dijous, 3 d’abril del 2008

16 DE MARÇ..... " TORRAETA"

Després de l´entrega de premis al cau de la Ronda, en la que com ja ens ha contat Rojuel, ixirem ben galardonats, i de que els artistes de la nostra comissió ens deleitaren de nou amb el sainet i els esperats play-backs, vaig a passar a parlar-vos del diumenge dia 16 de març, primer dia "oficial " de ball al nostre cau, i com no, nit de torraeta.

La setmana d´abans les xuqueretes Elsa i Esther, ja s´havien encarregat d´anar apuntant les colles que disfrutaríem d´aquesta divertida nit, de manera que hi haguera una previsió mes o meys exacta de la gent que anàvem a ser i poder comprar tot el necessari.


El dia començà, " com toca " amb un bon esmorçaret cortesia dels nostres grans cuiners, després continuarem amb el dinar ( que no es va quedar arrere...) paelleta, arrós a banda, fideua... per a tots els gustos!

Després de recuperar forces i amb la panxeta ben plena, aquells que ens quedaren ganes, ens en anarem a netejar les graelles per a la nit. D´altres preferiren donar un rato de protagonisme als tradicionals jocs de taula ( ja sabeu truc, parxís,...) i uns pocs, decidiren anar a fer un bon homenatge a una de les tradicions espanyoles mes apreciades " la siesta ".

Be, doncs no penseu, que ja passem a la nit, no,no!!! Encara ens quedava algo mes que disfrutar, per la vesprada poguerem saborejar la xocolatada de la nostra fallera major infantil i president.
Estaba boníssim!!! Gotet de xocolate i " ensaimaes"... Això ens faltaba!!!

Ara sí, arribà l´hora de ficar-mos mans a l´obra, uns parant taules, altres repartint el menjar ( ja sabeu embotit, cansalada,....), d´altres començant a fer foc i el primer torn de barra ja en funcionament...

Entre xupitet de cassalleta i alguna que altra cervesseta, començarem a torrar , i quant ja va estar tot apunt, sense mes dilacions ens ficarem a sopar, ja sabeu el que diuen " a la taula i al llit al primer crit..."

A partir d´así i una vegada sopaets, ja ho sabeu tot, no??? Doncs sí, tornarem a obrir la barra i començaren a rodar torns, el duet es ficà a tocar i així inagurarem el primer dia de ball.

Entre cubateta, xupito, cançoneta i " bailoteo" arribà l´hora de tancar ( tranquils que encara es el primer dia...) i demà el dia també es llarg.....



Eva

17 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
morales ha dit...

Pues si, recorde exactament aquell dia, com diu eva va ser el primer dia ficial de ball, pero tambe el primer dia oficial de "fartaes" que tragons que som!!!

San-vala ha dit...

Molt bè Eva, bon article i ben redactat. Vosaltres no pergueu una minja que després pasa el que pasa, jejejejejejeje

Per cert Eva es el teu primer article o has escrit algún altre?????

San-vala ha dit...

Elsa ja té felicitat en el teu article, perdona per fer-ho en retràs, però no sóc lúnic entra i voràs, jejejejeje

Eva ha dit...

Hola San-vala!!!Gracies! No es el primer article, no es que haja escrit molts pero ja havia debutat!! Ara que tinc temps es facil que siguen mes habitual les meues aparicions com articulista!!!
Tu ja saps que els dies de falles son de molt de beure i molt de menjar, pero no tenim el cos per a res, jo al s´andemà, el dia 17, estaba malíssima de l´estòmac, de tant de mesclaillo de menjar i beguda!

San-vala ha dit...

A mi en sonava que no era el primer, però no ho tenia clar. Tú m'has tret de dubtes...

L'edat no perdona, jejejejejeje

Mayte ha dit...

Ay mare tot el que costa val....,jejejejeje.Xica que callaet seu tenia la bandida i despres diu que no sap que dir, pues mari ha mi hem pareix que se te dona d´allo mes be, pero clar aixo es mes facil,jejejeje
Bueno, pues ja no tens excusa, aixi que al ataque,pero espera que poc a poc anire posant les fotos d´aquest any a la galeria i podem fer els articles amb material nou.

Mayte ha dit...

Xica i aixo de la foto que es , pues mari jo tambe hem posare pero clar, jo triare una foteta de fallereta i espere que tu Eva et poses les piles i promte promte vajes a cosir el traje i la foteta ixa la cambies per la de falllereta,no???

Anònim ha dit...

olaaa!!eva dema en el casal me tens ke asplicar com poses la foto ke yo estik asi peganli voltes i no tink ni puta idea..

rocio ha dit...

Ira Eva, diu que no sap i li ha eixit un article xulisim¡¡

Esta festeta de la torrà esta molt be, no fa molt anys que es va començar a fer, però ja es una de les mes esperades.
Mola estar al campet, torrant, beguent i xarrant. A nosaltres ens tocà el 1º torn de barra , però com de tot s'apren, aquest any controlarem en els xupitos i poguerem sopar com tots, i no com a San Joan que la torrà es queda a taula, jajaja

La xocolatà (la va fer ma mare)tambè va estar de lujo, sobre no ser per als majors sempre piquem...

Anònim ha dit...

Es cert Rocio la xocolata estava bonissima. De part meua i de la meua germana (mare del president infantil) agrair a ta mare que fera el xocolate tan bo del berenar infantil. Gracietes.

Anònim ha dit...

EVA ESTA MOLT BE ESTE ARTICLE, I COM A BL@IET A MI TAMBE MEU TENS QUE EXPLICAR.
ENCARA QUE HUI TINC UN COMPROMIS QUE NO M´ASPERABA I NO PODRE ANAR A LA REUINIO I EN QUEDARE EN LA MEL EN LA BOCA DE SABER QUI SERA EL PRESIDENT I SI ES PRESENTA ALGUNA FALLERA.
PERO YA PARLAREM...

rocio ha dit...

De res dona¡¡¡ Tu saps que estem per ajudar a qui ho necessita, i a part a d'ella li agrada.

Blai i Maduixana, per a possar la foto tens que estar registrat.

morales ha dit...

Maduixana tens algún compromis o esque no vols que et voten i faras fugina al cau esta nit, jejeje.
Rocio jo estic registrat, crec, i tampoc se com es posa la foto.

rocio ha dit...

desde la pagina principal del blog, dalt a la dreta punjes acceder. Entres en el teu correu i contrasenya. Punjes editar perfil, i ahi esta tot el que pots cambiar, nom, foto...

Anònim ha dit...

MORALES ANIRE ANTES DE ANAR A AON TINC EL COMPROMIS I EN CONVIDARAS A UNA CERVESETA 0%0, YA QUE TINC QUE CONDUIR, I EL DIRE A QUI TENIM QUE VOTAR, JAJAJAJA

morales ha dit...

Ui pues jo aniré cap a les 22:00 mes o menos, si no estic festela i ja la pagaré jo despres!

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.