dilluns, 5 de gener del 2009

LA NIT DE REIS

Xuquerets aci vos deixe un articulet que he trobat a internet i que te relació amb el dia de hui, a vore que opineu vosaltres...


Voldria començar dient que cadascu te la seva pròpia opinió i que tan sols vull donar a conéixer la meva al respecte, sense ànims ni intenció de molestar ningú.
Pareix ser que, cada vegada més, per aquestes dades, creix més la invasió d’un personatge alié a nosaltres, anomenat Pare Noel o Santa Claus, deixant de costat la tradició, al meu paréixer més propia de les cultures española i valenciana, els Reis Mags.


Els que, com jo, ja no son uns nens, recordem la il·lusió que representava l’arriba de les Seves Majestats, els Reis Mags d’Orient. Escriviem la nostra carta, deixant ben clar que haviem sigut molt bons durant l’any anterior per tal de no rebre carbó, i la nit de reis deixavem alguns obsequis, generalment menjar, a les SSMM i els seus camells. Recorde que en aquella màgica nit tot era inquietud i il·lusió, de fet no es podia conciliar la son fàcilment.

Però, de seguir així, arribarà el moment en que els nostres mil·lenaris Reis Mags, símbol de multiracialitat i elegància, seran absorvits per eixe invent (segons he pogut llegir)de la més multinacional de les multinacionals, Coca-Cola (pareix ser que era nòrdic, que no vestia de roig i blanc –colors corporatius de la esmentada marca comercial- i que tampoc no tenia l’apariència física amb què l’associem, Santa Claus o San Nicolás era més be una persona prima).

Tenim símbols propis que SI que tenen que vore en el nostre NADAL i fan els nostres menuts molt feliços...





A SS MM ELS REIS MAGS D’ORIENT

Benvolguts Reis Mags, Melxor, Gaspar y Baltasar:

Vos demane, en tot el meu carinyo, que tots els xiquets del món tinguen algun regalet, i que desde el respecte a les altres tradicions i cultures siguem capaços de conservar la nostra.

4 comentaris:

MADUIXANA ha dit...

ESTIC MOLT D´ACORD EN ESTE ARTICLE, JO LA VERITAT ELS MEUS FILLS JA SON GRANS, PERO COM TINC NEVOTS LA NIT DE HUI ES MOL MES MAGICA QUE CUANT ARRIBA EL PARE NOEL, PUES EIXA NIT NO VEU-EN A NINGÙ I SOM MES ELS MAJORS FENT CUALSEVOL SOROLL, PER FICAR UNA MIQUETA MES D´INTRIGA E INCLUS FICARLOS MES NERVIOSOS. PERO EN CANVIT LA NIT DE HUI EN LA QUE VEUS AL MENUTS COM MIREN AL REIS EN EIXES CARETES DE POR, ALEGRIA I SORPRESA QUE EXACTAMENT NO SABRIEM COM DESCRIURELS, I ELS MAJORS ES CONTAGIEN EIXA MAGIA (ILUSSIO) DE ¿A VORE QUE EN DURAN?, JAJAJAJA.-
BUENO EL MEU DESSIG PER A TOTS ES QUE NO PERGAM LA ILUSSIO, NI L´ALEGRIA, NI LA MAGIA DEL DIA DE HUI, PUES ES EL MOMENT QUE RECORDEM LA NOSTRA INFANSIA

Anònim ha dit...

Jo també sóc partidària dels reis perquè és el que nosaltres hem viscut des de menudets. Això no vol dir que no m'agrade celebrar també el pare Noel entre altres coses perquè arriba més prompte i jo de paciència vaig prou malament. I, a més, no es tracta d'haver d'escollir entre un o altres perquè, afortunadament, com es demostra cada any els reis gaudixen de molt bona salut. Així és que jo sóc partidària de celebrar-ho tot, sempre i quan ni en un cas ni en els altres vinguen excesivament carregats de regals (això vol dir que si algun rei vol regalar-me un detallet, a saber: una caixeta de bombons, un pintaungles, un monederet, un soparet en un lloc guai...). Bon dia de reis i aneu preparant-se que al divendres comencem amb les reunions, ja està bé de fer-se els locos.

Anònim ha dit...

Jo pense i soc de l´opinió de Dulia. Es pot celebrar les dos coses, sense ser abusius en els regals en ningún dels dos casos. La nit dels Reis no podrá acabar mai, pense i espere, perque la magia que condensa tot el que envolta la nit de reis es molt forta i arraigada en els nostres cors. Es molt especial vore la barretja de sentiments e ilusions que tenen els xiquets reflectats a la cara en el moment d´enfrentarse, armats unicament d´una cansoneta tradicional, a la majestuosa presencia dels reis mags per aconseguir el preciat regalet. Eixe moment, i si els xiquets tenen un vincul afectiu amb tu (fills, nebots, netets...etc), es dificilment superable per cualsevol altra moda o acte,tant sols es pot comparar, i per aixó pense que la nit de reis sera perpetua. Crec quel perill mes gran que tenen els reis mags no es Papa Noel, ni la Coca-cola etc, sino la perdua de la magia en les persones quand ens fem adultes, comodes i de vegades gelades i sense sentir empatía per els xiquets e incapasos de recordar quand erem xiquets nosaltres. Be ja m´enrollat masa, lo de pare noel esta molt be, pero els reis mags.... son DE CATEGORÍA.

Mayte ha dit...

A MI M´AGRADEN MOLT ELS REIS ,VINGUEN CARREGATS O NO....

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.