dimarts, 19 de juny de 2007

PREPARANT LA FOGUERA DE SAN JOAN


Hola xuquerets, lectors dels blogs, gent que ens coneix, curiosos, visitants, amics, familiars.... estem ací un any mes per a celebrar un dia que hem assenyalat als nostres calendaris, on hem estat preparant una festeta mes: “ LES FOGUERESDE SAN JOAN A LA XUQUER”

En els últims anys en San Josep ens han quedat diversos ninots per cremar, ja que els bombers no donen coll eixa nit a tantes falles i clar... nosaltres espavilats els hem indultat. Estos ninots indultats ens han servit per decorar el cau fins a la data, dia de Sant Joan, que alguns modificats i altres tal qual passen a formar part de la foguera.

Tot açò va a càrrec del nostre bon xuqueret i idealista, el Sr. Cuenca, també artista faller del nostre monument infantil, li hem preguntat a ell per les fogueres i ens ha dit:

“LES FOGUERES SON GERMANES DELES FALLES I COM TOTA FESTA TE LO SEU.... A NOSALTRES EL QUE ENS PREOCUPA SON ELS VENTS, I L’AIGUA...PERÒ DE MOMENT FAREM L’HOMENATGE ALS VENTS QUE SON FUNDAMENTALS A LA NOSTRA FESTA I MOLT IMPORTANTS PER A QUE FAÇEN BONA CREMA I NO PASE RES”

Cuenca, cap de quadrilla de la foguera d’aquest any ens va a fer l’ explicació:

“HEM DEDICAT UN MONUMENT A LES FALLES DINS DE LA FOGUERA HEM CREANT UN FLAMA UNIFICANT LES DOS FESTES, I IMPLICANT A LES FALLES DE SUECA. TENIM DOS NINOTS RESCATATS O INDULTATS A SAN JOSEP ( XICA I EL NAP) PERO ELS DOS SIMBOLITZEN LA FESTA, 1 PER A LA GENT FALLRA I L’ALTRE PER LES CONSEQÜENCIES QUE PORTA LA FESTA..”

Desprès hi ha una quadrilla i ma d’obra, com son Rafa, Rai i Hector (qui ens han fet una crida al blog) son els que han fet que tinguem un monument foguerer, s’han encarregat de portar materials al cau, i també els que li han dedicat temps ...tot per a que desfruitem d’eixe dia amb una FOGUERA i ho celebrem com marca la tradició ...

Tots ells incloent al Sr. Cuenca ens han fet un verset

ELS VENTS DE LA FESTA
PASSA EL TEMPS
PASSA LA GENT
PASSEN ELS ANYS
I ENS QUEDEN ELS VENTS.

PEL SUD BUFA EL GARBÍ
PEL NORD BUFA TRAMUNTANA
PEL OEST EL PONENT
I PEL EST EL LLEVANT I
APLEGA EL DIA SANT JOAN


Recordar a tots que la Falla Xuquer el dia 30 de juny al cau celebra Sant Joan, tots aquells que vulgueu vindre esteu convidats, tant o quant s’apunten entre hui i dema al cau, a partir de les 20.00h fins les 21.00h, i el divendres despres de sopar a Elsa ( vicepresidenta 4ª) i Hector (millor casaler). El tiket son 10€ per persona (carn, beguda per sopar i discomòvil)


*Article de Mayte

12 comentaris:

rocio ha dit...

jo si que vaig¡¡¡¡ confirme la meua asistencia, jajaja

es de agraïr als fallers que fan possible aquesta festa a la Xuquer i com no a tots els que anem a participar.

Gemmeta ha dit...

Jo també vaig.
¡¡¡JA ESTIC APUNTA!!!
Animeu-se, de segur que ho passem molt be.

Aprofite per donar les gracies,als nostres artistes xuquerets, que estan fent-mos el monument, per a que tinga'm una foguera com cal.

¡¡¡¡¡¡¡Allí estarem!!!!!

Anònim ha dit...

Primer ke tot recalcar lo de hector millor casaler!!
Perfavor ke sapunte la gent pronte ke som encara cuatre gats i no falta tant.I enorabona a rafa ,hector,cuenca i el rai ke cada any mos sorprenen en la fogera..

rocio ha dit...

Blai sempre passa igual, voras al divendres com augmenta la llista...
i els de la despe del dissabte, respiren?

Gemmeta ha dit...

EEEEEEE!!!!!
JO SI QUE RESPIREEEEEEEEEE!!!!!!!


"de moment" jejejejeje

rocio ha dit...

ja, ja perque la marxa que dus de festetes i les que te queden, jajajajaja, a mi em passa el mateix pero esta setmana descanse....

elsa ha dit...

Tranqui Rocio que mosatros podem en totes les festes que mos tiren,jo ja porte un mes seguit i lo que queda....Ah!A tots els que diuen que venen a la foguera si no sapunteu estan verdes.Feu el favor de pasar a apuntar-se tot el mon que tinc la llista buida

Gemmeta ha dit...

He dicho....

A Elsa, feu-li cas, i no me la enfadeu, jajajajaja.

Elsa en quina colla, mas ficat? perquè jo hem vaig apuntar a soles, sense contar en el factor "colla". jajajajajaja.

Anònim ha dit...

ehhh germana tranquila que la nostra colla anem segur...pero falta saber cuants, el divendres t'ho direm...no t'anfades que jo no puc faltar a cap acte de la falla sino tinc que escoltar la frase ¡ vaya fallera major! i aixo no!!!!!el divendres t'ho direm nana.

Anònim ha dit...

Karis que jo tambe vaig,Elsa recorda del divendres a les 20 h. al cau per apuntarme que jo curre per la nit i no vaig a la reunio,avore si jo hem kede fora i no
tinc part en la torr`a...

elsa ha dit...

Tranqui Mayte que a mi no se m'olvida que he quedat a les 20 per apuntar-te,que ja se que si el deixe fora tindre problemes en tu,i aixo no mola no,que la Mayte es mucha Mayte....

Anònim ha dit...

Ay kari tu si que vals,voldria agrair a certes persones que ens fan posibles estes festetes de estrangis que fem,perque gracies a d´ells tenim monument que cremar i torraeta per menjar...
Xica he fet un pareao,jejejeje

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.