dilluns, 18 d’abril del 2011

19 MARÇ. SANT JOSEP

I ja per finalitzar el resum de les falles de 2011 només resta parlar del dia 19 de març, el dia gran de les festes josefines, Sant Josep, un dia més seriós que els anteriors i potser una mica trist, el darrer de l'exercici, o, segons es mire, el primer d'un exercici més.




Per començar el dia, com no, la darrera despertà, amb el corresponent desdejuni a casa de la fallera major i el president infantil i posteriorment un bon esmorçar al cau, per tal de carregar al màxim les piles i poder fer front als actes que ens esperen.




En acabar, tothom corrent a casa per tal de fer-se els pirris i vestir-se, i de nou cap al cau. A continuació, la recollida dels nostres representants i passacarrer cap a l'Ajuntament, on s'iniciava l'Ofrena als suecans il·lustres: Joan Fuster, Bernat i Baldovi i el Mestre Serrano, amb un oratge realment esplèndid.




En arribar al cau tingué lloc la tradicional mascletà. Després, alguns membres de la comissió es quedaren a dinar, com és costum, pollastre rostidet, i la resta tornà a casa per tal de dinar en la família i potser celebrar el sant d'alguns dels seus membres. Molts, com per exemple jo, aprofitem per fer una xicoteta migdiada i carregar piles.




Després, a vestir-se de nou, posar-se la mantellina, recollir el ram i començar de nou el que serà el darrer passacarrer, l'Ofrena a la nostra patrona, la Mare de Deu de Sales, després de recollir, com no, la nostra regina i el super-president infantil.




Quan arribarem a l'estació ja era quasi el nostre torn, alguna que altra foto, formació i a desfilar! En un tres i no res ens trobarem a la fi del carrer Mare de Deu, formació i aplaudiment a la nostra Fallera Major, que estava visiblement emocionada. Des d'allí, tots juntets cap a la falla, per tal de cremar el monument infantil.


.




Seguidament, a canviar-se de nou, tornar ràpidament al cau per fer un mosset i ultimar els preparatius per a la cremada de la falla, recordant anècdotes i vivències dels dies anteriors. Ja està Marta ahí, amb un somriure als llavis, el castell de focs d'artifici, s'encén la metxa i.... fins ací les falles de 2011.


.




I com que enguany forem de les primeres comissions en veure desaparèixer el monument, a alguns dels nostres membres encara ens donà temps d'acostar-nos a veure la cremada d'un parell de falles veïnes. Supose que ens resistim, a pesar de que el cos ens demana descans, a que s'acaben les festes que tant ens agraden... I ara sí, molt bona nit, l'any que ve més i millor.

3 comentaris:

dúlia ha dit...

Un dia molt bonic, el sant Josep d'enguany. L'oratge ens acompanyà i l'horari, també. Poguérem disfrutar del passeig de de matí i de la cremà de vàries falles. A mi la cremà m'encanta.

MADUIXANA ha dit...

PER A MI VA SER UN DIA DELS MES BONICOS DE TOTES ESTES FALLES, PUES JO JA FEIA MOL DE TEMPS QUE NO EIXIA, NI DISFRUTABA DE TANTES EMOCIONS, M'AGRADA MOLT I COM DIU DULIA L'ORATGE I L'HORARI VA ESTAR DEL NOSTRE COSTAT. TOTS CREC QUE ENS QUEDAREM EN GANES D'UNA MIQUETA MES.

MAYTE ha dit...

PER A MI NO ES UN BON DIA , PERO PER ALGUSTOS NO HI HA RES ESCRIT I HI HA QUE RESPECTAR ELS AGRADOS DELS DEMES, ES UN DIA BEN BONIC PER A LLUIRSE I SI DAMUNT VA FER BON ORATGE PUES MILLOR ENCARA...., PER AL DEMES , PUES ROJUEL JA ET TIRABEN DE MENYS PER ASI , QUE SAPS QUE HO FA D´´ALLO MES BE I AVORE SI ENS DELEITES EN ALGU QUE ALTRE ARTICLE ,EHHHHH, I SENS DIRTEU,JAJAJAJAJAJ, QUE JA ET TIRABEM HEN FALTA
GRACIES WAPA

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.