dimarts, 22 d’abril del 2008

TEMA COMPLICAT

Feia temps que volia fer aquest article, i desprès de la ultima reunió i del comentari d’ahir de Romeu , me decidit...


Com ja tot el poble sap, les ofrenes que la falla Xuquer rendeix a la Mare de Deu de Sales, a Bernat i Baldovi i al Mestre Serrano, no son iguals que les de les altres comissions.
Les ofrenes que nosaltres fem son amb xarangades, balls i molta alegria, tal i com part de la comissió entén que son les festes falleres. Per altra part està la gent que pensa que es un acte per anar serio i amb la musica de pasdoble. Tota opinió es raonable i es te que respetar.
Fins ara, gent de la comissió que no estava d’acord en fer aquest acte amb tanta alegria preferia no eixir i quedar-se mirant-la. Altres fallers que si que volen fer l’ofrena, però no ballar, es posen en les primeres files, darrere de la Fallera Major i davant dels que ballen.

Aquest any l’ofrena es va fer com tot el mon, seriós i sense ballar, perquè la Fallera Major estava mes mal que be, però les critiques per part dels espectadors les tinguérem igual… no ho entenc.

Ara desprès de molts anys d’estar al punt de mira, la JLF ha tret una llei (ANTI-XUQUER) on no es poden fer actes inadequats (no fer el cafre), perquè si ho fan seran sancionats econòmicament.

El divendres passat, a la reunió es va comunicar la nova orde, i desprès de molt de discutir es va arribar a la conclusió que no podem anar contra la JLF i que anem a fer aquest acte sense actes inadequats, però si ballant, ja que no li fem mal a ningú.
El ball per a nosaltres no es un acte inadequat, esperem que la JLF ho entengua i no ens sancionen de seguida.
Però no estem d’acord amb la manera que han actuat, ens tenien que haver preguntat a les comissions avanç de decidir, i esperar-se a que totes les comissions feren les reunions i comunicar-ho, ja que queda un any per davant per tancar aquest tema.
D’aquesta manera d’actuar part de la falla sa sentit enganyada, ja que han decidit els components de la JLF sense consentiment de la resta de fallers.

Amb aquest tema no vull dir que estigua d’acord amb fer el cafre a l’ofrena, jo soc de les que balla en fila i ja està, però si que defenc a la resta de fallers que tenen la llibertat, al menys a la nostra comissió, per decidir en quin lloc posar-se el dia de l’ofrena (en primeres o ultimes files ) i opinar, ja que hi ha democràcia i no dictadura.

Com el títol de l’article diu, es un tema complicat, i amb diverses opinions, aquesta es la meua, quina es la teua?

48 comentaris:

rocio ha dit...

No tenia molt clar si publicar o no aquest article, però pense que tenim llibertat d’expressió i es pot tractar sense faltar a ningú.

Amic fep ha dit...

Es un tema molt, pero que molt delicat.

En un principi Rocio, pense igual que tu, es un tema que no es pot tractar a una reunio, i els membres de Junta Local decidir per tots els fallers, crec que es un vot que te que ser consensuat amb la resta de la comissio, perque el que pot pensar un membre de Junta Local, igual, no es el que pensa la seua comissio.

Fer el cafre? Qui marca que es fer el cafre? I si algu, pel que siga, s'ha fet dos cassalles avans d'eixir a l'ofrena i s'en pasa un poc... es culpa de la comissio?

Pense que les pautes a prohibir no estan clares, ni ven marcades. Trobe que anar ballant i en musica de xarangades, no es fer el cafre, sempre i quan no es vaja com a la visita de cortesia...

I ara llance una pregunta per obrir mes devant encara...

... Una Visita de Cortesia, no seria igual d'important que una ofrena? En definitiva, en la visita de cortesia es homenagea a totes les comissions i els seus monuments... ultimament, les comissions falleres no toquen ni "el faller" en el moment de pasar per davant un monument...

Amic fep ha dit...

Perdo, en lloc de devant volia dir debat. Ho senc.

rojuel ha dit...

Si Rocio, és un tema molt complicat, i com tu dius totes les opinions són bones, vàlides i respectables. La meva és que no hauriem de "fer el cafre", i no estic dient no ballar, però en algunes ocasions tots sabem que hem fet algun que altre "acte impropi"...

De tota manera, estic d'acord en tu, crec que la Junta hauria d'haver comentat el tema amb les diferents comissions, ja que estan totes implicades.

I finalment, on estarà la ratlla entre l'alegria i el ball que estem defenent i els "actes impropis"?

Anònim ha dit...

En primer lloc com a membre de la J.L.F i com a faller de la xuquer, la questio be per altres coses, la junta li dona igualque ballem o que desfilem com siga,la musica pasodoble o xaranga,tot be per que enguany a ser els ultims i com sempre passa a l´ofrenda del 19 per el mati la J.L.F dona les corones de fulles de llorer eixes per a el monument de Bernat i baldovi, per lo ke ja saveu tot el k va passar amb elles,que anaren a parar a mans dels fallers i va ser un kaxondeo padre,rodolant per ahi posantliles a fulgi i fent de campio d alonso,etc..per lo k moltes falles aixo no eu aceptaren ni eu vegeren en bons ulls jo per cert tampok i com estem en el punt de mira, i com realment el ke balles o no no es signe de prohibicio el que si que volen es comportament, i mes tractant de unes corones representatives de totes les falles,crec que tot t un limit i nosaltres jo incluit encara k no estava desfilant ens pasarem eixe limit de comportament, sabem k sempre en jugat en el limit i ara el k volen es k si nosaltres o altra falla sobre pase sera sancionada, al igual kom pasa en altres activitats de la J.L.F, i ara la meu opinio crec k eixie acte es un acte per a la Fallera Major i ke devem estar amb ella i sobretot amb una actitud kom sabem estar deixant a banda si ballem dúna manera sino ballem o la musica, sempre amb respecte,sense ofendre a ningu, i no sobrepassant els limits, la meu opinio jejje i k les coses cambien i espere k per a be

Anònim ha dit...

ROCIO EN SEMBLA MOLT BE EL TEU ARTICLE, I DONANLI UNA MIQUETA DE RAO A JUANET, PODEM OFERIR EN LES OFRENES (RESPECTIVAMENT) LA NOSTRA ALEGRIA DE FALLERS, PERO ENGUANY CREC QUE ALGUN MEMBRE SEN A PASAT UNA MIQUETA, PUES EN LES MANS DE LA COMISIO DE LA FALLA XUQUER, NO ESTA SOLS ESTABA LA NOSTRA OFRENA, SINO LA DE TOTES LES COMISIONS, COM BE TOTS SABEM, TARDAREM UNA MIQUETA EN TORNAR A SER ELS ULTIMS DESFILAN CREC QUE PER A ENTONSES LES NORMES AURAN CAMBIAT PROU.I REALMENT LA JLF LO QUE VOLIA ERA PEGARMOS UN BON TOC DE ATENSIO, I LO QUE A FET EN REALITAT ES DONARSE A CONEIXER,CREC QUE ES UN FALLO QUE HAN TINGUT QUE COM NIA UN DIT QUE DIU: " que rectificar es de sabios" ASPERE QUE MODIFIQUEN ESTA DESISSIO I EU DUGEN A DEBAT EN TOTES LES COMISIONS...

Anònim ha dit...

Has fet molt be Rocio, no hi ha que tindre por de exposar les idees i debatreles.
De tota manera jo no em referia al tema de ballar a l’ofrena, que si voleu també podem tractar-lo,
si no a la PROHIBICIÓ i DENUNCIA per part de la Junta a qualsevol comissió.
Crec que cada comissió és lliure i responsable de les seues accions o comportaments, i que la Junta
o les altres comissions poden reprobar qualsevol comportament, però d’ahi a prohibir i denunciar...
En açò no estic justificant el nostre comportament ni molt menys, del dia Sant Josep...
Tambe pense que no seria mala idea, que igual que ens informen dels temes tactats a les reunions de la JLF,ens informaren de l’ordre del dia de la reunió del dijous vinent. Aixina els nostres membres durien a la reunió de la JLF el pareixer de la comissó i no el seu punt de vista particular.

Eva ha dit...

Bona vesprada, estic d´acord en el que diu Romeu en quant al tema de la JLF. Ara en quant al comportament de la nostra comissió ( sobretot masculina) en l´acte de l´ofrena, la veritat es que no em pareix gens apropiat. Una cosa es anar amb alegria o ballant com persones i altra molt diferent es lo que se està fent ja els ultims anys. Per a mi això si que es fer el " cafre ", a més, ja es fa amb tota la intenció del món,perque se sap que la majoria no estan d´acord en que se desfile d´aquesta manera, o siga, que aquest comportament es fa amb actitud burlesca,de forma exagerada i per a provocar. Jo pense que que hem de saber comportarmos com cada moment requereix, i l´ofrena es un acte més seriós i ens hem de comportar com a tal. Si no es així, per a mí es una falta de respete per a les altres comissions, per al poble de Sueca que esta veguent-mos al carrer i com no per a les falleres majors.

Eva ha dit...

Ah, Rocio es una tema molt interessant que pense que està molt be parlar-lo i donar l´opinió

Esther ha dit...

Jo pense igual que la meua germana, ultimament ja tenim eixe comportament, sols perquè estem al punt de mira i perquè sabem que a la resta de suecans no els agrada, i crec que de vegades sí que hem sobrepassat el límit. I si com dieu, és un acte per a la fallera major, la nostra comisió no deixa lluir-se eixe dia a nostres falleres majors, perquè la gent està més pendent del que faran enguany estos fallers, que de les falleres majors, i crec que tampoc és just.
Tb pense que igual la JLF s´ha excedit un poc en la seua decició, però no haurem sigut nosaltres els causants d´arribar a aquests extrems????.
Bé esta és la meua opinió sobre el tema.

Anònim ha dit...

SI SOM ELS MILLORS PER A LA FESTA,PER A LA CABALCATA DEL NINOT,SIGAM ELS MILLORS PER A LA OFRENA.

Blaiet ha dit...

olaaa!! yo el primer any de pasar a la cort major yo i els meus amiks teniem la duda nia ke anar sere o se pot ballar,yo li vats fer una pregunta a un home de la falla i me dige :ke vamos hacer traerle flores ala virgen no?eso es motivo de alegria o de tristeza.aixo son paraules testuals ami me se kedaren gravaes i yo pense com ixe home ke meu va explicar.dewww

Eva ha dit...

Blaiet això està clar que es motiu d´alegria, i s´ha d´anar amb ella, però d´ahí a lo que se ve fent els últims anys hi ha prou diferència...Que te pareixeria si en l´ofrena a Valencia anaren totes les comissions pegant bots, agarrant a un faller i tirant-lo en alt, pegant-li xuts als rams d flors o a el que s´ofrena,....quina imatge donaria??? que pensarien de les nostres festes per excelencia???

Anònim ha dit...

És mes fàcil prohibir que educar o dialogar.
Torne a repetir en alguns moments el nostre comportament a l'ofrena pot ser reprovat (segons el diccionari, reprovar és condemnar un acte, un comportament, etc., com a roín), però mai prohibit, i multat.

Però no ens enganyem, a la gent que li molesta el nostre comportament, el que vol és no que ballem, ni fent el cafre, ni sense fer el cafre.
Tal vegada el ballar més exageradament, és una contestació a totes les persones que desde la cera ens diuen "xicos no balleu", "males besties, esteu quiets"...

Tambe cal recordar, que hi ha molta gent que li agrada que ballem.

Respecte a que l'ofrena, és per a lluir-se la fallera major, no estic d'acord, l'ofrena és un acte que fa la falla Xúquer, és dir moltes falleres i falleros grans i menuts, i per supost les falleres majors.
En tot cas seria un acte per a la mare de deu, no cregeu?

Anònim ha dit...

ROMEU, TENS RAO ES DE TOTES LES COMISIONS FALLERES FAN UNA OFRENA A LA PATRONA (EN EL NOSTRE CAS)DEL POBLE, PERO EN REALITAT I COM TU BE DIUS ( YA QUE TENS MES BONES PARAULES QUE YO)MOS VOLEN REPROVAR I NO SABEN FERO CORRECTAMENT.
I SI MOLT MOS APUREN PODRIEM FER ICLUS LA OFRENA PER EL NOSTRE CONTER, YA QUE NO TENIM RES QUE AVERGONYIRMOS PER L´ALEGRIA EN QUE LI FEM LES OFRENES, ENCARA QUE TENIM TOT EL DRET DEL MON FERLA JUNT A LA RESTA DE COMISSION. TAMBE VAREN SER CRITICATS ELS DE LA MATERAL PER ANAR AGAFATS EN PARELLES, COSA QUE NO MES FAN QUE EN LES OFRENES, PUES EN LA RESTA DE ACTES NO EU FAN, CADA COMISIO TE EL SEU PROBLEMA

Anònim ha dit...

A la falla del Materal per si no s'enrecordeu, el primer any que eixia a l'ofrena, la JLF li va prohibir eixir a l'ofrena per que no tenien fallera major, i eixiren darrere de tots escoltats per dos municipals.

Ara despres de tants anys tornen les prohibicions.

San-vala ha dit...

En primer lloc amiga Rocio mai deus tindre por de dir el que penses, ni de dubtar-ho. Tú quant escrius un article al blog de la teua falla el firmes tú, aleshores es una opinió personal teua que part de la comisió pot estar d'acord o no.

En quant al tema com digueu prou delicat, però no per això no es deu parlar. Estic amb Romeu que la Junta no deu prohibir ni sancionar, la seua llavor es algò diferent com organitzar, gestionar... però esta clar que per a què tots remen cap al bè de la festa fallera tambè es tenen que cumplir unes normes.

Sempre es deuem respectar les tradicions de cada comisió i donar-los llibertat, per això crec que la Junta no actuat bè en ixe sentit. Per a mi deuriem haver anat a parlar en la comisió afectada i quedar en ells en unes normes (per exemple podeu ballar, però no refinyar les corones, no fer volteretes) sempre consensuades i aceptades per les dos parts mai impostes. Es dir com diuen Rocio, Eva o Esther es pot ballar però sense fer el cafre perquè per a nosaltres açò es una alegria.

Aleshores la Junta amb açò en la mà va a la reunió amb totes les comisions i diu, xiquets hem parlat amb tal falla i hem quedat aixina. Així de segur que la resta de falles no es tiren damunt.

Sóc del pensar que les tradicions es deuen seguir i ningú vos té que dir com teniu que anar a tal lloc.

Crec que en este cas ha faltat un poc de mà esquerre per part de la Junta.

Esther ha dit...

Esrà clar que cadascú tenim una opinió sobre el tema, el que crec que sí que hauríem de reconéixer que la noxtra comissió no desfila en alegria, com ens volen fer creure alguns membres de la mateixa, desfilem fent un poc el ridícul (i perdoneu si ofenc a algú en aquest comentari), perquè enguany que he pogut vore l´ofrena des del principi, vos assegure que la resta de comissions desfilen tb en alegria i no s´assembla gens ni miqueta a la nostra forma de desfilar, però en fi m´imagine que açò serà un tema en el que mai ens possarem d´acord.

Eva ha dit...

Jo em reafirme en la meua opinió,en el tema de la JLF per el que vec estem tots prou d´acord, en que les formes no son les apropiades..
pero en quant al comportament de la nostra falla, això no es ballar i anar amb alegria, i el que vullga pensar el contrari pense que està enganynat-se.
Jo pense que per a contestar a la gent que diu " xico no balleu ", com diu Romeu, la millor resposta es la indiferencia,i continuar "ballant", no pense que una forma de contestar a un actitud irracional siga altra actitud o comportament irracional, no se si m´explique.
Estic totalment d´acord amb l´ultim comentari d´Esther.

Anònim ha dit...

PER LO QUE VEC ES QUE PRACTICAMENT TOTS ESTEM DACORT, I M´AGRADARIA QUE AL PROPER DIVENDRES TINGUEREM NOTICIES DE LA JLF, RECTIFICANT SOBRE AQUEST TEMA, I QUE TAMBE ASO SERVIRA A TOTS DE ESCARMENT, PER A CUALSEVOL TEMA PODERLO TRACTAR DE MANERA ADECUA, QUE SEMPRE, SEMPRE, LES COSES VAN MOLT MES MIJOR PARLANSE E INTENTAN RESOLDRELES DE MANERA ADECUA

Anònim ha dit...

si no teniu cap problema en ballar, aleshores pagueu vosaltres la multa dels diners de les vostres butxaques i no dels de la falla. No es tracta d'estalviar siga com siga enguany?

morales ha dit...

Per mi Romeu te tota la rao, amic anonim, no t'amagues, asi no es tracta de fer comentaris i de amagarmos, per mi podem presupostar els diners de la denuncia perque està clar que van a per nosaltres, ja fa anys que ens tenen mania i aquest any que anavem els ultims ho han decidit. Jo proposaria altra cosa, pense que ningú te que dirmos com tenim que anar els fallers, que nosaltres ens paguem la nostra quota, que la paguem amb el sudor del treball del dia a dia i que per esta rao tindriem de fer nosaltres el que vullgam, per esta rao propose que si ells es posen tontos, que nosaltres no asistim a cap acte d'este dia, es una opinió mes que de segur que dona molt que parlar i que segur que molta gent recolsa.

Anònim ha dit...

em pareix fatal k no respereu aixo de no anar serios teniu tres dies pa fer el gamba i tot el k vuigau,pr eixe dia al menos cuant entreu al carrer mare de deu anar mes seres pk si pa vostros es un dia mes ,pa mosatros les xiques tambe asi tots per igualtat avore aixo k vol dir.

Anònim ha dit...

MOLT VE FANI PER LO DE LA IGUALTAT, PERO LES FALLERES NO MEREGEM EL CUL EN LA FILA PERQUE NO VOLEM, PUES CUANT YO HE ANAT A LA OFRENA EL COS SENSE DONARME CONTER SI QUE SA MERECHAT, I LO DE ENGUANY A SEGUT UNA DE LES POQUES VEGADES QUE UNES PERSONES PUNTUALS SE HAN PASAT UNA MIQUETA. I ESTE FET A DONAT A JLF, MOTIU PER VOLER FRENARMOS, I CREC QUE NO EU VAN A CONSEGUIR,...

rocio ha dit...

Estic d'acord amb tots els que pensen que tenim que anar ballant sense fer el cafre, desde que tinc us de raò hem anat amb xarangades a l'ofrenda, i m'agrada. Que als fallers que fan la critica burlesca o exagerada de ballar que es controlen i que la junta deu de proposar i no denunciar.

Poc a poc la gent (espectadors) pot anar entenguent la nostra postura de fer l'ofrena ballant, clar l'exemple del Materal, que ara quasi tots ho entenen (dic quasi tots perque sempre hi ha algu que no)

En Morales tampoc estic molt d'acort, ja que tu pagues la teua cuota, per la que tens el teu vot, però pertanys a una comissio en la que tenim que decidir entre tots o intentar equilibar la balança, es a dir, ni blanc ni negre, pot ser gris.

A mi tambè m'agradat molt com sa desemvolupat aquest tema, proposare nous temes complicats, jajajaja

rocio ha dit...

aaaaa i agraïr a l'Amic Fep i a San Vala que aporten les seus opinions, ja que son neutrals dins d'aquest tema.

Amin Fep, tambè dir-te que nosaltres lo de la visita de cortesia ho tenim mes controlat, tambe ens ha costat agarrar el fil per tindre a tots contens i contentes.

Ells la seua xaranga i nosaltres altra, una furgoneta que ens suministra menjar i beguda, no molts talls entre nosaltres per tal d'escoltar la musica, les xiques fem una roda per a cambiar de davant a darrere i si que toquen el fallero a cada monument,sobre ser manyicos¡¡

Anònim ha dit...

¡Hola! Felicitar a Rocío per la seua valentia i incorporar el meu xicotet gra d'arena.
La J.L.F. és l'encarregada d'organitzar els actes conjunts de totes les falles i responsable última d'estos actes. Demanen els permisos pertinents a l'ajuntament per a tallar els carrers per a que passen els fallers, parlen amb el capellà del convent per tal que adelante la missa per a que les falleres puguen entrar i fer-se fotos, ens donen subvencions i moltes més coses que ignore. Enguany van a demanar que les falles de Sueca siguen "d'interés turístic", cosa que vol dir més diners per a les falles però també més compromís per la nostra banda i per això s'ha posat per a l'any que ve això dels 300 euros (Juanet, si hagueres anat a la reunió d'ahir en el got i taula ho sabries i quan no pugues anar, no et sàpia mal dir-nos-ho a Dolores o a mi que nosaltres anirem sense problemes).
A banda d'açò crec que hi ha molta hipocresia en este tema perquè no sent a estos fallers que volen portar la seua "alegria" protestar quan arreglen als xiquets tots en línia i en les mans darrere, ni tampoc quan a les dones ens partixen en dos files i ens aconsellen anar separadetes les unes de les altres i les que porten carrets, davant. ¿Vos sembla normal esta incoherència dins d'una mateixa falla? A mi no, però com no hi ha altra, he de respetar que qui vulga anar armant rebombori, doncs que vaja, encara que em sembla molt sospitós que les falleres "vulguem" anar aixina i alguns fallers no. Per a mi només és una qüestió de saber estar.
I ja està tot. Més llenya al foc, que si no, s'apaga.

Anònim ha dit...

jo eu dic pr la manera k mos acolokem de una en una,pk?ells poden anar com vuigen i mosatros no?pues jo no estic dacort.aixina k fuera k se comporten cm persons k pr una volta a l'any no els pasara res.

Anònim ha dit...

FANNY ESTIC IMAGINANME LA CARA QUE ESTARAS FENT, MENTRES ESCRIUS LA TEUA OPINIO, I PERDONA, PERO ENCARA QUE TENS RAO EM DONA UNA MIQUETA DE RISA, JEJEJE, PERO NO TAN FADES, VALE CUERPASSO...

elsa ha dit...

Jo pense com Rocio i com Esther.Tot esta be dins d'uns limits i q per fer el cafre ja estan els altres dies i eixe dia se pot anar en alegria pero tambe en respete.

Anònim ha dit...

Varies preguntes Dulia:

1à Que te que vore festes "d'interes turistic" en ballar a l'ofrenda el que vullga? la tomatina de buñol és "d'interes turistic"? o denunciaran amb 300€ al que tire tomaques? (a Buñol clar)

2à La relació festa d'interes turistic més diners que vol dir que ja no vendrem més loteria?

3à Per que em de protestar els que ballem, de com fiquen a la resta de la comissió, en tot cas deurieu ser les que no esteu d'acord en anar en dos files les que ho digau, jo vos apoie, però açò ens pot costar una multa de tots els diners que rebrem per ser festa d'interes turistic. (creuia que parlavem de ballar, no de la disposició dels membres de la falla,
per mi cap problema d'anar en fila de dos, ara mireu si a l'ofrena de València ho fan per que si no...)

I 4à i la més important quan dius que a les dones vos parteixen en dos files, és a la llarga o al traves.

Anònim ha dit...

tens tota la rao maduixa fike carade furia jeje.

Eva ha dit...

Crec que el tema s´ha desviat un poquet, el que s´ estava valorant o sobre el que s´estava opinant es el comportament de la nostra comissió a l´ofrena, i l´actuació que ha tingut la JLF....

Anònim ha dit...

Hola. He llegit els nous missatges i com per a contestar tots els dubtes de Romeu necessite més temps del que ara dispose, només dir-te que no et preocupes, que quan acabe hui i si no puc demà en la falla et responc el que jo pense sobre les teues qüestions.
Que passeu bon dia. M'encanten estos blogs tan intensos.

Anònim ha dit...

PER FAVOR CONFIRMEUMEU, CREC QUE ESTE ARTICLE A LES HORES EM ARRIBAT AL MAXIM DE COMENTARIS,UN NOU RECORD.
I M´AGRADA MOLT PUES EN LES REUNIONS NIA MOLTA GENT QUE NO DEIXEN EXPOSAR LES IDEES O COMENTARIS, PUES ARA PARLA U PER ASI EL ALTRE PER ALLA, I LA MAJORIA NO MOS ANTEREM DE RES, EN CANVIT ASI, TOTS PARLEM, TOTS ESCOLTEM I TOTS OPINEM.
BRAVO PER EL DIALEC EN RESPECTE AL QUE PARLA (ESCRIU EN ESTE CAS)

Anònim ha dit...

No he pogut opinar abans per temes de feina i no ho havia llegit. Havia escrit abans la meua opinio i no se qué ha passat que no s'ha publicat i he tingut que tornar a escriure-ho.
Enhorabona Rocio per l'article em pareix molt interesant i la participació ha sigut elevada.
Estic d'acord en moltes opinions que s'han escrit (Rocio, Romeu, San-vala... gracies per la teua col.laboració, en altres opinions no estic d'acord.
El que vec important, que ja s'ha dit, es dialogar i no prohibir. No em pareix gens correcta com ha actuat la J.L.F. i com vaig dir el divendres passat a la reunió pense que primer tots els temes que afecten a la falla, i tan importants, s'han de parlar i votar a la falla. Els membres de la falla son una representació i transladen el que s'aprovat a la falla, no la seua opinió personal.
M'agradaria que ja que hi ha unes opinions de molts fallers sobre aquest tema que ho diguereu i opinareu en la reunió en la falla.
Altre tema es la "manera de dir les coses", es pot dir la teua opinió sense alçar la veu, xillar. Parlar amb respete en les reunions, no passa res que l'altre opine d'altra manera que tu. De vegades es diu "es que es la seua manera de parlar", ja es hora que aprenem a parlar-nos bé i relaxats.

Anònim ha dit...

Mentres estava escrivint el que pensava Maduixana ha comentat part de el que jo pensava, de la comunicació. Estem d'acord. La paraula que ho resumeix en psicologia es "Asertivitat que consisteix en dir el que penses amb respecte i sense ofendre".

Anònim ha dit...

partim de la base que no es la primera vegada que la falla actua de ixa manera,cuant pasava san josep el primer comentari pa la xuquer per la forma de desfilar i ja esta,ara este añy pa mi pergeren el papers de acord,no volem que torne a pasar,facil se li pregunta a la falla com volfer la ofrenda i ja esta, com tots vale,com vol la comissio pues independencia absoluta,pero pa acabar lo trite es que se tilde al jlf de lo que no es,lo que si teniem que fer en ficarmos deacuerdo pa tot, si no reflexioneu i voreu que cada comisio te poblemes en alguna cosa o actividad que tristes que som pa tres dies de falles,reflexioneu,reflesioneu antes que tot

Mayte ha dit...

HOLA xuquerets, gran temaço i molt conflictiu , no???

Anònim ha dit...

he llegit totes les vostres opinions i a la fi tots opineu que fem l´ofrena d´eixa manera per " coña ".
la JLF es el organisme que regix els actes de totes les falles, i de alguna manera intenta que tot ixca lo millor posible.
tots som prou major per a saber com mos comportem. jo preguntaria si tant mos agra ballar perquè quant s´acaben eixos actes i mon anem cap al casal no fem lo mateix , sino que anem tots mes quetets ¿ perquè no fem eixos balls que tanat mos agraden ?. i no me digau que no heu fem perque anem tots xarrant junt a les nostres parelles uns i altres en la companya d´altres fallers.
vosaltres no sabeu la vergonya que pasaren el dia de l´ofrena els nostres membres de junta quant vegueren tots , el comportament que tinguerem pel mati, lo que es tingueren que tragar , es molt facil criticar als demès i nos reconeixer mai la llavor que fan , quant a la falla li ha interesat algo. ( en quansevol tema ), la JLF te normes dins del estament o pot crear propostes que no tenen res a vore en la opinió de les falles sino que son ells els que les porten a cap i que les tenim que respectar mos agraden o no.
jo que vec l´ofrena no tinc vergonya quant vec a la meua falla pasar , jo no soc ningú per a dir com te que anar un faller, pero no m´agrada com van alguns membres de la meua falla , jo no vec a totes les dones que exposeu la vostra opinió " ballar com heu fan alguns fallers " ¿ perquè ? ¿si no heu vegueu tan mal ?. LO DIT CREC QUE SOM TOTS JA PROU MAJORS PER A SABER COM MOS COMORTEM , NO FA FALTA QUE VINGA NINGÚ DE FORA A DIRMOSEU.

ELI.

Anònim ha dit...

Hola. Ja estic ací Romeu, i perdoneu els blóguers per acaparar tant d'espai però us promet que és l'últim comentari que escric sobre este tema. Respecte a les teues preguntes:
1a. A estes altures l'únic que continua pensant que no es pot ballar a l'ofrena eres tu. Com bé digué Juanet en el blog i Faustí en la falla, el que se sancionarà serà actes com els que es veieren en la nostra comissió el dia 19 i no el fet de ballar. No sé què te a vore la tomatina en l'ofrena a la mare de Déu però segur que també a la tomatina hi ha uns límits que no es poden passar i unes normes a seguir.
2a. Tu, junt a Manolo i a mi, saps molt bé què es poden fer en els diners de les subvencions. El nostre certamen de narrativa s'ha consolidat gràcies en part a les subvencions municipals que rebem.
3a. Jo, personalment, estic encantada d'anar desfilant en dos files i separada les unes de les altres perquè pense que és el que li requerix a l'acte en el qual participem. Només resaltava la incoherència dins la nostra comissió.
4a. A les dones ens partixen eixe dia a la llarga, però el dia anterior, el dia 18, ens partixen del través. Fins ara, almenys.
M'acomiade no sense abans felicitar a tots els blóguers que han participat en este debat tan interessant. Fins a la nit.

Anònim ha dit...

Eli acabe de rellegir tots els comentaris i no he vist que tots opinem que fem l’ofrena ballant per fer la conya, el que si estem quasi tots i totes d’acord és que no ens acaba de pareixer be la forma d’actuar
la JLF en aquest cas concret.

Fins i tot tu, reconeixes que ja som majorets per a que vingen de fora a dir-nos com ens hem de comportar.

No s’ha fet cap altre comentari negatiu que tinga que vore amb la resta de coses importantisimes que per descontat organitza la JLF.

En quant a que la “JLF pot crear propostes que no tenen res a vore en la opinió de les falles, sino que son ells els que les porten a cap i que les tenim que respectar mos agraden o no”, seria un tema que caldria parlar. Sempre amb respecte i diales, crec que tot va millor.

Dúlia crec que és una llastima que t’avages cansat tan prompte de dialogar, espere que no deu tindre res a vore amb la falta d’arguments…

Si llitges els meus comentaris voras que la majoria tenen a vore amb el fet de prohibir i denunciar per part de la JLF, no amb el fet de ballar a l’ofrena.

La tomatina era la segon part de la pregunta, de que te que vore la de clareció de festes d’interes turistic amb l’ofrena, que per cert no contestes.

En quant a les subvensions tampoc dius qui, com, quan, quant, ni a canvi de que.

L’incoherencia de dins la nostra comissió esta nit m’ho espliques…

El que si aclaritges perfectament, és com vos parteixen a les dones, que com el deia al meu comentari anterior era el que més m’importava.

Espere et faces l’anim de contestar-me tambe a la “red”. (per favor)

Eva ha dit...

EIIII!!! Hi han per ahí comentaristes habituals que no s´han banyat el culet, eh!!!! Va animeu-se a dixar la vostra opinió que volem escoltar la de tots!!!!

Anònim ha dit...

Hola. Perdoneu de nou per no mantindre la meua promesa de no tornar a escriure sobre este tema però no puc deixar d'atendre el prec fet per Romeu de que li conteste a la red.
Si jo havia entés que tu pensaves que prohibien ballar era perquè en la teua pregunta em dius que què ha de vore l'interés turístic en ballar a l'ofrena. Si el que critiques és el fet de prohibir crec que si porteu tota la vida actuant igual i fins ara no havien llançat cap prohibició és perquè no havia fet falta. Però si enguany s'ha fet algo sancionable doncs es crea la norma per a sancionar-ho en successives ocasions. Crec que això és una cosa completament normal i es fa precisament per a la bona convivència entre tots. No hem d'oblidar que les festes afecten a tots, al faller que desfila i a qui mira al faller que desfila i hem d'intentar no faltar el respecte a ningú i jo, personalment, entenc que pot haver moltes persones que mirant l'ofrenda se sentiren menyspreades amb la nostra actuació. I, lligant amb açò, lo d'interés turístic ha influït (segons explicà el president de la junta, jo ací només transmet la seua informació, ja ho vaig fer l'altra volta i ho torne a fer ara) per a llançar la prohibició perquè en la mesura que les falles rebrien ajudes si això s'aprovara, també hauran de cumplir amb determinades condicions que hauran fet possible la declaració d'interés turístic (que segur que totes les falles les cumplim perquè si no, no crec que ho hagueren demanat).
Respecte a les subvencions no dic d'on vénen ni de quant seran ni a canvi de què perquè no ho sé ni ho sabré fins que això no s'aprove però les subvencions, pense jo, vinguen d'on vinguen sempre seran bones per a la falla (home, no crec que us obliguen a vestir-se de pingüins per a rebre-la, però si aixina fóra, no et preocupes que jo en eixes condicions, també la rebutjaria). I, per últim, com lo de la incoherència ho deixares per al casal, doncs allí t'ho explique quan vulgues.
Un plaer parlar amb tu (ací o fora d'ací) i perdoneu la resta de blóguers pel meu rotllo, però hui és diumenge i fins a les 14.00 no tinc res a fer.

Anònim ha dit...

Moltes gracies Dúlia per contestar-me. (ahir no vaig poder vore el blog).
El tema ha donat per a molts comentaris i expresar molts punts de vista.
A quedat clar que hi ha aspectes en que coincidim i altres que no tant, però amb educació i respecte es pot parlar de qualsevol cosa.
Tots els que hem opinat sobre aquest tema (encara que hi ha gent que ha llegit els comentaris i no s’ha mullat) crec que ho em fet amb bona intenció. (I per si algú esta patint tots segim sent amics)
Un plaer haber pogut canviar impresions, del que pense ha segut el millor tema de tota historia del blog.
Tant de bo, no tardem en poder debatre més temes interessants. I que no estem tots i totes d’acord, seria molt avorrit.

Un agraiment especial al amic fep, San vala i castellano pels seus comentaris.

Anònim ha dit...

jo pense que és té q anar serio, i qui no stiga x eixir a un acte així que es quede en sa casa eixe dia.
Jo com a fallera és un honor anar lluint les meues millors gales i anar separà a un metre de distància x a que em vegem.
Per a fer el cafre ja tenim els altres dies.

Anònim ha dit...

Avore rocio , que el que fan ha esta falla no es ballar es fer risa , perque creuen que aixina son mes guay que les altres falle. una cosa es ballar a la fila kom dius tu que fas pero altra molt diferent es anar tirantse per terra. yo apoye a la junta a que la gent sapiga comportarse en cada moment. I han mols dies x a fer el cafre......

Anònim ha dit...

Colli veig que seu explaiat molt en aquest tema, vos a agradat ah! Yo tambe pense que sen paseu un poc ,probablement si les vostres dones o filles foren falleres majors tambe vos agradaria que la gent es comportara d'altra manera almenys en el rato que dura la ofrenda, perque vaga qin cuadro , la fallera major tota elegant al mig lluintse i la falla per terra i en les faixes d banda. Q guapet , si señor, monisim o almenys aixina es kom vosatros es vegeu.Penseu-ho i voreu com per a vosatros no vos agradaria.

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.