divendres, 11 de gener del 2008

LES CABILES....


Arriba el final de la temporada per als caçadors, enguany, tots ens em quedat prou sorpresos per la cuantitat d'aus que han passat pels nostres arrossars, la veritat és que ha sigut una brillant temporada que ha anat de mes a menys i que donarem per finalitzada amb la tradicional setmana de cabiles una setmana intensa,la passem de dissabte a dissabte en el terme municipal de Sueca caçant i menjant-nos els nostres gisos tradicionals. Allí no es queda cap per cuinar, des de la paella amb ànec, passant per l'arròs caldós amb fesols i nap, l'espardenyà o l'all i pebre entre molts altres.
A banda dels dinarots que ens peguem hi ha que dir que no és una setmama de relax, són poques les hores que dormim i la veritat és que quan arriba el final de la setmana el cos aguanta poc. Ens solem alçar a les 6:30 del matí mes o menys per a desdejunar-se i eixir amb els nostres gossos a donar la volta i arreplegar tots els ànecs perduts la nit i la vesprada anterior. Ja a mitjan matí ens esperen en la caseta per a esmorzar i a la vesprada despres de dinar i quan el sol es comença a posar eixim de nou a caçar fins a l'hora de sopar que tornem a la caseta per a de nou recarregar energies i tornar a caçar fins a altes hores de la matinada.
A tot açò cal agrair a molts membres del grup el seua llavor, uns perquè faran la compra, altres perquè preparen les dinars i a altres per moltes altres coses que se m'obliden i segur que són molt importants perquè sense la col·laboració de tots seria impossible passar esta setmana de la forma tan agradable.
Ara si vos deixe i m'absente de la web, però sols per una setmaneta, a la volta ens veurem ja en el cau.





* article de Morales

10 comentaris:

morales ha dit...

Jeje, aixi de mal ens cuidem els caçadors, bueno ens vegem al tornar de cabiles

rocio ha dit...

Morales l'article esta molt be i molt il.lustrat. Esta de lujo que parlem d'altres tradicions que no son les falles.
Jo tinc a casa cabileros, i se que conten el mateix que tu dius...

Tinc que reconeixer que l'idea de la foto de l'escriptor de l'article es dels blogers del Portal, bons amics. Aprofite per saludar-los.

Anònim ha dit...

Ei, l´article está molt be, segons Pasqui que també entra dins del grup de cabilers! Ell ja té tambè la maleta apunt, no es perd tampoc res....I lo tranquila que estaré esta setmana?
A divertir-se!!!!!!!!! Però coneixement!

morales ha dit...

Si que es de veres al Pasqui el veig jo pro de per ahi, de fet anem a caçar prop.

Anònim ha dit...

SI QUE PATIU EN LES CAVILES, POBRETS, BUENO LES FOTOS ESTAN MOLT BE, PERO MIJOR SERIA EN DIRECTE.
BUENO MORALES QUE EU PASEU MOLT BE I COM DIU VANESSA, LO TRANQUILES QUE ES DEUEN QUEDAR LES DONES ESTA SEMANETA.
QUE DISFRUTEU ESTA SEMANA I PREPARAT PER A LA PROXIMA FESTA QUE YA QUEDA POC . LA DE FALLES. SALUDOS...

morales ha dit...

Ana per a lo que siguen festes sempre estic preparat. La veritat es que els dinars son bonisims, tindre uns cuiners com el Catanyero,Borja o Galiana es garantia de bons dinarets, tots amb vinculs en la falla, uns fallers i els altres ex fallers o pares de falleres. Gracies.

rocio ha dit...

Bueno Paski, Morales i tots els cabileros que seu paseu molt be, cuidadin amb el excesos de menjar, beure....
ja mos contareu com es queda¡¡¡¡
Per a la resta hui al cau, que ja s'acosten falles¡¡¡

Mayte ha dit...

Cuidadin que aço porta COLESTEROL A TOPE,jejejejejej

Anònim ha dit...

MORALES EN EIXOS CUINERS TANT DE LUXE,DE SEGUR QUE NO PATERIU GENS. VOS DESITGE QUE EU PASEU MOLT BE, I MOS BRINDES UN NOU ARTICLE CUANT TORNES. CUIDAITO EN ELS ABUSOS QUE DESPRES VOS TOCARAN LES ANSALAETES, LES VERDURES I ELS TORRAETS. PERO MENTRESTAN DISFRUTEUO....

Anònim ha dit...

Morales, soc un xic de Silla q tambe e anat a cabiles, y m'agradat molt el teu article! Vinga un abraç desde Silla y d ela Falla Port de Silla!

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.