dimarts, 22 de març del 2011

1º PREMI A L´ÚS DEL VALENCIA


El saló de plens de l’Ajuntament de Sueca va acollir fa uns dies l’entrega de la XIII edició dels Premis a l’Ús del Valencià, convocats per la Regidoria de Promoció Lingüística i dirigits a les falles del municipi. L’alcalde de Sueca, Joan Baldoví, acompanyat per membres de la Junta Local Fallera, entre ells, el seu president, Faustí Vázquez, i el secretari, Vicent Peret, van entregar els tres premis i les tres mencions especials que es van concedir.

En esta edició, van obtindre les tres mencions especials, dotades amb 100 euros cada una, les comissions Sucro, Plaça de l’Ajuntament i Avinguda d’Espanya. El tercer premi, dotat amb 300 euros, va ser per a la Falla Bernat Alinyo; el segon, de 500 euros, per a la Falla 18 de Juliol;
i el primer premi, de 700 euros, va ser per a la Falla Xúquer.

El jurat va remarcar la notable i progressiva milloria en els textos dels rètols de la majoria dels monuments fallers. En la seua valoració, van tindre en compte la normativització en el llibret faller i en la retolació de la falla; la correcció ortogràfica; la quantitat, qualitat i interés cultural dels textos; l’estructura i format del llibret; i l’enginy, la sàtira i la coherència intertextual.

7 comentaris:

Mayte ha dit...

ENHORABONA A TOTS AQUELLS QUE HAN FET POSIBLE QUE TORNEM A TINDRE UN PREMI AL LLIBRET,GRACIES

Esther ha dit...

ENHORABONA A TOTS I SOBRETOT A ROMEU I DÚLIA O DÚLIA I ROMEU QUE SÓN ELS PRINCIPALS MOTORS DE LA FALLA QUE FAN POSSIBLE QUE ACONSEGUIM AQUEST PREMI. ENHORABONA!!!!!!

ROUS ha dit...

ENHORABONA XUQUERETS , ESTE PREMI DEMOSTRA QUE TENIM FALLERS I FALLERES DE CATEGORIA SUPERIOR , AL ANY QUE BE MES I MILLOR .

Martí ha dit...

Totalment d' acord en els comentaris anteriors pero sobre tot amb el de Esther. Dulia-Romeu o Romeu-Dulia. Amb ells en la nostra falla juguem en ventaja sobre les altres, perque ells son del all star, son xuquerisims, son la font cultural de la que veu la falla, son el trellat i el coneiximent i contra ells, en materia creativa i cultural, no pot competir ninguna falla, asociació, cofradía, foguera o clubs de la magdalena.
Ah, i damunt tenim un tomahak en la recamara, Ah Manel?.

MADUIXANA ha dit...

UF QUE GUAY PER FI EL PREMIT TAN MERIXCUT PER A ESTES PERSONES QUE T`HAN TREBAJAT. ROMEU I DULIA (VICEVERSA) I A LA RESTA DE GENT QUE DE MANERA DESINTERETZA HAN FET POSIBLE TOT ASO.

ENHORABONA A TOTS I GRASIES PER SER DE LA FALLA XUQUER

Nelo ha dit...

Gràcies pel premi i per ser un exemple per a la resta de col·lectius. El premi ens convertix en un referent a nivell local. Són estes cosetes les que renten la cara a les falles. Tenim moltes imàgens (amb i sense botella), però la del premi deixa a la vista l'altra cara de la moneda. Continueu per ací. Enhorabona!

dúlia ha dit...

Personalment és el premi que més il.lusió em fa però no és perquè siga la "correctora" sinó perquè veig que entre tots aquells que escriviu podem fer un llibre únic, autèntic i amb molta humanitat. I podem estar contents perquè cada vegada les falles es preocupen més de fer els seus escrits bé i la competència cada any és major. Enhorabona a tots els participants i gràcies per deixar-se conéixer una miqueta més amb els vostres escrits.

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.