dilluns, 24 de maig del 2010

I SI TIREM LA VISTA ENRRERE???

Aquest es un article molt especial, ja que podrem recordar els nostres monuments fallers dels anys pasats i opinar sobre ixe any de falles, eixos recorts que igual tots no recorden pues eren molt menudets o inclus no aurien nascut, bueno pos asi vos deixe el monument del any 1986.
Que opineu??

14 comentaris:

Nelo ha dit...

Sempre m'han agradat les falles que es puguen vore de propet, sense impediments ni "mallassos". La veig com una falla de poc pressupost que faria la mateixa festa que una més gran. Potser no tant de goig, però la falla del barri és la falla del barri.

MADUIXANA ha dit...

UF CUANT ANYETS, JO EIXE ANY COMENSABA A VINDRE A SUECA, I LA VERITAT NIABA MOLTA DIFERENCIA EN LES DEL MEU POBLE NATIU CULLERA I LA FESTA COMPLETAMENT DIFERENT TAMBE...... AY CUANTS ANYS

Carla Moralita ha dit...

Si no m'anganye, crec que la Wela que va en el cabás, es m'auela.

Martí ha dit...

Crec que ta uela venía de Merengue de comprar dos pans i una panaeta de brosa, Carleta. En quant a la falla, aquell any no el tinc entre els millors, per culpa meua tot hi ha que diro, pero es bonico tornar arrere la mirada i vore la falla en l' any 86. Creec que la senyora Felipa está asomanse en la porta de sa caas, pot ser?.

Martí ha dit...

Ay Nelo, la gran incognita. Si totes les persones foren com tu no faría falta els mallasos ni altres mesures de seguretat. Pero es triste reconeixer la veritat , i no es altra que les persones no tenim cultura, ni educació, ni respete, ni trellat. I en eixe aspecte ( en lo de les trencaes de falles) es veu de una manera molt clara, perque así critiquem i diguem els catalans son... els madrilenys son..., i la veritat es que ni madrilenys ni catalans venen a trencarmos res, i som els mateixos valencians (incloses les valencianes i que li donen per el cul a la bibi)els que trencaben, trenquen i trencaran les falles. Si es veritat qu' ara tenen recolsament dels estrangerets (i de les extrangeretes tambe) que ben apresa s' han adaptat en eixe aspecte a la "cultura local", com a bones persones que son, pero als anys 70, 80 i principi de 90 no ha había nomes que valencians açi (incloses valencianes), els mateixos que trencaben les falles, o eren tapats per uns pares que inclós ploraben al sentir l' himne regional, pero no dudaben en follarse el nacionalisme, valencia i tot el que la representa en tal de tapar al seu vándal fill (inclosa la filla).
Aixó, Nelo, no se qui eres (Dulia creu que si) pero que les persones, una gran part, no están capacitades per viure en societat. Gracies a Deu no son tots son iguals.

Nelo ha dit...

Martí, les persones naixem sense cultura, ni educació, ni respecte ni trellat. Si a cada u li costa el seu temps entendre el concepte de propietat privada, el de bé públic ja ni te conte. Només has de mirar un paper tirat en terra a deu metres d'una paperera per adonar-te que no és una qüestió de falles. També pots reflexionar amb les reixes en alguns camps de futbol on l'esport és una anècdota comparat amb la polèmica mediàtica i el fanatisme dels colors. De tota manera, pense que també és una qüestió d'edat. Perquè de normal, amb els lustres, la gent canvia a millor. Ni que siga perquè ara vigila els retrovisors que temps arrere arrancava sense mirament una nit de dissabte qualsevol.

Pel que dius que "una gran part de les persones no està capacitada per viure en societat"... La societat som nosaltres: els rics, els pobres, els que treballen, els que estan en l'atur, els que no fan res, els delinqüents, la gent honrada, i més que no cataloguem perquè volem tancar els ulls. ¿Que no ens agrada la societat que tenim? Bé, parlem-ne, proposem, provem, revisem i tornem a provar. És molta faena, però si ens entra gossera al final no tindrem alé ni per criticar. Jo començaria pel paper.

Nelo ha dit...

I això d'incògnita res. Que no em presente com anònim, ni firme amb un nom que no és el meu. Hi ha gent de la falla que sap qui sóc. No és cap secret, i Dúlia es fa la boba (o la prudent).
Crec que en el llibret de 2002 tinc publicada una col·laboració, he deixat pistes en comentaris a Rafa, Trini, Dúlia, i Romeu. De tota manera, crec que "interesse" més pel "misteri" que pels comentaris. Pel que veig, amb tu no passa això. Germà!

rocio ha dit...

arreu arreu portem 25 anys amb les banderetes personalitzades... supose que seriem dels pioners amb posar l'escut, no?

Aprofite per agraïr-li al fotograf que ens ha enviat les fotos el seu detall, ja que a la prima se li ha oblidat, disculperu pero no se el nom.

Martí ha dit...

Nelo tens rao en algunes coses, i en altres no se exactament si tens rao o no, simplement jo opine d'altra manera. Si que m' intereses més per el que dius que per el misteri, la veritat. Es molt mes interesant saber el que dius, encara que reconec que si que tinc curiosistat de saber qui eres, pero está ultima opsió, si fora un condicionant per a que ens impedira seguir parlant, preferix que seguixques en el anonimat i gaudir de tu de manera virtual a traves del blog, perque, sincerament, tinc la sensasió de que personalment tenim prou contacte, no?

Nelo ha dit...

¿Que no saps "exactament" si tinc raó o no? Sincerament Martí, jo tampoc. Potser algun matemàtic... Però, ¿a que d'alguna manera allibera raonar?

Nelo ha dit...

Rocio, tinc entés que les primeres banderes de la falla eren de tela, les cosien les falleres. Veges si t'ho poden confirmar les més veteranes. A mi Murillo em va dir que sí, que fórem la primera comissió en usar l'escut com a bandera. També ho pots preguntar. Pel que fa a les fotos, (per si en vols més) segur que tenim un bon arxiu gràcies al treball recopilatori del 25 aniversari. Quan en fem 50 el treball serà de selecció, supose (i bastant exhaustiva). Aprofite per donar les gràcies també a qui ens ha facilitat la imatge. Els monuments ens porten records. ¿Qui té el de l'ambulància que criticava la N-332? (matise, la N-332a)

Martí ha dit...

Nelo els fisics de la mecánica quántica diuen que el llenguaje i les matemátiques no ens poden oferir sertes respostes a dia de hui del mon subatomic i, per extenció, moltes respostes filosófiques i d'altre tipus.
En quant a les banderes creec que vaem ser la primera falla en ficar el escut de la falla a les banderes, ja que estaben ficanse un poc tenes els temes de les banderetes, que en blavet, sense blavet.... Hui!, aso pareix un dialec a l' hora de triar els xupitos en la barra ( les dones, per que els tios sols volen casalla i ahi no hia discusió)

Nelo ha dit...

Estic d'acord amb els físics, qualsevol disciplina que treballe el concepte d'infinit no ho té gens fàcil a l'hora arribar a la raó. Aproximació, equació i para de comptar. El que trobe més interessant és que ho seguixen intentant.
Si parlem de la informació de les banderes, em desagrada que la idea sorgira d'una polèmica, però m'alegre del resultat perquè em reconforta molt quan fem un passacarrer llarg o una eixida i veig les banderetes de la Xúquer. Pense: Ja estic en el barri. En la visita de cortesia em fa molt de goig perquè la gent ens espera.

rocio ha dit...

i collo Marti i Nelo converseu en unes tematiques i paraules que a vore qui vos fa costat, sols els profesionals com vosaltres...
En quant a les banderes em duen bons records, farà uns 15 anys, la nostra superquadrilla (per quantitat de gent) s'encarregava de la penjà, un mes avans de falles anavem totes les nits a sopar al casal i despres a penjar-les ixes banderes, així durant prou anys...però a la foto s'aprecia que 10 anys avans ja estaven penjant-se ixes mateixes.

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.