEUES DESPESES”.
Jo pense, encara que amb un poc d’amor de falla i amb el meu nebot a la cavalcada, que vareu ser els millors, amb les critiques, les disfresses i amb l’organització de la ma de Sari, Virgi, Thara, Aida i Maduixana i Victor amb la musica i el camió (no se si me diexe algú) i a Parell que el vaig vore ballant amb els xiquets i donant-los caramelets.
Nosaltres que estàvem mirant la cavalcada poguérem veure a tots els nanos ballant, amb les DJ´s del camió i en el típic entrepà que tots mos menjem eixe dia.
Un 10 per a les de l’organització i un 20 per als mini-xuquerets¡¡¡

3 comentaris:

Anònim ha dit...

MOLTES GRASIES ROCIO, YO NO AGERA POGUT EXPLICAR MIJOR. YO MEU VAIG PASAR MOLT BE, PERQUE ELS XIQUETS SEU PASAREN MOLT DE PERLES, I CREC QUE ELS PARES TAMBE DE VORE ALS SEUS FILLS GAUDIR DE UNA FESTA QUE ALS MES MENUTS NO DEIXABEN EIXIR EN L´ALTRA CAVALGATA.
ELS COMENTARIS QUE MAN FET ( ya no se si per llabarme la cara, no crec ) FOREM UNA DE LES COMISSIONS QUE MES ES AGRADA, PUES POGEREN VORE ALS XIQUETS QUE EN CANVIT LES ALTRES COMISSIONS NO MES VEIEN ALS PARES.
A MES QUE ELS PARES ES QUEDAREN MES TRANQUILS AL VORES LA "ORGANISASIO" COM VA CUIDAR ALS MENUTS EN TOTS ELS ASPECTES, DE BEURE, MENJAR I FINS I TOT QUE NO SE ESCAPREN. GRASIES AL DIUMENTGE TENIM UN ALTRA CITE EH¡

Mayte ha dit...

Ei un 20 per als de l´organit-zacio, jo no ho sabia per a que era l´event ,ja que tots sabeu que despres de la cabalgata les idees van un poc lentes i ja se saps,ejejejej
Pero despres de estar al carrer sequial vegent passar a totes les comissions ,bueno millor dit, a un munto de gent amb carros, amb blussons i d´aquella manera, que vos puc dir , que tinguereu la milllro idea del mon i els nostres xuquerets es van lluir una vegada mes , i damunt erem l´unica falla que per a variar portavem critica.
Segur que si açi tambe donanben premis segur que algo haguerem picat, segur no segurissim

rocio ha dit...

De res Maduixana.
Estic d'acort amb vosaltres.
Per a la cavalcada infantil no hi ha premi? Volem un mini premi per als nostres mini-xuquerets¡¡¡

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.