dimarts, 8 de març del 2011

8 DE MARÇ: DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Per a quan Déu va fer la dona, ja estava pel seu 6é dia de treball. Un àngel aparegué i li va dir:

- Per què utilitzes tant de temps fent aquesta?

I el Senyor li contestà:

- Has vist el meu full d'especificacions per a ella? Deu ser completament rentable, però no ser de plàstic, tenir més de 200 peces movibles, totes intercanviables, i a més ser capaç de funcionar amb una dieta de qualsevol cosa i sobres. Tenir una falda que puga acollir cuatre xiquets al mateix temps, tenir un bes que puga guarir des d'un genoll raspat fins a una cor trencat, i ho farà tot solament amb dues mans.

L'àngel es meravellà dels requisits, i va dir:

- Solament dues mans? Impossible!, i aquest és solament el model estàndart?. És massa treball per a un dia, espere fins demà per a acabar-la.

- No ho faré!, protestà el Senyor, - Estic tan a prop d´acabar aquesta creació...... és la meua preferida, és la preferida del meu propi cor.
Ella es guarirà sola quan estiga malalta, i podrà treballar dies de fins a 18 hores.

L'àngel s'apropà més i tocà a la dona.

- Però l´has fet tan suau, Senyor.

- És suau, digué el Senyor- però l´he fet també forta. No tens ni idea del que pot aguantar o arribar a aconseguir.

- Serà capaç de pensar?, preguntà l'àngel.

- No solament serà capaç de pensar, sinó de raonar i negociar.

L'àngel, aleshores, notà alguna cosa, i allargant la mà tocà la galta i va dir.

- Senyor, pareix que aquest model té alguna fuga.... Ja li vaig dir que estava tractant de posar massa coses en ella.

- Això no és cap fuga, és un llàgrima.- el va corregir el Senyor

- I per a que serveix una llàgrima?.- preguntà l'àngel.

- Les llàgrimes són la seua manera d´expressar la seua alegria, la seua pena, el seu desengany, el seu amor, la seua soletat, el seu sofriment, la seua ràbia i el seu orgull.

Açò impressionà molt a l'àngel.

- És un geni Senyor, ha pensat en tot!. La dona és vertaderament meravellosa!.

- Ho és! La dona té forces que meravellen l'home. Aguanta dificultats, porten grans càrregues, però al mateix temps tenen felicitat i amor.
Somriuen quan volen cridar, canten quan volen plorar, ploren quan són feliços i riuen quan estan nervioses. Lluiten pel que creuen, s´enfronten a les injustícies i no accepten un "NO" per resposta quan elles creuen que hi ha una solució millor. Es priven per a que les seues famílies puguen tenir. Acompanyen al metge una amiga que té por d'anar sola, estimen incondicionalment. Ploren veient els triomfs dels seus fills i s'alegren si les seues amistat aconsegueixen premis. S'alegren quan s´assabenten d'un naixement o una boda. El seu cor es trenca si mor una amiga, pateixen amb la pèrdua´d'un ésser volgut, malgrat això poden resistir quan pensen que ja no tenen més forces. Saben que un bes i un abraç poden ajudar a guarir un cor trencat. Però malgrat tot açò, hi ha un defecte en la dona......

- Quin?, preguntà l'àngel.

- Que moltes vegades s'oblida del que val.


Dedicat en un dia com avui, a totes les dones per tal que recorden quan meravelloses són.
FELICITATS EN AQUEST DIA PERQUÈ SOM LA CREACIÓ MÉS BELLA DE DÉU.
I a seguir lluitant per la igualtat, el respecte i el reconeixement.

(Aquest escrit està tret d'un e-mail que sempre m'ha agradat i he pensat que avui era el dia ideal per a compartir-lo en tots/es vosaltres)

7 comentaris:

Eva ha dit...

Molt bonic!!! i cert!!! Felicitats a totes les dones!!!

dúlia ha dit...

Un escrit molt bonic. Només afegiria a la fi, després "del que val"... "el que vol" perquè de vegades estem tant pendents del que volen els altres que ens oblidem del que volem nosaltres (servix per a totes les persones, no només per a les dones). Per a totes les dones, que passeu un bon dia de la dona.

Martí ha dit...

Moltes felicitats a totes les dones en este día tant especial per a elles!

MADUIXANA ha dit...

A MI TAMBE M'AGRADA MOL ESTE E-MAIL CREC QUE ES UN DELS POQUETS QUE NO HE BORRAT, PUES NIAN DIES QUE LES DONES NECESITEM SENTIR ESTES PARAULES PER CONTINUAR ENDABANT..... FELICIDADES A TOTES LES DONES I ENHORABONA ALS HOMENS QUE TENEN UNA DONA AL COSTAT PERQUE SENSE JUGAR ES HA EIXIT LA LOTERIA.... BESSETS A TOTES

MADUIXANA ha dit...

A MI TAMBE M'AGRADA MOL ESTE E-MAIL CREC QUE ES UN DELS POQUETS QUE NO HE BORRAT, PUES NIAN DIES QUE LES DONES NECESITEM SENTIR ESTES PARAULES PER CONTINUAR ENDABANT..... FELICIDADES A TOTES LES DONES I ENHORABONA ALS HOMENS QUE TENEN UNA DONA AL COSTAT PERQUE SENSE JUGAR ES HA EIXIT LA LOTERIA.... BESSETS A TOTES

rojuel ha dit...

Molt xulo l'escrit, felicitats a totes les dones!!

Nelo ha dit...

Quina passada! Però m'agradaria comentar que, per a mi, li falta un detallet. La dona de la narració la crea Déu. La dona del món real és, a més de tot el que han dit, la creadora d'ella mateixa i de l'home. Felicitats a totes les dones pel seu dia i gràcies per tots els dies que, sense elles, no disfrutaríem els hòmens. Sobretot per la part que els toca de creadora-criadora (siga mare o dona, que per a aguantar-nos... ja s'han guanyat el cel, ja).

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.