divendres, 10 d’agost del 2007

Seguint amb les festetes.....




Hola visitants del blog,estem açi per a no variar ,informant-vos de la setmana festera de Riola,despres del sopar de Germanor la setmana estaba prevista d´actes per a tot tipus de gent i gustos.



El dimecres dia 8 estava prevista la tipica "CORDA" ,que desde feia uns 7 anys no es feia i gracies a un grup de gent que s´ha menejat i "ALS AMICS DEL COET DE SUECA" ,van fer possible que enguany es tornara a fer.Tenia uns requisits,es feia a un recinte tancat,hi havia una cuota per accedir al recinte,d´on hi havia dret a : " sopar,camiseta,coets i esmorçar,ahhhh i una barra que es montaren ells per beure..."



Hi havia molta gent vegent el espectacle i uns 50 persones van ser els protagonistes (els coeters),i com tots els anys s´ha dit la tipica frase: "QUI NO VUIGUA POLS QUE NO VAJA A L´ERA"...jajajaja ... Fins les 8 del mati ens deleitaren amb el soroll dels coets i com no amb l´olor de la polvora.



Dia 9,ens convoiem per fer torraeta a casa del Franky,com no , una tradiccio,pero en aquesta vegada amb els amics Riolencs,que ja coneixereu per altres articles que hem ficat....(Fallers de la falla del poble de Riola,i gent que apareix al article del sopar de germanor celebrat el dia 4)




Sencen el foc cap a les 21 hores esperant a que es façen les brasses,una cervesseta no ve mal,la gent començava a acudir,entre risses,anecdotes,ect.... començarem a torrar,la gent estaba desmaia,una vegada les bandejes a taula van ser vistes i no vistes,hi havaia corder,cansala,i tot tipus d´embotit,tot de la carnisseria de Paco,que al finalfarem putjar de preu,açi vos deixe una prova DE ELLO......



Tinguerem la visiteta de les nostres amigues Rocio i la Roja,es feren un ratet de companyia i quant el Franky es va decidir a dutxar-se anarem a la discomovil que es celebraba al camp de futbol,se mos va fer un poc tard,pero arribarem a hora de tot,jajajaja.



Van posar musica de tot tipus,vegueren a Marteta, que per cert,tampoc sen pert una,ehhh....i les seues 2 amigues que vingueren amb nosaltres al concert del Bisbal.



Va haber una cercavila a les 22.30 per tot el poble amb xarangueta i la gent del poble ,gent de totes les edats anava disfressa per tot els carrers del poble i aplegava fins el camp de futbol i d´alli comenca la Discomovil,on hi estaba ple gent disfressa amb tot tipus de disfresses i amb camareres estupendes i açi les teniu per vore.....





AÇI TENIU A LA CAMARERA ESTUPENDA...
Açi teniu un altre espontaneo de les disfresses,QUI ES????
*Article del Franky

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Je Morro estaba bona la Xulla????
La teua cara ho diu tot,eh....
Ale va que seguimmmmmmm

Mayte ha dit...

El sopar va estar de categoria i el ball no hem digues res,sobretot les cambreres que hi havien,van amenitzar el cotarro,jajaja
No sabia que hi havia tant de espontaneo al camp de futbol,vosatros que digueu......

Anònim ha dit...

¿Heu llegit este article? Apareix al llibret de la Falla Cervantes 2007. ¡Això és una colaboració!

ALS QUE CRITIQUEN LES FALLES
J. V. Yago

Pel que fa a les falles, hi ha en la societat dues concepcions diametralment oposades; dues actituds tan radicalment distintes com són l’adhesió incondicional i l’aversió irreductible. Uns veuen —i viuen— la falla com la quinta essència d’allò valencià, mentre que altres la consideren poc més que un brollador d’estrèpit i vulgaritat. Es tracta d’una confrontació quasi tan tradicional com la festa, i que suscita reflexions força interessants. Respecte del soroll, per exemple. La majoria dels que consideren les falles només com una forma insolent i anàrquica d’enrenou no han tingut en compte la seua evolució; les jutgen a partir d’un clixé rígid: les prejutgen, i el prejudici armonitza molt malament amb el dinamisme i el canvi. Perquè avui la falla no es queda en foc i traca, en fum i rebombori circunscrits als límits escassos d’una setmana; la festa, igual que ha fet el turisme de sol i platja, s’ha «desestacionalitzat», de manera que les comissions irradien, a més d’allò purament lúdic, un munt d’activitats escampades al llarg de l’any.
L’errada més greu que cometen els denostadors de l’ambient faller consisteix a no voler contemplar-lo sinó des de fora, a pretendre’s impermeables a la música, la pólvora i la llum, a negar la festa més enllà de les comissions. Però les falles no solament són els fallers que figuren als llibrets: les falles no s’entendrien sense l’expectació popular; són una festa incitadora, col•lectivitzant i socialment integradora; són l’últim refugi de la virtut veïnal i agermanant de les festes de poble. Les falles han esdevingut, al capdavall, les conservadores del «carrer» entés com a espai de convivència.
Si es pot dir —al•ludint a certes vel•leïtats sòcio-polítiques— que un club de futbol és alguna cosa més que un club, ¿per què no s’ha de poder dir que una falla és més que una falla? De fet —i amb açò abordem les acusacions de vulgaritat—, actualment ho són. Avui les nostres falles deixen «rastre»: en forma de llibrets cada vegada més acurats, de concursos literaris, de llibres commemoratius, d’una revista mensual que fa visible la incesant activitat fallera de tot l’any, d’edició i representació de sainets… El sainet és al teatre el que la sarsuela és a l’òpera: un «género chico» que, per això mateix, resulta menys elitista i més apropiat per a la divulgació.
Les falles de Sueca viuen un moment únic, ple d’iniciatives i de projectes. Segreguen producte cultural, valor afegit a l’explosió de mediterraneïtat que són.
Per molts anys.

Anònim ha dit...

Ei colli Mayte y Franky,en despues no voleu que vos diguen que no pareu...!Per a no estar de vacances encara seu monteu prou be! La veritat esque estic veguent que les festes de riola li peguen 40 patades a les de sueca, eh! Haurem de fer-mos riolencs, vosaltres que digueu? Jo agarre hui vacances, estic passant les ultimes hores de treball qu eme queden asi entretintguenme, perque no puc ni concentrarme del conboy que tinc! y esta nit de soparet d´empresa!!!Ah? el article es de Franky? aso sapega, eh???
Ah, per cert l´article de l´anomin molt interessant.

Mayte ha dit...

Si Eva si,tot s´apega pero tu que dius que ho ha fet ell soles????,jajajaja
I aixo de que les festes de Riola li peguen 40 patades a les de Sueca no ho dubtes,açi estic jo per dirteu...
Per cert el comentari anonim si que es interessant,fins i tot m´ha cansat de llegir-lo i tot,qui sera?
Eva les teues ja han arribat,les meues hem queda una guardia i mitja,pero el 14 ens vegem i ho celebrent POR TODO LO ALTO,jejejeje

Fran ha dit...

je jeje estem de garrofa encara per asi.En RIOLA per si no s'enrecordaveu adeuuuu..... ARRUIXA!!!!!!!!

Anònim ha dit...

soc el RAY en conegueu..... estem asi en les festes de riola rematant garbes.Estic pensanme el ser president,que vos pareix

Mayte ha dit...

Je Ray aserenat,que aixo es molt important i hi ha que ser molt serio,eh.....jajajaja

Avore ixos garroferos de Riola que ja esta be,açi uns treballant i els altres velant amb la Montecarlo o veges tu avore,jajajaja

Mayte ha dit...

A tot aixo segur que heu fet una paradeta en casa aLVARITO,per que no hem puc creure que en la banda estrecha del Kokilo no seu adormit abans de escriure els comentaris,ay perdudets.....

rocio ha dit...

Ay Fran¡¡¡
El tinc que felicitar per el teu primer article¡¡ Ja saps, que no sigua el ultim¡

elcorberot ha dit...

Jajaja....eixes fetses de riola...quins records...que bona gent...

Per cert,l éspontaní de la foto es el crack del XEF, el que tocava la trompa amb els petots a la falla...
Quin figura....

Anònim ha dit...

llegir tot el bloc, bastant bo

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Els bloggers de la Falla Xuquer, no es fa responsable dels comentaris que puguen fer els usuaris en els articles. Es reserva el dret d'eliminar els mateixos en el cas d'atemptar contra la integritat ètica o moral de persones i/o estaments. Tots els logos i marques són propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris i/o noticies són propietat de qui els posteja.