dimecres, 20 de gener del 2010

DIARI D´UN PLAY-BACK

Tot va començar fa uns 3 mesos enrere, quan després d´un any sense participar al concurs de play-backs, totes teníem un mono que ni s´ho podeu imaginar. La cançò ja estava clara, així que sols quedava captar a gent (con si d´una secta es tractara), per tant eixa va ser la primera feina que começàrem fent les veteranes, i aconseguírem noves incorporacions com la de la meua germana Eva, com la de la nostra particular maquilladora, que a més enguany ha sigut també component del grup Espe i la d´Inma, àlies la Prima, que si no recorde malament, no havia eixit mai al concurs; després la resta més o menys ja havíem eixit en alguna que altra ocasió.

Després de tindre un grup prou nombrós començàrem amb els assatjos, quedàvem quasi tots el dies sobre les 19:30 hores i estàvem una horeta o una horeta i mitja, per tal de que les noves incorporacions no s´agoviaren massa i no ens abandonaren a la primera de canvi. Els mesos començaren a passar i la cançò la teníem un poc en batjoqueta (és a dir, més verda que un pepino), però com que les noves incorporacions ja estaven integradíssimes en el grup i no tenien escapatòria, decidírem començar a quedar vesprada i nit. Així que la setmana que més fred i mal oratge va fer en tot l´hivern, començàrem a quedar a les 22:00 hores també.

Al cau feia un fred de mil dimonis, però Mónica Naranjo amb el seu crit de guerra "Kambalaya", ens feia entrar en calor en un 3 i no res. Els dies passaven i el concurs s´acostava, i el final de la cançò era un desastre espantós.

Mentrestant, la modista anava cosint-nos els trajes que havíem decidit portar eixe dia, i els encarregats del decorat anaven donant-li forma al que es va convertir no en un decorat, sinó en un gran decorat.

Per fi arribà el cap de setmana abans del concurs, i com era desperar l´únic que férem fou assatjar, assatjar, assatjar i acabar d´arrematar els trajes, per tant la família, amics, homens, nóvios, etc...... no saberen quasi res de totes nosaltres en 3 dies.

Després de l´esprint del cap de setmana, arriba el gran dia, el dia 18 de Gener de 2010, el dia que la Falla Xúquer presentava la seua cançò a concurs, una cançò que ens porta rialles, plors, crits, discusions, però a la fi molta il·lusió, il·lusió que decidírem que esborraria tots els mals records i els mals ratos que passàrem els mesos d´abans.

El gran dia quedàrem a les 15:00 hores al cau per al que començara la sesió de perruqueria i maquillatge. Intentàrem arreplegar la major quantitat de voluntàries per a que ens ajudaren a estar tan especatculars com ho estàvem. D´entre elles estaven, al càrrec de cardar els cabells Sònia, La Pelaya, Carla Moralita, Eva (la cunya de Laura i Elsa) i ma mare. Fent la forma que havia de tenir el maquillatge s´encarregava Espe, amb el relleno dorat teníem d´encarregada Encarni, omplit el relleno roig estava Trini, i Estela la teníem fent el maquillatge complet. Tot seguit, les components dela tribu, passàrem a posar-nos les tires de lentejueles, les encarregades de dita tasca eren Maduixana i ma mare; i les romanes passaren a que els feren el pirri per a possar-se el casc. Uma vegada totes apunt ens encaminàrem cap al "Centre Bernat i Baldoví", deixant a les perruqueres, maquilladores i resta d´ajudants arrimant tots els trasts i tancant el cau.
Els nervis es palpaven en l´ambient, i per tal d´aplacar-los feren acte de presència el Sr. Cerveró i algun xupitet de blavet.

Bé, una vegada totes vestides i decorat montat (que per cert es quedà de luxe, i la flama va ser impressionant), començàrem amb els assatjos d´última hora a l´escenari del cine per tal de familiaritzar-nos amb ell. I sorpresa!!!!!!!!!!!!!!! va ser un autèntic desastre, entropeçàvem les unes amb les altres en les entrades i les eixides, no ens donava temps a gafar tots els complements............ en fi els nervis començaren a créixer d´una manera descomunal. La gent de la falla intentava donar-nos ànims, però nosaltres sabíem que la cosa no estava funcionant, i el que era pitjor, que el temps corria a la nostra contra.
Però com tota bona història, aquesta també va tenir un final feliç, després d´algunes modificacions d´última hora i les instruccions que els donàrem a les encarregades de les cortines (gràcies xiques i xics), el play-back començà amb una presentació excepcional, ixírem, interpretàrem la cançò amb força, ganes i moltíssima il·lussió, i com no TRIOMFÀREM.

Bé tot açò és un xicotet resum del que vaig sentir jo aquell dia, ja que no podiria plasmar ni en 100 fulls totes les emocions que es viuen.

Ara m´agradaria que cadascuna contara la seua vivència, que de segur que serà diferent de la meua.

Ara sols ens queda fer el sopar de play-back, perquè encara que no ens emportem res, puc dir que estic orgullosa de formar part del grup de play-back de la Falla Xúquer, perquè totes i cadascuna de vosaltres sou genials i m´encanta compartir ixos moments amb totes vosaltres, començant per la meua mitja taronja en el camp artístic Pepa, disfrutant de les noves incorporacions Eva, Espe i Inma, que ens heu fet passar uns grans moments de rises. Laura que posa el cor i el fetge en cada assaig, Fanny i Desi que no han fallat a quasi ningun assaig, el trio la-la-la Marta, Montse i Nerea que ens han tret de les nostres caselles per la seua falta d´assitència però que al final estigueren a l´altura, Aïda i Àngeles, que tot i no ser de les que més han vingut, no m´ho explique, però quan venien es sabien el ball, sou unes cracks. La parella formada per Zipi i Zape (Carla Capellino i Patri), que un any més han estat al peu del canó. I com no la nostra prota Elsa, que moltes vegades venia amb l´escopeta carregada, però que també hi ha que dir, que de quant en quant necessitàvem la seua mà dura per tal de posar-nos les piles, per tot açò gràcies xicones!!!!!!!!!!, ara recorde perquè m´agrada tant ixir al play-back.


29 comentaris:

mayte ha dit...

xicaaaaaaaaaaaaaaaaaa, IMPRESIONANT,mir a que hem fas sentir realitza,jajajajajjaj
bueno ja estan penjaes les fotos al album 4, les de Carla Capellino, esperem les vostres.
Per cert Esther, no mas donat el cd,uffff, el divendres ajparlem

mayte ha dit...

XUQUERISSIMESSSSSSSS, SOM MOLT BONES

Esther ha dit...

May m´anrecodat quan he arribat a casa. Igual demà vaig a Sueca, si això tel porte a casa.

rocio ha dit...

Que guay l'article... sense paraules em quede....como es nota que t'agraden els playbacks¡¡¡

M'unix amb l'adjectiu de Marti, XUQUERISIM¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

INMA ha dit...

ESTHER SUPER XULO EL ARTICLE, IMPRESIONANT, BUENO JO DIRVOS QUE PA SER EL MEU PRIMER ANY NO ESTABA GENS NERVIOSA, I DIR TAMBE QUE MENCANTA FORMAR PART DEL PLAYBACK (YA QUE SOC LA EMPOLLONA D ESTE ANY )JAJAJAJA, BUENO QUE AL ANY QUE BE CONTEU EN MI AL 100% Q A SIGUT UNA ESPERIENCIA INOLVIDABLE, I ESPERANT EL SOPAR DE PLAYBACK QUE D SEGUR QUE SERA COM DIU MARTI XUQUERISIIIIIIIIIIIIIIIIIIMMMMMMMMMMM!!

MADUIXANA ha dit...

BUENO, BUENO, PER FAVOR ESTHER, ES QUE NO T´HAS DEIXAT CAP DE DETALL, ES AIXINA, A MES QUE M´AGRADAT MOL, JA QUE MOLS NO SABEN EL QUE COSTA I EL QUE SENTIU, EL SACRIFICI, TEMPS, NERVIS, DINERS, RISES, ANECDOTES D´ANYS ANTERIORS, I UN SENSE FI QUE SEMPRE VOLEM TINDREU A PUNT EN TEMPS ,I COM NO, SOM AL XUQUER, IMPROVISEM I PUNTO. SOU TOTES VETERANES, NOVELS, UNES EN MES TEMPS PER ENSAJAR ALTRES EN EL TEMPS JUSTET, PERO AHI, TOTES JUNTES I DIFRUTAN DEL BALL.I COM JA HA MARCAT EL NOSTRE MARTI "XUQUERISIIIIIIIIIMMMMMMMMM!", I EN EL SOPAR DE SEGUR QUE TROBEU ALGUNA INSPIRACIO PER ELS PLAYBACKS DEL CASAL...

pelaya ha dit...

Esther molt bó l´article , estaben molt guapes, i heu fereu molt be i si no guanyem dona igual, lo inportant es participar i amut xuquerisiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmes

laura ha dit...

Esther mas posat els pels de punta, ara tambe se perque ix al play bak!!!al final tot queda be, pero hasta que arriba eixe moment yo soc una de les que mes nerviosa en pose heu reconet...jajaja i de vegada pose nerviosa a les demes, pero es que com be has dit meu agarre en cor i fetge mai millor dit i lo unic que te puc dir hi han moments que no els cambie per res del mon, gracies a totes ha segut un play bak impresionant!(i a qui li pique que es rasque)

JACQUIE ha dit...

Mol bon article ESHER taisit redo i la meua enhorabona a totes els artistes i axudants per fer posible este pleibak, pues me feun sentir molt orgullosa de serrrrrrrrr com era cuñat? asi XUQUERISIIIIIIIIIIIINNNNNESSSSS-

angeles llopis ha dit...

ay esther¡¡¡ ho has relatat al "dedillo",la veritat es q jo aquest any no estat en el meu millor any, i hi han hagut moltes vegades q he pensat:jo perque m'ambarque?pero la resposta sempre la obtinc , el dia del concurs, xq hem senc molt orgullosa de formar part del nostre grup de play backs¡¡

Eva ha dit...

Hola!!! Per la meua part, ha sigut el primer any que em decidia a estar darrere la cortina i no sentada al pati de butaques, i la veritat es que no m´arrepentixc de la meua decició. Meu he passat be als assajos( si que es de veres que de vegades no tens ganes d´anar i penses , a quina mal hora...jijiji), pero inclus ara he de confessar que ho tire un poc de menys,he conegut a la gent que abans no coneixia tant, m´he sentit part d´un grup, m´he sentit part de un triomf,...en definitiva he estat ahi i m´agradat. Ha sigut una experiencia positiva per totes les parts que ho pugues mirar.
I ja, el dia del Playback, es emocionant, els moments previs mentres estem preparnt-nos, una vegada ja vestides per alli l´escenari, assajos, més assajos, i la cosa que no ix com volem, i ficant-te cada vegada mes nerviosa, fins al punt de quedarte quasi en blanc, i els pasos que havies estat assajant fins a cansarte, pues no t´enrrecordaves... La veritat es que jo deu minuts abans de ixir a l´escenari , tenia uns nervis, que ni el dia de la meua boda, la meua germana pot donar fe.Pero preparades ja per comensar,el meu cos tingué un canvi de sensacions sense ser jo massa concient de perque, pero el nerviosisme va desapareixer donant lloc a una sensacio de euforia, de emocio, de ganes de fer be les coses, de demostrar el treball fet,...Aixi que comensa la canço, i vaig disfrutar, em va ixir tot com volia, i veia que a les meues companyes els passava el mateix, anavem totes a una,...I ja quant acabem i la gent comença a aplaudir euforicament, indescriptible... Tal vegada algu pense que som exagerades pero ho tens que viure, i ho puc dir jo , que he estat als dos costats.
Aixi que per a mi, en resum ha sigut una experiencia IMPRESSIONAT, i com no podeu contar amb mi per a l´any que be.
Per cert, Esther, en la teua linea, amb el sentiments per davant.

ROSER ha dit...

XICONES SOU LES MILLORS!!!LES NUMERO 1!!!!X A MI LES CAMPEONES!!!!

ENHORABONA,L'ESFORÇ A VALGUT LA PENA!!!!!

SISTER L'ARTICLE IMPRESIONANT!!TOT MOLT BEN CONTAT!!!

Esther ha dit...

Per cert Dúlia moltes gràcies per la presentació, vas trasmetre la nostra idea al "dedillo". Amés he de dir-vos que esta Dúlia val una min, només rebre el nostre missatge de SOS, va acudir al cau ràpidament, inclús estva disposada a actuar amb nosaltres si feia falta, jejeje!!!!!!! GRÀCIES DÚLIA I DOLORES.

dúlia ha dit...

Esther, eres una cronista de categoria. Jo que no vaig estar en el casal per la vesprada, he pogut sentir les mans de les maquilladores en la meua pell i el nerviosisme que anava impregnant-vos. Enhorabona. I per supost que haguera eixit a ballar si haguera fet falta (però encara com no en va fer, la veritat). Bueno, ara a preparar els del casal, que en eixos també ens riguem, també.

rojuel ha dit...

Un articulasso, Esther, no sé que més puc anyadir. Només donar-vos la enhorabona a tota la gent que va participar, ho fereu de categoria, sou les number ones!!

GORGO ha dit...

Molt bo esther, bonisim. Articles com estos, més les emocions que me fereu sentir, mes tot el que es viu d'arrere de les cortines,a mi me fa recordar perque no poden acabarse els Play backs (sobretot al casal).
Sou les millors ademes de molt valentes.Xuquerisimmmmmmmmmmm

Marti ha dit...

Esther tu si que eres la meua idol. Ja coneixia la teua valía humana i artistica, pero desconeixia el teu talent literari. El teu escrit ma fet emocionar molt, tant com el espectacle. Llegintlo em queda reafirmada la idea que tenía de vosaltres i la nostra falla. Cuant juntes talent, esfors i sacrifici en superar les adveritats i les fiques dalt d' un escenari el exit es segur i el resultat es el que veguerem i disfrutarem tots el dilluns dia 18 (que a partir d' ara quedará grabat en lletres d' or a tots el calendaris. Tambe vullc agrair a les persones que vos ajudaren antes i mentres duraba el espectacle, sou fenomenals vosaltres tambe. I per supots agrair amb un gran abras a eixos artistes que feren posible el decorat, i els cuals demostrarem ser uns mostruos també ja que requerix d' un gran esforÇ fer el que feren, ja que queda a la altura del espectacle. Com be dius Esther, si escriguerem tot el que ens fereu sentir necesitariem 100 fulls com a minim. Si guanyem algun premit o no te igual, jo creec quel premit ja el hem conseguit amb el treball realitzat i seguent com sou. Sinserament soc un privilegiat de la vida al vorevos actuar i de pertanyer a la vostra falla. El escrit i el espectacle XUQUERISIMMMMMM!

Mayte ha dit...

aiiiii,xicos esteu molt emocionants,ehhhhh
hem fareu plorar,entre tu Esther i Marti,collinssssssssssss
quins redactors que te la XUQUERRRRRR

Mayte ha dit...

A MI TAMBE M´´AGRADA MOLT NO MOLTISSSIMMMMMMM

Mayte ha dit...

A MI TAMBE M´´AGRADA MOLT NO MOLTISSSIMMMMMMM

Mayte ha dit...

A MI TAMBE M´´AGRADA MOLT NO MOLTISSSIMMMMMMM

UETXO ha dit...

bueno que puc dir io esta casi tot dit perque el diccionari no te prou paraules,com a precident de la XUQUER i component de grup del decorat,gracies, durant tot l"any en molts moments tiraries la toalla pero son els dies com el 18 els que despres un es troba per el carrer i es un grandisim plaer dir SI soc el president de la xuquer i represente en gran orgull a esta comisio

ROSER ha dit...

VISCA LA XUQUER!!!!!!!
AYYYY JA TINC MONO DE FALLA!!!!!!

uetxo ha dit...

roser li ficarem el teu nom a un carrer del poligono tota la espraeta peganli voltes

ESPE ha dit...

Esther enhorabuena, no hace falta que te diga porque puesto que los demas lo han dejado claro.
Mi experiencia la has expresado con pelos y señales, la parte mas positiva para mi ha sido el haberos conocido a todas un poquito mejor.
Me gustaria agradecer a Abel su actuacion y a Jose Llorca porque gracias a ellos pudimos exibir a Elsa por encima de todas "Recordad que hasta el dia 15 todavia no lo teniamos claro"
Espero con impaciencia esa cena de la que he oido hablar je,je,je..
P.D. No me funcina el acento en el teclado pufffffffffff.....

Esther ha dit...

Espe tens raó!!!!!! Gràcies tb als xics que es decidiren a fer ixa xicoteta aparició, i sobretot a Abel, que sempre està disposat a ajudar-nos, siga el que siga el que ha de fer sempre està apunt, ah!!! i a la Moralita, que per un motiu més que justificat ens va haver d´abandonar. En resum gràcies a tots!!!!!!!!!

DESIRÉE ha dit...

Molt be Esther m'agradat molt el teu article.Ha passat de tot durant aquestos 3 mesos pero jo crec que el dia del play-back es el dia que ens donem conter que apesar de tot ha valgut la pena.VISCA LA FALLA XUQUER

Anònim ha dit...

menos mal que era al lido si arribeu a eixir en canal 9 la odisea de omero s,avera quedat curta al costat de tot el que avereu escrit

Esther ha dit...

És que el que importa no és on es realitze un acte, sinó el que sents realitzan-lo, i el que és més important, el que sents amb les persones amb el que ho realitzes, però crec que tu açò mai arribaràs a entendr-ho, que trist que eres!!!!! jejeje!!!!!!!!!!!! I per cert haver va amb "H".

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.