dijous, 14 de febrer del 2008

JA ESTÀ ACÍ EL CONCURS DE PAELLES

Fa molt de temps vaig fer una promesa a dues amigues meues al cau faller, i ara per fi vaig a complir-la. He d’escriure alguna cosa per al blog, i que millor que posar com es fa una excel·lent paella, per si de cas algú encara no sap.




En primer lloc, suposant que sigueu 10 comensals, anem a fer la llista d’ingredients:

- 1250 g d’arròs de Sueca
- 1 pollastre
- 1 kg de costella de porc –aneu amb compte a la carnisseria, no vos donen només que ossos-
- 2 pots de verdura per a paella que ja ve preparada, però també podeu aconseguir-la natural o congelada
- 1 tomaca ratllada o trossejada –no massa gran i madureta-
- 6 o 7 dents d’alls secs
- 1 cullerada sopera de pebre roig
- 100 ml d’oli d’oliva
- Sal
- 2 paperets de safrà
- Aigua
- I per als més tramposets, 1 o 2 pastilles d’avecrem


En primer lloc cal posar l’oli al calder. Aprofitarem aquest oli per assegurar-nos que està a nivell.

Després posarem la carn a sofregir a foc lent i amb molta paciència per a que ens quede ben dauradeta i cuiteta per dins, sense cremar-la.

Tot seguit apartarem la carn a la vora del calder per poder tirar la verdura al mig i pegar-li també una sofregideta. Segons siga de pot o natural caldrà més o menys temps; amics això ho haureu de vore vosaltres.

Quan ja tenim el pas anterior, afegirem la tomaca triturada i les dents d’all trossejadets i els pegarem una volteta. Més o menys quan canvien de color estaran be.

I ara companys ve allò de tirar el pebre roig. Per a fer aquesta operació cal tindre l’aigua a punt, perquè el pebre roig es fa en uns 10 segons i si ens en passem passa a estar més amarg que el ferro...

I parlant de l’aigua que s’ha de posar, ací hi ha molt que tocar. Jo vos aconselle posar l’arròs que aneu a utilitzar en un recipient i vore fins on arriba. Marqueu-se-ho amb un senyal i retireu l’arròs a un plat. Per cada recipient d’arròs n’haureu de posar 3 d’aigua, i després afegir-ne 2 més per a que bulla el calder amb tot el que te durant uns 20 minuts. Després d’aquest tems afegirem l’arròs que havíem reservat i ja està, xiquets la sort està tirada.

Cal tindre molta cura amb el foc, no tingueu presa i no en poseu molt, perquè la paella es quedarà crua. I si en poseu poc l’arròs quedarà massa esclatat i per tant “empastrat”.

Res més, açò és qüestió d’anar practicant, i si us ix roïna enguany no passa res, quan em vegeu per les paelles em feu un estironet xicotet d’orelleta (per si de cas).

Bo, allí ens vorem tots, que guanye el millor. Seré jo? Jajaja...


*Article de Rafel

13 comentaris:

Gemmeta ha dit...

Rafa!!!

I colli quina explicació, ja sabem qui ens te que fer la paelleta!!! jejeje.

Xicons, Xicones, com esteu per ací??

Va que ja estem en falles, el dissabte fallers d'honor, que ganetes!!!

Un abraç

morales ha dit...

Ale çRafa, pues tu mismo adjudicado per al concurs!!! jejeje.
Hombre Gemmeta fent acte de precencia per la web, no meu crec!!!

Anònim ha dit...

RAFA LA ENHORA BONA PER EL TEU ARTICLE, I JA TASTAREM EIXA PAELLETA QUE MOS FARAS...JE,JE,JE,.. OJO EN LA SAL...

rocio ha dit...

jajaja Rafa es mes de quedar-se curt amb la sal, ell es dels dit " qui guisa dolç guisa pa molts, qui guisa salat guisa per al gat" es broma, jajaja

Ell i Cuenca son els que faran la paella, amb decorat guanyador com el passat any. Molta sort

Anònim ha dit...

ai xulo estas fet un home de profit,animo ke segur ke tu i el cuenca kedeu en bona posisio.ya magradaria ami saber fer una paella ke si no es per la mami o la falla no tokaria vola jejeje.

rojuel ha dit...

Si si, això ja està clar, Rafa i Cuenca seran els encarregats de fer la paella de concurs, així com el seu decorat. Molta sort!!

Per cert, enhorabona pel teu primer article, esperem que no siga l'últim, eh!

rojuel ha dit...

Ei Gemmeta, ja era hora que et deixares caure per ací, mos tens abandonaets, eh! Ens vegem demà

davidmix ha dit...

Mare meua que cuiner espere que vos eixca de 1ºpremit, de tota manera per als istn vos dix el telefon del telepizza de cullera 961726600, mes val previndre que pasar fam.Bueno de tota manera espere en el proxm article una foto del senyor rafa i cuenca arreplegant el 1ºpremit.Bueno que tingau un bon dia de festa i apasaro de allo mes be.PD:no olvideu "almaxforte".

Mayte ha dit...

Home,home home,que s´ha penjat....
Ja era hora ,ja...si mosatros costaren tant en fer-te cas problamblement ens hagueres enviat a la mer.....,ara sols dir-te que ja era hora que ens dedicares un minutet ,i ens escrigueres algo per açi , ja que tant t´agrada eixir,ejejejej
Enhorabona per l´article i com diu Rocio i que no sigua l´ultim, ara falta que ens escriga el Ray,ejejejejejej,no es una broma no.
Hola Gemmaaaaaaaa!

Anònim ha dit...

Rafa, escric a posta per a dir-te que, no sé si la recepta de la paella serà correcta perquè jo de cuina, res de res, però l'article està correctíssim, aixina és que no sigues tan ploró perquè escrius molt bé en valencià. Fins esta nit.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies a tots per les felicitacións,fins al próxim

Anònim ha dit...

Soc Cuenca ,espere´m que la explicio de la paella la fem tal com esta explicada. Aixi tenim la "oportunitat" de que ens fatja tal com tu has escrit, jajaja..

Sinos tirarem ma a altres articles.

Bo no sort a tots i tu a mi i a tots els de la falla incluit totes les falles de sueca.

Al proxim article sera el meu.

Val mayte rojuel i rocio.

Enrrecorder-se que hi ha rally i no hi ha disfras desidit .
¡¡¡¡Que tenim que quedar en bona possisio!!!

adeuuu

Anònim ha dit...

ESPECIALISTAS EN PEINADOS DE FALLERA
Si buscas un nuevo "look" sin perder tu esencia ,ven a vernos,manos expertas te asesoran para mejorar. "Porque tu eres lo más importante". Ofrecemos todo tipo de servicios tales como ,corte señora y caballero,mechas,alisados definitivos,peinados de toda clase en especial de novias y falleras,y sobretodo promocionamos nuestra nueva técnica en extenciones y peinados de falleras únicos, somos lo que buscas, SENSÉ ESTILISTAS,ven a vernos y solicita información. Si eres estudiante trae tu carnet y te aplicaremos un 10% de descuento.

CALLE DOCTOR GARCÍA DONATO,Nº4 VALENCIA (VALENCIA)TF:961336530 HORARIO LUNES A VIERNES(NO CERRAMOS AL MEDIODÍA) 9:30 A 20:00 SABADOS 9:30 A 14:00 PIDE TU CITA, LLAMA O ENVIA EMAIL CON CUALQUIER DUDA,TE INFORMAREMOS!

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.