dijous, 15 de novembre del 2007

COMENCEN LES TIRADES¡¡¡




Este cap de setmana comencen les tirades, que vos puc contar jo que no sapieu ja?, Per a molts de vosaltres, els mes jóvens sobretot, este dia és un dels mes esperats en el vostre calendari de festes, vos n'aneu tots de festival a la platja i passeu la nit en vetla visitant pisos d'amics o inclús anant als llocs on puga estar la festa, inclús recorde jo aquells anys quan era mes jove i ens ficàvem tots en un pis, congelant-nos de ferd, però tot era diferent d'estos temps, l'ajuntament feia mes festa i inclús ens obrien les dicoteques de les palmeres i teníem alguna discomovil. Però ara des del punt de vista d'un caçador tot és diferent, quedem el divendres en la caseta i ens peguem un sopar impressionant, tots els divendres anem allí a sopar, però este és un divendres diferent, són les tirades i el menú no serà el mateix i les partides del truc seran mes intenses.
El gros del cap de setmana es concentra en el dissabte, de bon matí els que tenen "puesto" entren a este, col·loquen els bots, que per als que no ho enteneu són els ànecs de plàstic que utilitzem de reclam, li donen l'últim repas als bocois i es preparen ja dins d'ells esperant que quan comencen a eixir els primers clars del dia, es faça la tradicional rompuda del foc, que consistix en el fet que tiren un coe en el mirador i tots poden començar a disparar les seues armes, este és un moment molt important ja que fins que no es produïsca s'ha d'estar el mes quiet i silenciós possible perquè les aus no s'adonen de la nostra presència. Ja a les 13:00 hores és el moment de la "pollejà", tots poden eixir dels bocois a cobrar les peces abatudes, estos esdeuen donar-se pressa perquè en la caseta els esperen la resta dels companys per a dinar un espectacular all i pebre o arros caldols en ànec de la tirà i fesols i nap, ummmmm, se'm fa la boca aigua sols escrivint estes linees.
A més a les cinc entrem la resta dels caçadors, els que no ens em quedat puesto, amb els gossos a arreplegar les peces que queden ferides, este és un altre gran moment perquè cal veure la de gent que es concentra en les portes del vedat esperant que el guarda de cada porta done el senyal per a entrar i tots comencem a córrer per a ser el primer a arribar i agafar el major numero d'ànecs. Enguany pareix que serà una gran temporada, perquè les pluges del passat mes ens han portat amb elles un gran nombre d'aus i ens han inundat els arrossars com és degut. Açò es repetix durant 8 setmanes, les 8 tirades reglamentàries ja que per a nosaltres les tirades són 8 setmanes i no una, l'última tirada canclou a les 14:00 hores i amb ella comença la tradicional setmana de cabiles una altra setmana intensa de la què ja parlarem en el seu moment.





PD: tot açò s'acompanya amb el nostre gran amic cerveró, entre d'altres, espere que la major part dels lectors del nostre blog ens fagen els seus comentaris i ens conten com passaran la nit dels tirades.




* article de Morales.

26 comentaris:

rocio ha dit...

qui tinguera les tiraes dels 15 anys¡¡¡¡ mare meua era la nit blanca.
Eva anavem al piso teu de les palmeres, no? jo recorde fer visites als pisos de les amigues i anar a ballar. Ara ja no es el mateix¡
Morales molt bon article¡¡ Que teu passes be¡

Mayte ha dit...

Ay les tiraes,que bons records...pero ultimament ja no son el que eren,tot cambia,eh...
En fi, a pasar-ho be i a fartar que els de les casetes o kabiles bona fama tenen,jejejeje

Ay Morales ja era hora,menos mal que algu ens tira una maneta de quant en quant,va ani meuse....

Laura a tu ja el toca no????

morales ha dit...

Pues si Rocio qui tinguera ixos 15 anyets, o 16 es igual. Intentarem que siga una bona jornada i fartarem el justet, no siga cosa que despres d'una fartada no pugam alsarmos de la cadira. jejeje.
Bon montage Rocio.
Mayte no t'acostumbres, alla per Gener, sobre les Cabiles, ja ne farem un altre. jejeje.

rocio ha dit...

Que passa? hui divendres i açò esta mort¡¡¡

Morales menjar lo justet, segur que no...
si despres d'aquestos dies tots veniu en uns kilets de mes, lluint panxa...

morales ha dit...

Rocio jo intente cuidarme, pero el que tu dius es en la setmana de cabiles, ai si que fartem, jo incluit.
Gema, Elsa, Laura, Rotja, Blayet, Hector, Agermanats d'altres falles... , on esteu tots, hi ha que seguir fent comentaris sino el rulo es pararà i hui divendres tenim que animar aço.º

rocio ha dit...

Morales pareix que estem tu i jo, perque la Mayte esta dormit, mira el seu comentari de la 1.22 de la nit...

Anònim ha dit...

Rocio, Morales no es desespereu!!! La gente está pero de vegades hi han moros en la costa...je,je,je
Clar Rocio!Anavem allí al pis de les palmeres, pues no ens ho hem passat be alli, ay si les parets palaren... aixo pareixia ca pepe, uns entrant altres ixint, inclús gent que deies : qui son estos???!!!! Pero ara ja no queda res de tot això ni mucho menos!! Jo si no ho arriba a dir Morales ni ho sabia que era hui!!

Anònim ha dit...

YEEEEEEE!!!!! Mayte por la noche leones y por la mañana cagall.....

rocio ha dit...

Eva jo tampoc controle ja el dia de tiraes. Avanç si que heu teniem en conter¡¡¡

morales ha dit...

Mira Rocio poc a poc la gent va aparegent i comentant cosetes.
Eva jo menrrecorde de lo que tu dius "qui es ixe", pero lo millor era cunat t'aplegava un que no coneixies i duia un pet com un llegò, aixo si que era fort.
Ayyy, ai vaig coneixer jo a Cerveró i desde entonces que mantenim una gran amistat, despres que no digen que en les tiraes no es fan amistats.jejeje

rocio ha dit...

Per cert Eva com esta Toni del peu?

Esther ha dit...

SI ROCIO ANAVEU VOSATROS AL NOSTRE PISO TOTS ELA ANYS, PER AIXÒ JO I LES MEUES AMIGUES ENS HAVÍEM DE BUSCAR LA VIDA!!!! AY QUE TEMPS AQUELLS........ TE´N RECORDES EVA LES BREGUES QUE TENÍEM PER A VORE QUINA DE LES DOS LI TOCAVA EIXE ANY ANAR AL PISET.

Esther ha dit...

rocio lo de les fotos de la proclamació no te les he enviat perquè hasta que no vinc a casa de ma mare no tinc internet, i hui que estic ací se ma oblidat la càmera. Ho senc!!!!

Anònim ha dit...

Rocio un mes antes ja eu teniem en conter!!! D´asi un mes tiraes!! i ja pensavem en com preparar la festa! s´agotaba alguna beguda en els supermercats i tot!!
Es veritat, quant la meua germana, Elsa, i tota la tropa ja comensaven a ixir en tiraes, teniem unes bregues de por perque voliem anar les dos!!!Aquellos maravillosos años!!!

Anònim ha dit...

Rocio, Toni esta ja milloret cada dia li fa menos mal

Anònim ha dit...

olaaa!! ya tik asii! primer ke res enorabona morales molt bon article,aixina magra conpetencia entre els reporters cada volta mes nivell.ke seu paseu tots molt be esta nit i ya mos vorem ala semana ke be perke crek ke esta la falla descansa.adeeee!!

rojuel ha dit...

Gran article, Morales, ja era hora que algú s'animara, les pobres Mayte i Rocio no donen coll...

Ayyy, aquellos maravillosos años... Ho hem passat molt be en tiraes, però com ja heu dit les coses han canviat molt, ja no son el que eren (o serà que nosaltres no som els que erem...), qui poguera tornar a eixa época, no? De segur que ho passeu molt be, ja mos contareu

morales ha dit...

No Rojuel , la veritat es mosatros no som el que erem pero la festa tampoc es el que era abanç, pareix que se lan dixat de costat.

rocio ha dit...

Ara que heu digueu si que m'enrrecorde dels piques entre vosaltres dos.jajajajaja
Eva saps del que mes m'enrrecorde d'eixe pis, el cuato de bany, era grandisiiiim, entravem 4 o 5 sobraes, jajaja

Esther eren per a fer l'article, pero enviameles i les penjarem junt amb les altres.

Morales jo tambe crec que molta gent feia pols els apartaments i a les mares cada vegada els feia menys gracia deixar-los per a este dia.

Anònim ha dit...

Yeee, ja estic per asi, ha havia pogut fer antes un comentari pues com ja sabreu en la faena no tinc internet disponible...que hem de fer!!!
Que guay el dia de les tiraes a mi en trau molts bons records.
Morales molt bon article ja pareixes la Mayte jejeje, en canvi jo encara no m'astrene (si ni siquiera se com es fa!!)

Gemmeta ha dit...

Morales, gran article!!!

Espere que la nit de tirades, haja anat com esperàveu, encara no man contat res, jejeje, demà em contaran.

Bo, vaig a felicitar a una gran amiga meua, que avui es el seu aniversari. Fins ara!!!1

Anònim ha dit...

jo no conprenc el perque per a pasarseu be alguns tenen que matar a eser vius inocents.Perque no vos pegueu un tir a la bossa a veure com senta?

morales ha dit...

amic anomin,acastu eres vegetarià? No menges res de carn? No se, pero veritat que tu eres un dixos que tant critiquen als casadors i la nit de tirades la celebra mes que nigú? Ayyyy devegades hi ha qui parla primer i despres pensa.
Gemma va quesdar espectacular, per molt que alguns els pese tant, esta nit sempre sera una de les mes grans en el nostre calendari.

morales ha dit...

Per cert, aquest any la primera tirada a sigut en diferencia a les dels anys anteriors una de les mes espectaculars, puestos con el "9" o el "4" an abatut 102 i 90 peces respectivament, un gran any ens espera amic anonim, cuanta carn, ummmmmmm!!!

rocio ha dit...

Morales pareix que la cossa anat be¡¡ Per ara ja han acabat les reunions per a tu, no? fins a quant son les tirades?

morales ha dit...

Pues si Rocio, a anat de puta mare, les tirades son fins el dia 12 de Gener i ixe mateix dia comensa la setmana de cabiles, poro la temporada acaba a finals de Gener per lo tant fin a febrer no hi ha falla, asistire mitjansant el Blog, espere que me tingeu informat de lo que ocurrix per el cau.

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.