dimecres, 6 d’abril del 2011

14 MARÇ. SAINET



Després de mesos i mesos d'assajos, de memoritzar el text, d'interpretar a vore com queda millor, de patir fred en el casal, de robar-li hores de son al llit, de celebracions nocturnes d'aniversaris, de rialles, de confidències al voltant de l'estufa, de cigarrets a la porta del casal (als fumadors un dia ens va eixir moho de la humitat que feia), de calfaments de cap a vore com eixirà l'obreta, si algú es quedarà en blanc, o afònic, o com farem el decorat, o com farem que es menege la mecedora, o si el fum molestarà molt, de pensar qui tocarà el timbre i qui parlarà pel micro... en definitiva, després de preparar-nos per al sainet, arribà el dia 14 i tocava posar-lo en escena.

Com sempre, per la vesprada penjant i rematant decorat i ja de nit, sopar rapidet i a preparar-nos. La xicalla, a primera fila, per a no perdre's res. Familiars i amics, cadascú on més li agrada. Tots preparats, nosaltres també. Comencem.

I una volta hem començat, ja no hi ha volta enrere, no es pot repetir el que ha eixit mal, no podem parar perquè no recordem què anava ara, no ens podem riure i contagiar-nos de la rialla perquè l'obra ha de seguir. I seguix, entre rialles de la gent i aplaudiments espontanis, fins que s'acaba. Ja està tot. Mesos de faena per a una hora escassa. Però ¿sabeu què? Ha valgut la pena. Amb açò us ho dic tot.

Un plaer treballar amb vosaltres, grup de teatre de la falla Xúquer, un plaer treballar per a vosaltres, comissió i família xuquerera. Esperem a l'any que ve tornar a estar ahí.



DULIA

5 comentaris:

MADUIXANA ha dit...

DULIA SI QUE ESTA BE ESTE ARTICLE, COM SEMPRE I EN LA TEUA LINEA TENS MOL BONES PARAULES PER A TOTS I PER EXPLICAR EN BONES PARAULES TOTA LA REALITAT.
GRASIES A TU PER TOTA LA PACENSIA QUE TENS EN MOSATROS.
ARA PREPARAR JA EL PROXIM SAINET, AL MATEIX APROFITE PER SI ALGÚ TE LA XISPA ARTISTICA NO MES TE DIR-HO ESTEM ESPERANVOS A TOTS.... ANIMO

Nelo ha dit...

Els sainets estan bé, la representació és gratificant perquè per a això s'ha treballat tant, però la part més divertida és l'assaig. Dúlia vos ha donat la versió resumida perquè moltes anècdotes no les pots contar perquè si no has estat present per vore cares, gestos i expressions (per l'amòr de Dèu) no fan la mateixa gràcia.
Per a mi, a banda de tot açò, el que més m'interessa és la vessant creativa. Que jo recorde, mai, però mai mai hem deixat un text per retocar. La nostra forma de ser i de treballar el teatre sempre ha tingut presència en la representació. Dúlia ho ha respectat i inclús ha reescrit textos complets. Això és valorar el gust per l'activitat que hem fet els del grup de teatre de la falla.
Gràcies a tu també.

MARTÍ ha dit...

SOU XUQUERISSIMS!!!!!! Sou uns fenómenos. Cada any que pasa es nota la cada vegada mes elevada calitat artistica. Anem amunt com un coet. El grup de sainet de la falla no coeix el limit, no hia texo que vos pare. Es nota tot el treball i sacrifici que feu, i aixo es d' admirar i agrair, perque ens feu pasar una nit molt bona i inoblidable. Tant la direcció com els actors sou els millors. Ademés, con diu Nelo, disfruteu molt de una faceta creativa, i particularment el que experimenta la capacitat creativa es un afortunat. Moltes gracies per el esfors que feu. SOU XUQUERISIMS

MAYTE ha dit...

ENHORABONAAAAAAAAAAAA PER QUE VALEU MOLT ,ENS FEREU PASAR UNA ESTONA MOLT AGRADABLE I PLENA DE RISES, DESPRES DEL DUR TREBALL QUE DU AIXO, AIXI QUE TORNE A DIR
ENHORABONA XUQUERISSIM , VOSALTRES SI QUE VALEU, ESPEREM L´´ANY QUE BE , MES

rober ha dit...

M´ha fet molt de plaer llegir totes les vostres lletres i me unisc a elles i tambe com no este any voldria desde açi donar-li les gracies al pintor per la seua ajuda pues tot aquell detallet per poquet que siga sempre es ven rebut.Gracies

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.