dimarts, 18 de novembre del 2008

UNA ALTRA RONDALLA

Vista la gran acollida que va tenir la rondalla de Rafa hem decidit publicar-ne alguna més de tant en tant. A vore que vos pareix aquesta, segur que vos sona


LA VELLETA I ELS LLADRES


Això va anar i era, si era bé, i si no també, una velleta que vivia als afores d´un poble. Una nit estava calfant-se a la vora del foc, puix fea molt de fred, i a més a més, les roges flamerades li feien companyia, quan, de sobte, va sentir un soroll per dalt de la cambra i tota estranyada es va dir:

_Què serà aquest soroll? O m´ho haurà paregut?

Aleshores va sentir molt clarament uns passos que anaven d´ací cap allà i es va donar compte que eren uns lladres que anaven a robar-li. Com estava a soles i no tenia ningú que la pugués ajudar, es va posar a pensar:

_Què podria jo fer per tal que fugen aquests lladres? Ah! Ja ho sé!!

I sense pensar-ho més, se´n va anar a la porta de l´escala de la cambra i començà a cridar:

_Bernat, puja al terrat! Marieta, trau l´escopeteta!
_Martí, tira-li!
_Tu, Pere, pega-li darrere!!
_Ramon, compta quants són!!

En sentir els crits de la velleta, els lladres es van esglaiar molt, dient:

_Doncs no hi ha poca gent en aquesta casa. Ràpid! Anem-se´n que si ens agafen entre tots…

I tan de pressa fugiren, que anaven pegant-se patades al cul. Després, asseguda la velleta a la vora del foc, va començar a riure´s amb grans riallades… i conten que encara està rient-se.

3 comentaris:

rocio ha dit...

Sempre sa dit que els mes listos son el avis, i esta de la rondalla va tindre molt de coneixement. M'agradat recordar-la perque si que la sabia.

Anònim ha dit...

eixes rondalles que no paren que son la nostra cultura.

Anònim ha dit...

Doncs jo no la coneixia,ara en ma casa si que els sona.

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.