dimarts, 29 de juliol del 2008

Festa a SUECA


Como cada 29 de julio, Sueca vive hoy la víspera de la festividad de los Benissants de la Pedra con la tradicional romería y misa de campaña en la Muntanyeta dels Sants.
Se trata de una de las fiestas más arraigadas en la ciudad y que cada verano convoca centenares de personas que no quieren perderse la cita con los patronos secundarios.
La mayoría de los asistentes a la ceremonia religiosa al aire libre que a las siete de la tarde se oficiará en el exterior de la ermita de la Muntanyeta acudirán en romería, bien andando o en caballerías.
Ésta partirá desde la iglesia de la Verge del Carme a las seis.
El resto lo harán en vehículos particulares o en los autobuses gratuitos que, media hora antes, saldrán desde la Granja Arrocera y también desde El Perelló, Les Palmeres y el Mareny de Barraquetes.
Durante la misa concelebrada -y que este año estará presidida por el reverendo Paco Llopis San Ignacio- se bendecirán las espigas de arroz del término, se cantarán los gojos y se sorteará la tradicional beneitera de los Benissants entre los presentes.
En la misa de esta tarde -cantada por los juniors de la parroquia del Carme y el grupo de plegaria- se repetirá la tradición de encomendarse a los santos Abdón y Senén para que protejan las cosechas del pedrisco.
Todos los asistentes, además, disfrutarán de la horchata y los fartons.
Y es que la comisión de fiestas de los Benissants cuida cada año hasta el último detalle. No en balde los orígenes de la romería se remontan, según algunos historiadores, a principios del siglo XIX, prácticamente un siglo antes que el Papa León XIII declarase a Abdón y Senén patrones segundos de Sueca.
Una vez acabe la misa, los Benissants, ya en el casco urbano, serán trasladados en procesión desde la parroquia del Carme hasta la de Sant Pere Apòstol.
Acto seguido, como es tradición también, se procederá a la demanà de bous. El alcalde de Sueca, Joan Baldoví, saldrá al balcón del Ayuntamiento para conceder la celebración de vaquillas en las próximas fiestas patronales de septiembre.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

soc cuenca la veritat esque mai e fet la romeria es molt fort ...en avegades parlen de les festes de altres pobles .i cuant esta asi no he fem.´´´´ es mes per el treball´´´´que no pogem,

Anònim ha dit...

LA MANERA DE CELEBRARO EN SUECA ESTA MOLT ANIMA PER TOTS EL CIUTATANS DEL POBLE, NO SE SI ES PER LES ROMERIES QUE CADA VEGADA VA MES GENT, O PERQUE ELS MAJORALS SON CHIQUETS I ENTRE CONEGUTS, FAMILIARS I DEVOTS, SON MOLS ELS QUE GAUDIGEN DE ESTA FESTA QUE REALMENT DURA CUASI DOS DIES

Anònim ha dit...

amics,sta festa tindrien que passarla a juny, ja que en sueca en estiu es queden sols 2 gats, i en aquestes feches vindre de la mar dona molta perea i fa molta calor. En canvi en juny encara estàn tots a Sueca i la mateixa festa tindria molt + èxit.

Anònim ha dit...

esta festa té molt d'exit i cada vegada la gent es queda més a sueca, no està la cosa per a tindre una segona vivienda, almenys per a nosaltres els joves

Anònim ha dit...

Jo no he fet mai la romeria, encara que estic a Sueca però és més per gossera que per faena. Però si algun any ens comboiem, jo vaig i després ens n'anem a sopar al casal. ¿Va bé?

rocio ha dit...

Dulia jo crec que no eres la única al que li passa això, menys mal que ho fiquen fácil: autobusos, refresquets...
Apunta en l'acta festiva xuquerera la teua peticio¡¡

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.