dijous, 12 de maig del 2011

SETMANA CULTURAL. 1a Part.












La 3a setmana cultural falla Xúquer s'inaugurà amb una xarrada oferida per Martí i dos companys seus sobre el kungfú: ens parlaren de la filosofia en què es basa este art marcial, els diferents tipus que hi ha, de quins instruments s'ajuden per a batre el rival, de com un seguidor i aprenent de kungfú ha de saber respectar tot el món, tindre capacitat de sacrifici, disciplina, entrega, humilitat... i moltes més coses que no cabrien ací. Ho feren com si foren professionals i recolzaren la seu xarrada amb diapositives que la feren més amena i més didàctica. A la casa de la cultura acudí molta gent: alumnes dels ponents, família, amics, xuquerets i coneguts que tenien curiositat i que, al meu parer, no eixiren decebuts.







L'endemà tocava posar en pràctica tot allò que ens havien dit i davant del convent feren una exhibició bé de forma individual, bé per parelles, bé amb les mans lliures o bé amb instruments aparentment inofensius (com uns ventalls) i amb instruments clarament perillosos (com una llança). Resultà una exhibició estèticament molt bonica, instructiva, molt visual i molt del gust dels nombrossos espectadors que allí es congregaren.


I per a tancar el primer cap de setmana, res millor que una classe pràctica de taichí. La férem en el casal, un lloc ideal pel tamany i perquè és casa nostra i Ana ens va fer disfrutar d'uns moments d'absoluta pau i serenitat, ens va mostrar que només respirant i alentint el nostre ritme podem disfrutar molt més de detalls vitals que sovint es perden en la voràgine de les presses i de l'estrés diari. La gent acudí a la crida i el casal feia goig i, de veritat de la bona, que es notava en l'ambient que estàvem molt a gust perquè estàvem tots sincronitzats com si duguérem tot el curs practicant junts. Una experiència molt agradable.


No vull enrollar-me més per a què disfruteu de les fotos que m'ha passat Marie de l'exhibició perquè, com és diu en el món publicitari "una imagen vale más que mil palabras".


Gràcies Martí i companyia per haver compartit amb nosaltres la vostra experiència, el vostre saber i el vostre temps. Un plaer escoltar-vos i posar-nos en les vostres mans.

6 comentaris:

Nelo ha dit...

Una ponència interessant i una exhibició amb molt de sentiment. Tot molt divertit i nutritiu per al cos i la ment.
Molt bona idea.

Martí ha dit...

Moltes gracies a tots. En primer lloc a la falla y de manera molt especial al meu amic Romeu per donarme tot el recolsament i l' oportunitat de poder participar en la setmana cultural de la falla i mostrar el nostre art marcial, ademés de ficar moltes hores del seu temps i molt d' esfors en que es fera el acte. Gracies Romeu. Despres done les gracies a tots els meus germans de kungfu i alumnes per tot el que fereu i per tot el que feu per mi. Espere no defraudarvos mai i lluitaré per estar a la vostra altura. Sou meravellosos i soc un privilegiat de poder entrenar i compartir temps en vosaltres. I finalment a tota la meua familia i amics i molt especialment a les meues filles i la meua dona, gracies per tot el recolsament i la paciencia que teniu en mi. Gracies a tots.

MADUIXANA ha dit...

BUENO ASI NO NIA MANERA DE FICAR COMENTARIS. PERO SI PER CASUALITAT ARA SI QUE EN DEIXA VUL DONAR LES GRASIES A TOTS QUE FAN ESTA SEMANA CULTURAL POSIBLE I ENGUANY DONAR TAMBE GRASIES A MARTI PER FERMOS DISFRUTAR I CONEIXER TOT EIXE MON, QUE PER CERT JO M'HE QUEDAT EN GANES DE MES..... GRASIES

dúlia ha dit...

¡Caram, Martí, sembla que t'han donat l'OSCAR amb eixe agraïment que has fet! Pots estar content perquè es quedà de "molta categoria", com diu el teu amic Romeu i es notava l'amor i el respecte que hi ha entre vosaltres. Jo també espere que tingueu molts deixebles per a què podeu expandir l'essencia del kungfú.
I és veritat ¿què li ha passa al bloger últimament, que no ens deixa escriure?

gatet ha dit...

Enhorabona per a tots,pos es queda de categoria i disfrutarem de un ratet inolvidable......

Nelo ha dit...

La conferència va ser tot un descobriment i l'exhibició molt entretinguda. Donaven ganes d'apuntar-se.

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.