dijous, 14 d’agost del 2008

EL QUE PAsSA , ABANS I DESPRÉS

Si en algun moment et quedares en mes ganes de festa fallera o be, foguera o qualsevol ritual... en que el foc estiga present , anotat tot el que pots fer durant tot el any , per començar....

Dir en primer lloc , hi han pobles que en falten per contar, pero ficare els mes apropiats:

1_ FOGUERA de Canals , festa de Sant Antoni Abad _ mes de genEr

2_ FALLA de Real de Montroi _ mes de març


Aquesta falla crema el seu monument una setmana abans de la setmana fallera , pots anar de vista a gaudir de la festa per fer boca abans de nosaltres.

Be , ara ens toca a nosaltres, que puc contar que vosaltres no sapiau ja......, jo vos contare el de despres de les falles...

Ara tenim falles una setmana de despres.

3_ FALLA D´ALCASSER


4_ FALLA DE MONSERRAT


5_ FALLA DE MONTROI


6_ FALLES DE TORIS


Especialment, jo vaig tots els anys, aquest municipi fester amb la meua familia i els meus amics, i com no esperem que algun dia sigam mes, quant estem alli i sentim la festa que pasa per davant de nosaltres ixa sanc fallera que corre per tot el cors esborrona la pell, el ulls s´il.luminen i es posa una cara de felicitat que val la pena provar-ho... i et comberteixes en un TURISTA.


A tot aixo hi han 5 falles:

La gent de Toris es comentaba que els castells de foc son una passa, son molt bonics i maravillosos ja que ells tenen una de les millors pirotecniques del mon.


7_ FOGUERES de Sant Joan d´Alacant, que tots ja sabeu, tambe hi ha un poblet que es diu SANT JOAN , on es planta una foguera nomes en la palça de MAISONNAVE.


8_ FOGUERA de Sant Antoni de Cullera, on pots gaudir de la festa , tambe en monument, discomovil,ect...


9_ FOGUERES o be nit magica o la nit de les bruixes que es fan en tota la costa llevantina i especialment en el Perello , la nit del 23 de juny.


10_ La millor , FOGUERA XUQUER , on pots gaudir d´un monument , de torraeta , de discomovil i d´un nit inolvidable, ect.., tot aixo al mes de juny.


11_ FOGUERES de Sant Vicent del Raspeig en el mes de Juliol, ja he fet un article sobre esta festa i donar l´enhorabona a les fogueres guanyadores, ANCHA DE CASTELLAR, E INFANT, LO TORRENT-LA HUERTA.


12_ Tenim la Festa de la VENDIMIA DE Requena en mes d´Agost, esta festa es celebra a finals de mes que dura 5 dies pots gaudir d´aquests actes d´ofrenes de flors a la dolorosa , una gran cabalgada ect, i crema del monument del VI.

La festa de la Vendimia es una de les mes antigues d´Espanya del any 1948.


Ara en el mes de setembre estan les falles de Elda en Alacant , que per a molta gent es o son desconegudes. En els actes fallers tenim el dia 24 de Febrer es va celebrar l´eleccio de la fallera Major de ELDA 2008 , que per la meua sorpresa la Fallera Major es:

DORI FERNANDEZ CUENCA ,

la Fallera Infantil es:


ANDREA MARTINEZ VILLENA ,


apart de la falla oficial tens les seguents falles:


FALLA FRATERNIDAD


FALLA ESTACIO


FALLA EL HUERTO


FALLA HUERTA NUEVA


FALLA SAN FCO. DE SALES


FALLA J.ANTONIO " LAS 300 "


FALLA TRINQUETE



FALLA GRAN AVENIDA


FALLA ZONA CENTRO



FALLA RONDA SAN PASCUAL


Totes les falles tenen falles infantils respectivament hi han desde el dia 22 d´agost al 14 de setembre tot ple d´actes , els mes forts son els dies :

DIA 11- la pLANta

DIA 12- cabalgata del ninot , verbena

DIA 13_ ofrena de flors a santa ana i despres verbena
DIA 14- mascleta ,crema de monuments , oficials i primer premi.


El blog de la Xuquer vos desitjem:




BONES FALLES ELDA

En el proxim mes d´octubre tenim :


4 d´octubre -GERMANOR i despres tenim proclamacions,presentacions , concurs de paelles , play-backs , sainets , ect, ect , ect...tots en varies dates i mesos fins les proximes falles.


Si vols disfrutar tot un any de festa i fer excursions açi tens tot el que pots fer, si vos doneu conter tenim tot un any complet de la festa del foc, de flors, de llum i color , d´olr de polvora , d´il.lusions de tots els sentiments que recorren el teu cos de ser un valencia de sanc.



*ARTICLE DE CUENCA

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ESTA MOLT BE ,,,,MAITE,,,ESPERE QUE VOSAGRADE

Anònim ha dit...

CUENCA LA MEUA ENHORABONA, PUES LA VERITAT ES QUE ENS DELEITES EN TOT LUXE DE DETALLS, QUE VARVARITAT NO EN PERDONES CAP, FINS I TOT LES FOGUERES DELS VOLTANTS..... ERES UN CRAC, GRACIES

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.