dimarts, 18 de desembre del 2007

Vos presente les bases del 8é certamen de narrativa infantil falla Xúquer 2008

Enguany celebrem la 8a edició del nostre certamen. Aprofite aquest espai per dir que el certamen és, una de les coses que he fet en col·laboració amb altres fallers i falleres, la que més orgullos estic.Tot començà un divendres en eixir de la reunió. Estàvem Vicent (el pintoret), que era el president, i jo, parlant de coses de la falla a la porta del casal, quan Manolo López ens comentà "Què vos pareix si organitzem un concurs de narrativa? Sense aspiracions, a nivell de falla”. "Estaria molt bé” diguérem Vicent i jo. “Però… perquè no a nivell local?” Decidírem per fi fer-lo a nivell de Sueca, ciutat i costa (Perelló i Mareny també). Així de fàcil va ser. Ara venia la part difícil, organitzar-lo.

Estava clar que els textos havien de ser en valencià, tant per coherència lingüística de la zona com per convocar-lo una falla. El més difícil va ser trobar patrocinadors que ens ajudaren a sufragar les despeses (premis, cartells, tríptics, fotocòpies de les obres, plaques amb els noms dels guanyadors, sobretot guanyadores), perquè teníem clar que no volíem guanyar cap gallet amb açò, però tampoc que no ho pagara tot la falla. Sempre hi ha qui prefereix que tot quede entre la comissió i sempre qui vol fer coses per al veïnat, o per al poble.
Doncs bé, fins a hui han participat vora 1200 xiquets i xiquetes. Val a dir que les escoles que han mantingut el certamen viu han sigut sempre les mateixes. Pel que fa al Perelló i Mareny, no han volgut participar (decisió molt respectable) perquè no volien afectar l’alumnat amb una “competició” que no assegurava cap premi per a tots els participants. De moment no ens podem permetre donar un premi a cada una de les persones que participen en el certamen, però de tota manera, si fóra així no seria un certamen.

Els guanyadors de cada categoria han vist publicat el seu conte al llibret de la falla de l‘any corresponent i en un recopilatori dels cinc primers anys. (Esperem fer el segon recopilatori d'ací tres anys).El més important, és que molts dels participants han tingut contacte amb l'escriptura. Qui sap si algú serà un gran escriptor o escriptora. De tota manera ja em conformaria amb que seguiren perquè quan escrius, penses, analitzes i reflexiones i això serà molt bo per a tots. Perquè la persona que pensa és més difícil d’enganyar i manipular. Encara que açò també obri un altre tema: Caldria convocar un certamen de lectors? Sabeu què? És una idea això de fer un taller de literatura (lectura i producció de textos), o de tot tipus de text (periodístic, poètic, narratiu, teatral, assagístic, administratiu). Potser és un projecte massa ambiciós… Potser a nivell de falla…
.
.
P.D: Podeu punxar damunt del cartell per a veure el triptic amb les bases del concurs i la fitxa d’inscripció
.
*Article de Josep Romeu

6 comentaris:

rocio ha dit...

Sou molt bons portar endavant un concurs infantil any rere any.

Activitats com aquestes son les que fan gran una falla, no per la quantitat de gent sino per la qualitat de la gent. Fomentar l'us del valenciá es cada vegada mes actual, però hi ha que dir que vosaltres ja porteu 8 anys, i esperem que molt mes.

Tambè agraïr a Xuss de l'Avinguda d'Espanya la seua col.laboració per poder posar el banner al blog.

Ara animar al mes menuts a que participen¡¡¡¡¡¡

Lidia ha dit...

Hola a tots els fallers de la Falla Xúquer, carregueu les piles que en acavar festes va tot seguidet fins a la cremà.

Aprofitant el comentari,volia donar les gràcies per incloure el nostre blog com a link i també donar les gràcies a tots aquells de vosaltres que ens ha visitat algún dia, començarem el blog fa 43 dies sense esperances que aixó marxara bé, i hui hem complit ja les 10000 visites, es una realitat impensable.

Moltes gràcies a tots.

www.fallacasadalonso.com

Anònim ha dit...

Bon dia a tots!! La veritat es que es una activitat molt interessant per als menuts, per anar desenvolupant les seues capacitats que estan en edat d´aìxó. Per cert he de dir que el logotip del 8é certamen es una passada, molt original, m´agradat moltissim. MOlt apropiat.

rocio ha dit...

Igualment Lidia, i Felicitats¡¡¡

Es de veres Eva, habia pensat i no ho habia dit, que fer el 8 en rollets de puro estaba molt encertat.

rojuel ha dit...

Hola a tots!! Jo també crec que es tracta d'una activitat molt interessant per als més menuts, que a més a més, fomenta l'ús del valencià, que més podem demanar? Aquest és el vuité certàmen, espere que hi hagen molts més, enhorabona a tota la gent que l'ha fet possible.

Mayte ha dit...

Bueno jo tambe estic per açi i per a repetirme un poc,felicitats a Lidia i tambe a Romeu...ENS HA ESCRIT UN ALTRE ARTICLE,avore lectors del blog,que no teniu idees o k???
Rojuel tire de menys algo teu,i com no tu Morales que aço ja ho tenies fet en una ma,mira que aço s´oblida si no es gasta,jajajajaj
I per tu Eva,Laura ,Elsa que vos tinc que dir... palo al cul s´endureu,avore si ens posem les piles i ens deleiteu en alguna coseta,jo tot es amenaçar pero res,ni cas....

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.