dimecres, 5 de desembre del 2007

QUE HI HA DARRERE 3 HORES DE PRESENTACIO?

Per a molt de nosaltres la presentació de les falleres Majors de la falla es un acte important de unes 3 hores, en el que, el poses el trage de fallera o de faller , fas una cercavila per la barriada i quant arribes al Centre Bernat i Baldovi esperes el torn per pujar a l’escenari.

Per a la majoria de nosaltres es aixì, però hi ha un grup de gent que esta fent la faena que no es veu, però que si no la feren si que es notaria.
Dins d’aquest grup esta Josep de la Torre, que prepara els versos per a que les presentadores ho llisquen.
Pili i Elsa, les presentadores, que estan assajant per a fer que els versos sonen com cal. Rafa que sempre te la traca a punt per a les falleres. Les families de les falleres que ens momten les taules amb menjar i beguda. El o la que encomanà els rams per a les falleres, el que busca i grava la musica, els que estan darrere de les cortines per ajudar-nos a les falleres a sentar-nos, els que donen i repleguen els regalets de les falleres majors, els que quedaren dissabte per el matí per a netejar el cau ...., i moltes altres feines que no m’enrrecorde i que segur que estan, i gent com la Pelaya i Eli que no se el que feren però segur que alguna cossa.
El decorat es altre punt important, i qui millor per informar-nos que Romue

De qui va ser l’idea?
La idea del escenari va ser meua, com crec que sabràs pense que a les falles no te perquè ser tot típic i topic, intente sempre cambiar en la mesura del possible, com al cartell de la presentació, al llibret...

El muntatge ha segut complicat?
El muntatge del escenari a segut un poc difícil al contar amb poc de temps per fer proves, i no saber com funcionava l'estructura del teatre del Bernat i Baldovi.

A mi em va agradar molt el ball, qui ho va pensar?
La idea dels balladors va ser de Carmen al dir-li que volia obrir l'escenari amb la musica del Bolero de l'Alcudia, i pense que va acabar d'aredonir l'obertura de les cortines. Els balladors eren del grup de danses Almogavers.

Disposares de prou gent per a que t’ajudaren?
La gent que va currar va ser Rai munta les perilletes i Julian, Amablet, el Cubi, David, Forum, el teu gerna, Andres, Jose Cuenca, Hector, Blai, Emilio, Vicent (casiano) que diua el camio i segur que men deixe algun.

Alguna cosa mes que contar?
Una anecdota graciosa es que els sillons de les falleres majors eren del convent de la mare de deu de Sales i quant el Pelaio va anar a demanar-lo es tingué que escoltar tota la missa per parlar amb el capellà.

Ens escriuràs algun article per al blog?
Estic liat ara fent el tríptic del certamen de narrativa infantil i em ve un poc mal escriure un article. (tel dec)
Em sap mal no poder ajudar-te mes.

Ok Romeu gracies per tot

No ens podem oblidar de tots els fallers/ers que cada dissabte es visten amb el trage regional per fer costat a les altres comisions en aquest acte, i als seus acompanyants.

Per finalitzar hi ha que nomenar a Mayte, ja que sempre te un reportatge o unes fotos per ilustrar els article.

Fins ací tot el que se, agrària que si algú recorda alguna feina mes que cal destacar que la comentara.

9 comentaris:

rocio ha dit...

Ja hi ha una carpeta en les fotos de Mayte de la presentacio.

morales ha dit...

Gran article Rocio, jo no vaig poder anar a la presentació, però estic segur que tots vos seu pasarieu en gran. Felicitats Romeu per la teua gran llavor.

Anònim ha dit...

Ei Rocio, este article tambe es innovador, eh??? incluix entrevista i tot, molt be!!!!
Agrair a tots el seu treball!!!!

rocio ha dit...

Morales en mes ganes agarraras la proxima festa.
Gracies Eva, per cambiar un poc la maenera de contar-ho¡¡¡

Mayte ha dit...

Per fi,algun xuqueret es tira al rotllo,eh...
Romeu enhorabona per l´escenari,article i de segur per alguna coseta mes que s´he m´oblida,espere que no siga lúltima vegada que ens escrius al blog,jejejejeje,jo sempre punxant eh....

Mayte ha dit...

I com no a tu,Rocio,enhorabona .Gran article,ale a segir pensant idees innovadores per a sorprendre als nostres visitants,jejejeje

Anònim ha dit...

Bon dia acabe de llegir l'article, Rocio eres una crak, l'entrevista sense comentaris... m'alegre que vos vaja agradat el decorat de la presentació. Maite intentare continuar col·laborant, el que passa és que jo era de ciencies (ara ja no se de que soc), no de lletres, però tu no pares de punxar.

rojuel ha dit...

Gran article, Rose, entrevista i tot!!! Eres la number one!! Jo enguany no he pogut eixir i m'ha sabut molt mal, vos tenia una enveja... sana, clar. Però després al ball ens ho passarem molt be. Ara la propera vegada que ens toque vestir-nos ho agafare en més ganes, jajaja
Molt xulo l'escenari, Romeu, molt original

rocio ha dit...

Moltes gracies a tots, ara ja crec que fins l'any proxim no podre fer mes articles, ja que la feina per tancar l'any apreta,aixi que animeuse, jajaja de totes formes ho intentarè.

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.